Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

 • Васил Такев (ABB) и Георги Грозданов (Festo) ще участват в уебинар за производството в условия на COVID-19

  Васил Такев (ABB) и Георги Грозданов (Festo) ще участват в уебинар за производството в условия на COVID-19

  Днес, 19 март 2020 г., от 17:00 ч. ще се проведе безплатен уебинар на тема „Бизнес по време на COVID-19. Как производствените процеси да продължат по време на пандемия?“ с участието на г-н Георги Грозданов – ръководител на Технически инженерен център в София към Фесто Производство, и г-н Васил Такев – локален мениджър „Движение, роботика и дискретна автоматизация“ в АББ България. Уебинарът ще бъде излъчен във фейсбук страницата на Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (PARA).

 • Мехатроникс: Delta демонстрира цялостни решения за управление на сградна и градска среда на AHR Expo 2020

  Мехатроникс: Delta демонстрира цялостни решения за управление на сградна и градска среда на AHR Expo 2020

  Водещият производител на електроника Delta взе участие в изложението AHR Expo 2020 в Орландо, САЩ. „Компанията показа пълен набор от решения за сградна автоматизация, като демонстрира как администрацията за управление на сградна и градска среда може да повиши ефективността си, да намали потреблението на енергия и да подобри условията на живот, използвайки комбинация от интелигентните „зелени“ решения на Delta“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Мехатроникс.

 • Ще останат ли професии, незасегнати от дигитализацията? Разберете на DIGITAL INDUSTRY 2020 на 7 април

  Ще останат ли професии, незасегнати от дигитализацията? Разберете на DIGITAL INDUSTRY 2020 на 7 април

  На 7 април, в рамките на тазгодишното издание на международното изложение MachTech & InnoTech, в столичния Интер Експо Център ще се проведе първия по рода си форум DIGITAL INDUSTRY 2020. Той ще събере под един покрив водещи експерти, мениджъри и специалисти от бранша и ще засегне една от най-разискваните теми в момента – дигитализацията на индустриалните процеси в България. Организатор е фирма Солтех, заедно с Интер Експо Център, а Инженер.БГ е основен медиен партньор на събитието.

 • Честит национален празник, скъпи приятели, колеги, партньори и читатели!

  Честит национален празник, скъпи приятели, колеги, партньори и читатели!

  Нека днес, на 3 март, и във всеки друг ден, за нас българите пътеводни звезди да бъдат вярата, упоритостта и борбеността на нашите предци, устоявали на надвисналите като дамоклев меч превратности през вековете.

  Защото свободата – и личната, и националната, е ценност и отговорност, която никой, никога не е получил даром! И която се отстоява всеки ден – с перо и меч!

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Ние от Инженер.bg с огромно любопитство следим всичко най-интересно, случващо се в света на технологиите и индустрията у нас и на Балканите, както и в сферата на българското техническо образование, за да го представим на Вас, нашите читатели. Затова бързаме да стартираме седмицата с обобщение на най-актуалните теми от предходната седмица в рубриката ни „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Още акценти ще откриете на www.борса.bg. Приятно четене!

 • Революция в медицината с възможностите на 3D принтирането! Убедете се на Additive days 2020

  Революция в медицината с възможностите на 3D принтирането! Убедете се на Additive days 2020

  Реализираните иновации в медицината носят обещание за по-добро бъдеще, а технологиите са инструмент, който бързо превръща бъдещето в настояще. В този процес специално място заема 3D принтирането, което не спира да ни удивлява с темпото си на развитие, широкото си приложение и с високата си добавена стойност за съвременния живот. Една от сферите, в които примерите за внедряване на 3D технологиите са любопитни и с голям принос за обществото, безспорно е медицината.

 • BHTC България с високо признание за своята HR стратегия от наградите Employer Branding Awards 2020

  BHTC България с високо признание за своята HR стратегия от наградите Employer Branding Awards 2020

  „Бер-Хелла Термоконтрол (BHTC) България зае първо място в категорията „HR стратегия на годината“ на наградите Employer Branding Awards 2020. Това е второ отличие за българското дружество, което през миналата година отново получи признание за своята стратегия в областта на човешките ресурси“, съобщиха за Инженер.bg от водещата производствена компания. Престижните награди отличават организациите със заслуги за създаването и затвърждаването на образа на работодателския бранд.

 • Солтех: Заповядайте на DIGITAL INDUSTRY 2020 и изберете своя подход за дигитална трансформация!

  Солтех: Заповядайте на DIGITAL INDUSTRY 2020 и изберете своя подход за дигитална трансформация!

  Като един от основните посланици на Индустрия 4.0 в България, фирма Солтех, в сътрудничество с Интер Експо Център – София, и тази година се е заела с отговорната мисия да помогне, насърчи и подкрепи производствените дружества у нас по пътя към дигиталната трансформация. В рамките на тазгодишното специализирано изложение MachTech & InnoTech, компанията ще бъде домакин на първия по рода си целодневен форум, посветен изцяло на дигитализацията на индустрията.

 • Първите награди Festo Innovation Award показаха сериозния потенциал на компанията в иновативните разработки

  Първите награди Festo Innovation Award показаха сериозния потенциал на компанията в иновативните разработки

  Иновативни идеи, интелигентни разработки и изключително международно и интердисциплинарно сътрудничество – това бяха критериите на журито при връчването на новоучредената вътрешна награда за иновации Festo Innovation Award. В края на миналата година на церемония в Еслинген, Германия, бяха тържествено връчени наградите на победителите в учредените три категории: „Функционални иновации“, „Намаляване на разходите“ и „Интердисциплинарно и трансгранично сътрудничество“.

 • ЛогиСофт участва с пет проекта в тазгодишното издание на конкурса „Наградите на БАИТ“

  ЛогиСофт участва с пет проекта в тазгодишното издание на конкурса „Наградите на БАИТ“

  През 2020 г. за девети пореден път ще бъдат раздадени „Наградите на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ)“. „Радваме се да споделим с вас, че нашият екип кандидатства в конкурса за втори път с цели 5 проекта. Компанията ни ще се състезава със своите иновативни модулни софтуерни системи за управление в реално време на логистични комплекси и производствени предприятия“, коментираха за Инженер.bg от доказаната инженерингова компания ЛогиСофт.

Още от КИП и А