Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

 • Солтех подкрепя българския бизнес с безплатни онлайн ресурси в настоящата ситуация на борба с COVID-19

  Солтех подкрепя българския бизнес с безплатни онлайн ресурси в настоящата ситуация на борба с COVID-19

  Следвайки безусловно своята мисия – дигитализация на индустрията, включително и в така създалата се извънредна ситуация на борба срещу COVID-19, екипът на Солтех реши да изрази своята безпрецедентна подкрепа към партньорите си и производствените компании в България, предоставяйки им безплатни пробни версии на различни софтуерни инструменти от Siemens Digital Industries Software и безплатни онлайн обучения за работа с инженерен CAD/CAM софтуер.

 • Festo България има готовност и наличности да отговори на нуждите на клиентите си в условията на COVID-19

  Festo България има готовност и наличности да отговори на нуждите на клиентите си в условията на COVID-19

  Във връзка с въведеното извънредно положение в страната Фесто ЕООД информира своите клиенти, че работният процес няма да бъде нарушен и дружеството ще продължи да предоставя качествено обслужване, спазвайки всички предписани разпоредби и мерки за безопасност. „Благодарение на своевременните мерки, които предприехме, можем да уверим потребителите, че имаме готовност и наличност да отговорим на техните нужди“, съобщиха от дъщерното дружество на немския индустриален лидер Festo.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Изпращаме месец март с любопитни новини за постижения и инициативи в сферата на бизнеса и техническото средно и академично образование, както и с анонси за предстоящи интригуващи локални и международни събития и проекти. Какви са те, ще научите от традиционната ни седмична новинарска рубрика „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Не пропускайте да посетите www.борса.bg, където ще откриете още водещи акценти от България и страните на Балканите. Приятно четене!

 • Иновативни сензори и шестпътен зонов вентил бяха сред акцентите на Белимо на Архитектурно-строителната седмица

  Иновативни сензори и шестпътен зонов вентил бяха сред акцентите на Белимо на Архитектурно-строителната седмица

  След като в началото на 2020 г. утвърденият световен производител на ОВК регулираща арматура Belimo произведе своя 100-милионен механизъм, положителният курс на развитие на компанията продължава своя ход. Именно това демонстрира Белимо България с участието си в Архитектурно-строителната седмица – при това по категоричен начин. „На форума показахме най-новите продукти и решения на Belimo. Сред тях са уникалният 6-пътен зонов вентил и иновативна серия сензори“, коментираха от компанията.

 • Когато тежките времена отминат, от Фесто Производство и АББ България очакват т.нар. „Revenge Spending” ефект

  Когато тежките времена отминат, от Фесто Производство и АББ България очакват т.нар. „Revenge Spending” ефект

  Вече повече от месец световният ред се изменя с минути. Безпрецедентните мерки срещу разпространението на COVID-19 промениха начина, по който общуваме, начина, по който протича денят ни, и най-вече начина, по който работим. И все пак – какво по-конкретно се случва с индустрията след идването на вируса? PARA потърси отговора на този въпрос по време на уебинара „Бизнес по време на COVID-19. Как производствените процеси да продължат по време на пандемия?“.

 • Васил Такев (ABB) и Георги Грозданов (Festo) ще участват в уебинар за производството в условия на COVID-19

  Васил Такев (ABB) и Георги Грозданов (Festo) ще участват в уебинар за производството в условия на COVID-19

  Днес, 19 март 2020 г., от 17:00 ч. ще се проведе безплатен уебинар на тема „Бизнес по време на COVID-19. Как производствените процеси да продължат по време на пандемия?“ с участието на г-н Георги Грозданов – ръководител на Технически инженерен център в София към Фесто Производство, и г-н Васил Такев – локален мениджър „Движение, роботика и дискретна автоматизация“ в АББ България. Уебинарът ще бъде излъчен във фейсбук страницата на Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (PARA).

 • Мехатроникс: Delta демонстрира цялостни решения за управление на сградна и градска среда на AHR Expo 2020

  Мехатроникс: Delta демонстрира цялостни решения за управление на сградна и градска среда на AHR Expo 2020

  Водещият производител на електроника Delta взе участие в изложението AHR Expo 2020 в Орландо, САЩ. „Компанията показа пълен набор от решения за сградна автоматизация, като демонстрира как администрацията за управление на сградна и градска среда може да повиши ефективността си, да намали потреблението на енергия и да подобри условията на живот, използвайки комбинация от интелигентните „зелени“ решения на Delta“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Мехатроникс.

 • Ще останат ли професии, незасегнати от дигитализацията? Разберете на DIGITAL INDUSTRY 2020 на 7 април

  Ще останат ли професии, незасегнати от дигитализацията? Разберете на DIGITAL INDUSTRY 2020 на 7 април

  На 7 април, в рамките на тазгодишното издание на международното изложение MachTech & InnoTech, в столичния Интер Експо Център ще се проведе първия по рода си форум DIGITAL INDUSTRY 2020. Той ще събере под един покрив водещи експерти, мениджъри и специалисти от бранша и ще засегне една от най-разискваните теми в момента – дигитализацията на индустриалните процеси в България. Организатор е фирма Солтех, заедно с Интер Експо Център, а Инженер.БГ е основен медиен партньор на събитието.

 • Честит национален празник, скъпи приятели, колеги, партньори и читатели!

  Честит национален празник, скъпи приятели, колеги, партньори и читатели!

  Нека днес, на 3 март, и във всеки друг ден, за нас българите пътеводни звезди да бъдат вярата, упоритостта и борбеността на нашите предци, устоявали на надвисналите като дамоклев меч превратности през вековете.

  Защото свободата – и личната, и националната, е ценност и отговорност, която никой, никога не е получил даром! И която се отстоява всеки ден – с перо и меч!

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Ние от Инженер.bg с огромно любопитство следим всичко най-интересно, случващо се в света на технологиите и индустрията у нас и на Балканите, както и в сферата на българското техническо образование, за да го представим на Вас, нашите читатели. Затова бързаме да стартираме седмицата с обобщение на най-актуалните теми от предходната седмица в рубриката ни „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Още акценти ще откриете на www.борса.bg. Приятно четене!

Още от КИП и А