Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

 • Честит Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, скъпи приятели, колеги и читатели!

  Честит Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, скъпи приятели, колеги и читатели!

  Обич, уважение, искреност, чест, жар, мечта, брат, любима, рожба – красив е българският език!
  И колко думи – и нежни, и смели – оставят поети, писатели, публицисти и журналисти, за да ни накарат да чувстваме, да мислим, да прозрем. Колко реч изговарят учителите, за да предадат днес своето знание за света на тези, които утре ще го управляват.
  От първото „мама“ до последния прошепнат завет, човешкият живот е пълен с думи.

 • „Роботът – добрият приятел на производствения специалист“ в новия Специализиран бюлетин на Инженер.bg

  „Роботът – добрият приятел на производствения специалист“ в новия Специализиран бюлетин на Инженер.bg

  Дигитализацията навлиза трайно в индустрията и безспорно дава мощен тласък за увеличаване на производителността, а роботите се превръщат в най-верните „колеги“ на производствените специалисти. Водени от новите реалности и идеята да информираме навременно за новостите в света на високите технологии, наскоро създадохме първата в България Виртуална библиотека „Роботи“. А за да улесним максимално всички, заети в бранша, направихме и специализиран бюлетин – „Роботи“.

 • IMI, Inc. подкрепя производители на медицинско оборудване. Вижте как да станете част от екипа на компанията у нас

  IMI, Inc. подкрепя производители на медицинско оборудване. Вижте как да станете част от екипа на компанията у нас

  Вследствие от разпространението на коронавирусната инфекция в глобален мащаб редица водещи компании проявиха адаптивност, насочвайки фокуса на производствената си дейност към реализацията на продукти, които да удовлетворят определени моментни нужди на обществото. „Международният производител на електроника Integrated Micro-Electronics, Inc. (IMI) подкрепи производството на животоспасяващо медицинско оборудване и материали”, разказаха пред Инженер.bg от IMI България.

 • БР Техника: Bosch Rexroth и Geek+ се обединяват в създаването на автономни мобилни роботи и транспортни средства

  БР Техника: Bosch Rexroth и Geek+ се обединяват в създаването на автономни мобилни роботи и транспортни средства

  Глобалният разработчик на иновативни логистични роботи Geek+ и немският технологичен лидер Bosch Rexroth сключиха споразумение за партньорство. То се отнася до използването на софтуера за локализация Locator на Bosch Rexroth в бъдещите разработки на Geek+. „Locator осигурява надеждно позициониране и ориентиране на мобилните роботи в широк спектър от отрасли и сфери на приложение, без да се изискват допълнителни инфраструктурни мерки“, съобщиха от фирма БР Техника.

 • Четири пъти повече регистрации в Инженерна борса! Вижте още за данните от последната ни Facebook кампания

  Четири пъти повече регистрации в Инженерна борса! Вижте още за данните от последната ни Facebook кампания

  Един от инструментите, с които популяризираме обявите за работа на нашите партньори в специализираната търсачка за инженерни кадри и технически специалисти Инженерна борса на Борса.bg, са мащабни рекламни кампании в страниците ни във Facebook. Тъй като основната мисия на Инженер.bg е да информира, днес споделяме с Вас резултатите от последната ни кампания. Каква е настоящата ситуация на пазара на труда в техническия сектор? Да видим какво показват данните...

 • Ритбул ще бъде домакин на уебинар за решения на Heitec за автоматизация и дигитализация на производството

  Ритбул ще бъде домакин на уебинар за решения на Heitec за автоматизация и дигитализация на производството

  Компанията Heitec Group е специализирана в областта на развоя и производството на решения за индустриална автоматизация, дигитализация и електроника. „Мисията на Heitec е да увеличи продуктивността и да оптимизира производството и самите изделия. Каним всички специалисти, работещи в сферата на индустриалната автоматизация, дигитализацията и електрониката, да се включат в нашия безплатен уебинар, който ще се проведе на 14 май от 10:00 часа“, съобщиха от офиса на фирма Ритбул.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Приветстваме първите майски дни, изпълнени със свеж люляков аромат и топли слънчеви лъчи, заедно с любопитните новини от света на технологиите и техническите академични среди от последните седем дни. Представяме Ви днешното издание на традиционната ни обзорна рубрика „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Не пропускайте да посетите и www.борса.bg, където където ще откриете още много интересни заглавия от България и Балканите. Желаем Ви приятно четене!

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Ние, от Инженер.bg, продължаваме да информираме своите читатели за най-интересните събития и инициативи от сферата на технологиите и техническите академични среди. Какви бяха акцентите от предходните седем дни, можете да прочетете в нашата традиционна новинарска рубрика „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Не пропускайте да посетите и www.борса.bg, където ще откриете още редица любопитни водещи заглавия от България и Балканите. Приятно четене!

 • Бъдете конкурентоспособни и при дистанционна форма на работа с новите дигитални услуги и уебинари от Солтех

  Бъдете конкурентоспособни и при дистанционна форма на работа с новите дигитални услуги и уебинари от Солтех

  В този труден момент на предизвикателства и изпитания екипът на Солтех желае да подкрепи всички свои бъдещи и настоящи клиенти и партньори по възможно най-добрия начин. „Затова ние от Солтех създадохме нови дигитални услуги, които да подпомогнат индустрията, а през месец май сме подготвили поредица безплатни уебинари, чрез които можете да се запознаете с най-новите решения в сферата на автоматизацията и инженерния дизайн“, информираха за Инженер.bg от компанията.

 • Да помогнем на българските болници в борбата с COVID-19 с техническо ноу-хау

  Да помогнем на българските болници в борбата с COVID-19 с техническо ноу-хау

  Скъпи колеги, партньори и приятели,
  Преди няколко дни Инженер.БГ стартира кампания, чрез която изразяваме готовността ни да помогнем на българските болници в борбата с COVID-19. Днес, на Велики четвъртък, в навечерието на най-светлия християнски празник, искаме да ви призовем да обединим усилията си в името на запазването на живота! Много компании от техническия бранш вече се включиха в инициативата ни, а в следващите редове ще се опитаме да обясним по-добре нашата кауза, предвид многобройните въпроси, които предизвика.

Още от КИП и А