Събития

 • Привилегията да бъдеш част от първата „Академия за инженери“ на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън

  Привилегията да бъдеш част от първата „Академия за инженери“ на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън

  На кариерното изложение „Стажове“ 2019 в Технически университет – София, българското дружество на швейцарската компания R&M, запозна студентите със своята нова образователна инициатива „Академия за инженери“. „Стажантската програма за бъдещи инженери осигурява възможност за придобиване на опит във водеща в бранша международна компания с осигурени ментори – топ специалисти в своята област“, съобщиха за Инженер.bg от Райхле и Де-Масари България Пръдакшън.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица отново ви направихме свидетели на най-новото от света на бизнеса и индустрията. Информирахме ви за инвестиционния проект на ВиК Бургас, изграждането на железопътната линия Нови Сад – Суботица в Сърбия, както и за строежа на новия завод в гр. Враца на Теклас. Съобщихме ви, че според Министерство на икономиката над 1 600 ученици са се включили в образователния проект „Домино“. Още от новините в областта на инвестициите, HR и образованието можете да научите от седмичния ни обзор.

 • Включете се в семинар, посветен на иновации в индустриалната автоматизация, организиран от Филкаб и Siemens

  Включете се в семинар, посветен на иновации в индустриалната автоматизация, организиран от Филкаб и Siemens

  Фирмите Филкаб и Siemens България, направление Дигитални индустрии, канят всички, които се интересуват от бъдещето на индустриалната автоматизация, да вземат участие в полудневния семинар на тема TIA Portal Innovation Tour 2019, посветен на ключови технологии и иновации в тази област. „Семинарът ще се проведе на 30 май т.г. в централната база на Филкаб в гр. Пловдив, ул. „Коматевско шосе“ №92“, съобщиха за Инженер.bg от Филкаб АД.

 • Атикс: Иновативният софтуер за интелигентен бизнес на Iconics бе отличен от Engineers’ Choice Awards 2019

  Атикс: Иновативният софтуер за интелигентен бизнес на Iconics бе отличен от Engineers’ Choice Awards 2019

  Iconics е международно утвърден доставчик на софтуерни решения за автоматизация. Компанията предоставя съвременни уеб-базирани OPC UA и BACnet сертифицирани софтуери за визуализация и анализ, намиращи приложение в производството на енергия, промишлената и сградната автоматизация. „Iconics е шесткратен носител на наградата „Microsoft Partner of the Year“, а тази година получи поредното си отличие от Engineers‘ Choice Awards за своя бизнес софтуер AnalytiX-BI“, информираха от Атикс.

 • Малкият робот с голяма товароносимост CR-14iA/L на FANUC с европейски дебют на Hannover Messe 2019

  Малкият робот с голяма товароносимост CR-14iA/L на FANUC с европейски дебют на Hannover Messe 2019

  По време на изложението Hannover Messe 2019, световният лидер в решенията за автоматизация и роботизация FANUC демонстрира голямото си разнообразие от роботизирани технологии, както и интегрирането им във всички производствени области чрез IoT платформа. Сред акцентите на щанда на FANUC бяха и колаборативните роботи. „Новият модел FANUC, CR-14iA/L, имаше своята европейска премиера на Hannover Messe“, съобщиха от ФАНУК България.

 • Бер-Хелла Термоконтрол: „Стажантската ни програма през 2019 г. е още по-мащабна от миналогодишната“

  Бер-Хелла Термоконтрол: „Стажантската ни програма през 2019 г. е още по-мащабна от миналогодишната“

  „За Бер-Хелла Термоконтрол 2019 г. стартира по изключително успешен начин. Можем да се похвалим с нови проекти, отново свързани с водещи автомобилни производители. Но това, от което най-силно се вълнуваме към момента, е нашата стажантска програма, която е още по-мащабна спрямо миналогодишната”, споделиха пред екипа на Инженер.bg от дъщерната компания на немския производител Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) по време на изложението „Стажове” 2019.

 • Успешен старт за третото бизнес подразделение на Интегрейтид Микро-Електроникс България в Ниш, Сърбия

  Успешен старт за третото бизнес подразделение на Интегрейтид Микро-Електроникс България в Ниш, Сърбия

  Интегрейтид Микро-Електроникс България (IMI България), част от глобалния производител на електронни модули за автомобилната индустрия Integrated Micro-Electronics, обяви успешния старт на третото бизнес подразделение на компанията, което се намира в Сърбия. „Само за шест месеца, ние постигнахме 100% успеваемост при валидизиране от страна на големи доставчици на части и оборудване за автомобилната промишленост още при първото им посещение. Това са Valeo, Brose и Al“, съобщиха от IMI България.

 • „Национални дни на кариерата“ в Габрово събра под един покрив 32-ма утвърдени работодатели и стотици студенти

  „Национални дни на кариерата“ в Габрово събра под един покрив 32-ма утвърдени работодатели и стотици студенти

  На 3-ти април т.г. в града на хумора и сатирата, но не на шега, за трета поредна година се състоя кариерният форум „Национални дни на кариерата“. Събитието се проведе в Университетската библиотека на Технически университет – Габрово и събра на едно място тридесет и две фирми – водещи български и международни компании, дошли да предложат своите свободни стажантски и работни позиции на студентите и гостите на града. Инженер.БГ бе поканен от ръководството на университета да отрази събитието.

 • От Ритбул ще споделят работещи практики в полза на промишлеността на специален семинар в рамките на MachTech 2019

  От Ритбул ще споделят работещи практики в полза на промишлеността на специален семинар в рамките на MachTech 2019

  „Ефективни решения за промишлеността“ е темата на семинар, организиран от фирма Ритбул в рамките на съпътстващата програма към техническото изложение MachTech & InnoTech Expo. Събитието ще се проведе в зоната за семинари на зала 1 в Интер Експо Център – София на 17 април от 14.00 до 15.00 часа. Лекторите ще отделят внимание на важни аспекти по темата и ще дадат отговор на въпросите на аудиторията, търсейки най-доброто и оптимално решение на съответния казус.

 • Райхле и Де-Масари обяви старта на своята Инженерна академия, в която ще включи трима бъдещи инженери

  Райхле и Де-Масари обяви старта на своята Инженерна академия, в която ще включи трима бъдещи инженери

  Водещият производител на фиброоптични кабели, мрежови кабели и компоненти за изграждане на висококачествени комуникационни мрежи Райхле и Де-Масари България Пръдакшън, част от швейцарската семейна група Reichle & De-Massari (R&M) AG, стартира пилотното издание на своя проект Инженерна академия. Програмата ще започне да функционира през юли т.г., като ще обхване трима студенти, които ще преминат индивидуално обучение в компанията.

Още от КИП и А