Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 7 април – Регистрирайте се сега!

Събития

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Ние от Инженер.bg с огромно любопитство следим всичко най-интересно, случващо се в света на технологиите и индустрията у нас и на Балканите, както и в сферата на българското техническо образование, за да го представим на Вас, нашите читатели. Затова бързаме да стартираме седмицата с обобщение на най-актуалните теми от предходната седмица в рубриката ни „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Още акценти ще откриете на www.борса.bg. Приятно четене!

 • Революция в медицината с възможностите на 3D принтирането! Убедете се на Additive days 2020

  Революция в медицината с възможностите на 3D принтирането! Убедете се на Additive days 2020

  Реализираните иновации в медицината носят обещание за по-добро бъдеще, а технологиите са инструмент, който бързо превръща бъдещето в настояще. В този процес специално място заема 3D принтирането, което не спира да ни удивлява с темпото си на развитие, широкото си приложение и с високата си добавена стойност за съвременния живот. Една от сферите, в които примерите за внедряване на 3D технологиите са любопитни и с голям принос за обществото, безспорно е медицината.

 • BHTC България с високо признание за своята HR стратегия от наградите Employer Branding Awards 2020

  BHTC България с високо признание за своята HR стратегия от наградите Employer Branding Awards 2020

  „Бер-Хелла Термоконтрол (BHTC) България зае първо място в категорията „HR стратегия на годината“ на наградите Employer Branding Awards 2020. Това е второ отличие за българското дружество, което през миналата година отново получи признание за своята стратегия в областта на човешките ресурси“, съобщиха за Инженер.bg от водещата производствена компания. Престижните награди отличават организациите със заслуги за създаването и затвърждаването на образа на работодателския бранд.

 • Солтех: Заповядайте на DIGITAL INDUSTRY 2020 и изберете своя подход за дигитална трансформация!

  Солтех: Заповядайте на DIGITAL INDUSTRY 2020 и изберете своя подход за дигитална трансформация!

  Като един от основните посланици на Индустрия 4.0 в България, фирма Солтех, в сътрудничество с Интер Експо Център – София, и тази година се е заела с отговорната мисия да помогне, насърчи и подкрепи производствените дружества у нас по пътя към дигиталната трансформация. В рамките на тазгодишното специализирано изложение MachTech & InnoTech, компанията ще бъде домакин на първия по рода си целодневен форум, посветен изцяло на дигитализацията на индустрията.

 • Първите награди Festo Innovation Award показаха сериозния потенциал на компанията в иновативните разработки

  Първите награди Festo Innovation Award показаха сериозния потенциал на компанията в иновативните разработки

  Иновативни идеи, интелигентни разработки и изключително международно и интердисциплинарно сътрудничество – това бяха критериите на журито при връчването на новоучредената вътрешна награда за иновации Festo Innovation Award. В края на миналата година на церемония в Еслинген, Германия, бяха тържествено връчени наградите на победителите в учредените три категории: „Функционални иновации“, „Намаляване на разходите“ и „Интердисциплинарно и трансгранично сътрудничество“.

 • ЛогиСофт участва с пет проекта в тазгодишното издание на конкурса „Наградите на БАИТ“

  ЛогиСофт участва с пет проекта в тазгодишното издание на конкурса „Наградите на БАИТ“

  През 2020 г. за девети пореден път ще бъдат раздадени „Наградите на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ)“. „Радваме се да споделим с вас, че нашият екип кандидатства в конкурса за втори път с цели 5 проекта. Компанията ни ще се състезава със своите иновативни модулни софтуерни системи за управление в реално време на логистични комплекси и производствени предприятия“, коментираха за Инженер.bg от доказаната инженерингова компания ЛогиСофт.

 • Кариера в IT сектора? Заедно с емблематичната НПГ по КТС в Правец ще споделяме възможности за обучение

  Кариера в IT сектора? Заедно с емблематичната НПГ по КТС в Правец ще споделяме възможности за обучение

  През 80-те години на ХХ век България се нарежда на трето място в света по производство и използване на електронни устройства на глава от населението, а град Правец заема централно място в българската индустрия за производство на персонални компютри. През 1986 г., в отговор на нуждата от висококвалифицирани специалисти, в града е създадено училище, познато днес като НПГ по КТС. Щастливи сме, че гимназията вече е сред партньорите ни и заема важна част в Академична борса.

 • Производителят на автомобилни компоненти IMI България бе отличен с награда за „Работодател на годината – 2019”

  Производителят на автомобилни компоненти IMI България бе отличен с награда за „Работодател на годината – 2019”

  За доказания производител на автомобилни компоненти IMI България краят на 2019 г. премина под знака на високи признания за развитието му като работодателски бранд. Дружеството стана един от 13-те носителя на наградата „Работодател на годината – 2019” по време на официална церемония, която се проведе на 5-ти декември 2019 г. в гр. София. Призовете бяха връчени за 16-а поредна година от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта.

 • Признание за постигнатите резултати от прилагането на Lean практики в R&M България

  Признание за постигнатите резултати от прилагането на Lean практики в R&M България

  В последните години доста често чуваме терминa Лийн (Lean) във връзка с технологичните производствени компании, а трайното му присъствие в бъдеще е повече от сигурно. Казано накратко, Лийн е управленска философия, насочена към ускоряване на процесите в една компания, прави ги по-бързи и по-ефективни. Немалко организации у нас вече осъзнават предимствата от въвеждането на тази практика в своята дейност. Сред припозналите добавената ѝ стойност е Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M).

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Изминалата седмица бе изпъстрена с редица интересни новини от водещи икономически сектори в България и на Балканите. Не по-малко любопитни бяха инициативите и събитията, които се проведоха в сферата на техническото средно и висше образование в страната. А ние не пропуснахме да запознаем нашите читатели с всички тези акценти. Първият ден от седмицата традиционно стартираме с обобщаване на всички тези новини в рубриката ни „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Още новини четете и на www.борса.bg.

Още от КИП и А