Събития

Фесто Производство: „Ние сме компанията на тези, които вдъхват живот на идеите, на младежкия ентусиазъм и вдъхновение“

15.01.2018 г.

Неведнъж сме ви запознавали с дейностите и сериозните усилия, които Фесто Производство полага, за да подкрепя младите специалисти и да допринася за засилване на връзката между бизнес и образование. Българското дружество, част от световния лидер в автоматизацията Festo AG., е специализирано в производството на магнитни сензори, принадлежности към тях, свързващи кабели и др. Фесто Производство си сътрудничи активно както с висшите технически заведения, така и със специализирани средни училища. Поредната стъпка в помощ на бъдещите инженери е учебният стаж, който компанията организира за учениците от СПГЕ „Джон Атанасов“.„Учебната практика стартира още първия ден след Коледната ваканция. Втората група ученици, която посрещнахме, беше заредена с много хъс, любознателност и ентусиазъм“, разказаха от Фесто България. Бъдещите млади специалисти са от специалност „Промишлена електроника“ в СПГЕ „Джон Атанасов“. Специално за тях експертите от отдели Управление на качеството, Сграден фонд и ЗБУТ, Развой на нови продукти, Монтаж, Производство, както и Човешки ресурси и правен разработват амбициозни обучителни програми, чиято цел е да обогатят знанията на учениците.


„Нашите млади колеги имаха възможността да се запознаят със специализираната измервателна апаратура и дейността на Лабораторията по качество, Лабораторията по изпитване и калибриране и Звеното за насищане на печатни платки. Освен това, те добиха базови познания за работата с ESD-генератор, машините и съоръженията в звено „Автоматизиран монтаж“, както и в областта на SMT-технологиите и SMD/PTHT насищане на компоненти“, разясниха от българската компания.Учебната практика е развита, така че да провокира учениците. Те се запознават и проследяват процесите на контрол на спояване, лепене, кримпване и конфекция, както и входящия контрол на материалите. Чрез игрови модел пък се демонстрира работата със и без стандарти.


Фесто Производство без колебание отваря вратите си, за да могат учениците да проведат своята учебна практика в реална работна и производствена среда. Но това далеч не е единствената инициатива на българското технологично дружество, насочена към най-младите бъдещи инженери. През лятото на 2017 г. стартира стажантската програма на компанията, в която отворени позиции има както за студенти от техническите ВУЗ-ове, така и за ученици от профилираните гимназии.„Неслучайно казваме, че Festo е компанията на тези, които вдъхват живот на идеите. А какво по-добро за развитието на една идея от младежкия ентусиазъм и вярата в неограничените възможности, която носят младите специалисти? Това е нашият стимул да инвестираме всички възможни ресурси в подкрепа за учениците и студентите, избрали изтощителния път на инженерните технологии“, заявиха от Фесто Производство.


Повече информация за Фесто Производство ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: Фесто Производство 

Още от КИП и А