Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

IMI България: Целта на стажантските програми е и студенти и ментори да намират смисъл и удовлетворение

06.12.2018 г.

С всяка изминала година броят на стажантите в компанията нараства. Причината е, че колегите виждат смисъл в това да вложиш внимание и усилия в създаването на бъдещия ни инженерен потенциал“, заявиха за Инженер.bg от Интегрейтид Микро-Електроникс България. Повече за стажантските програми и ползите от тях научихме по време на тазгодишното издание на изложението за работодатели „Дни на кариерата“, което се организира от Технически университет – София.Интегрейтид Микро-Електроникс България е част от структурата на международния технологичен лидер Integrated Micro-Electronics, Inc. (IMI), специализиран в областта на автомобилната и битовата електроника. Българското дружество провежда ежегодно своя стажантска програма, чрез която десетки млади специалисти вече са направили своите първи крачки по пътя на високите технологии и техническите иновации. Ето какво очаква и теб, ако именно развоят и производството на електроника са сферата, която владее инженерните ти амбиции.

 

Стажовете в IMI стартират обикновено средата на лятото и продължават до началото на следващата учебна година. Така студентите имат възможност да прекарат няколко месеца при нас в реална работна среда, като се сблъскват с различни казуси, каквато всъщност е целта на тези програми“, обясниха от фирмата.През изминалото лято стаж в компанията са преминали 15 млади специалисти, като една част от тях се връщат за втора година. „Имаме назначени колеги, които са едва 3-ти курс, но след лятната им практика преценихме, че ще бъдат ценна част от постоянния екип на IMI. Специално за тях допускаме гъвкаво работно време, така че да не пречим на образованието им“, разказаха от производствената компания.


„Имаме положителна обратна връзка от стажантските програми както от младежите, така и от колегите, които се занимаваха с тяхното обучение. И това може би е най-важното – и двете страни се чувстват удовлетворени и виждат смисъл. Опитните специалисти сами искат повече стажанти да преминават през отделите им, защото осъзнават, че това не е загуба на време, а инвестиция в бъдещето“, подчертаха от IMI.


Така че, ако искаш да се впуснеш в дълбоките води на електрониката – Интегрейтид Микро-Електроникс България е твоето място. Стажът там е платен, a можеш да разчиташ и на осигурен транспорт.


Повече информация за Интегрейтид Микро-Електроникс България , марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg, Интегрейтид Микро-Електроникс България

Още от КИП и А