Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

 • Проекти за подобрения донесоха три отличия на Фесто Производство по време на CIP Euro League 2019

  Проекти за подобрения донесоха три отличия на Фесто Производство по време на CIP Euro League 2019

  За една компания отличията на корпоративно ниво безспорно са значимо признание и своеобразен лакмус за нейните постижения. Но не само – те са и способ, чрез който тя може да „свери часовника си“ по отношение на посоката и степента си на развитие. Това е валидно в пълна сила, когато организацията е част от глобална група и заема водеща позиция на локално равнище в отрасъла, в който оперира. За поредно признание разказаха пред Инженер.bg от Фесто Производство.

 • Вече и врачанска гимназия сред партньорите ни! Приветстваме ПТГ „Никола Йонков Вапцаров“

  Вече и врачанска гимназия сред партньорите ни! Приветстваме ПТГ „Никола Йонков Вапцаров“

  Разположен в подножието на Врачанския Балкан, Враца е най-големият град в Северозападна България. В далечното минало градът е бил част от Римската империя, а през Възраждането той бележи забележителен възход и се превръща в голям занаятчийски център. В наши дни освен красива природа и интересни забележителности, градът има потенциал да предложи и бизнес възможности. Щастливи сме, че вече и врачанско техническо училище е част от партньорите ни в Академична борса!

 • Как BHTC България се превърна в пример за успешен работодател и печели „битката за талантите“

  Как BHTC България се превърна в пример за успешен работодател и печели „битката за талантите“

  Как се формира сплотен и силен екип и какви инвестиции е необходимо да прави дадена компания в човешкия капитал – това са само част от въпросите, на които дадоха отговори представители на BHTC България в ролята си на участник във форума, организиран от b2b Media – „Битката за талантите: Employer Branding Forum 2019“. Той се състоя на 12 декември 2019 г. в гр. София. Събитието се проведе за трета година и даде трибуна на компании, които успешно са изградили своя работодателски бранд.

 • Festo в рекордите на Гинес за 2020 г. със своя BionicOpter – най-големия летящ робот-насекомо в света

  Festo в рекордите на Гинес за 2020 г. със своя BionicOpter – най-големия летящ робот-насекомо в света

  Ежегодно хиляди интересни и впечатляващи топ постижения в най-различни области от целия свят намират място в Книгата на рекордите на Гинес. „Раздел „Роботика“ от книгата представя най-изумителните върхови разработки на супер роботи и изкуствен интелект по цялото земно кълбо. BionicOpter, ултралек летящ обект, базиран на природния модел на водното конче, е вписан като световен рекордьор за най-голям летящ робот-насекомо“, с гордост обявиха за Инженер.bg от Фесто ЕООД.

 • Честито Рождество Христово от екипа на Инженер.bg!

  Честито Рождество Христово от екипа на Инженер.bg!

  Скъпи колеги, партньори, читатели и приятели на Инженер.bg,
  Честито Рождество Христово!
  Коледа е един от най-семейните празници. Време, изпълнено с доброта, споделеност и отдаденост към близките! Желаем на вас и вашите семейства топла и уютна Коледа! Нека сиянието на този светъл празник ви донесе здраве, благополучие, любов, нежност и много сбъднати мечти! Бъдете заобиколени от щастливи деца, които ви радват всеки ден, истински приятели, които винаги са до вас и доверени колеги, които ви подкрепят!

 • АББ България – синоним на успешна кариерна реализация. Вижте как да се присъедините към компанията

  АББ България – синоним на успешна кариерна реализация. Вижте как да се присъедините към компанията

  АББ България се нарежда сред организациите, които инвестират сериозни ресурси в развитието на младите специалисти у нас и дават шанс за начало на успешната им професионална реализация. Затова са и традиционен участник в различни кариерни изложения. По време на тазгодишното издание на форума „Дни на кариерата" се срещнахме с представители на АББ България, за да научим повече за кариерните предложения, насочени към студентите.

 • Мехатроникс: На SPS 2019 Delta обяви пазарния дебют на новия си инженерен софтуер DIAStudio Smart Machine Suite

  Мехатроникс: На SPS 2019 Delta обяви пазарния дебют на новия си инженерен софтуер DIAStudio Smart Machine Suite

  Delta, глобален доставчик на решения за индустриална автоматизация, представи официално новия си интегриран инженерен софтуер DIAStudio Smart Machine Suite, заедно с широка гама от усъвършенствани продукти за автоматизация по време на тазгодишното издание на изложението SPS – Smart Production Solutions в Нюрнберг, Германия. Новият софтуерен пакет ще спести изключително много време на специалистите при проектиране на системи за автоматизация.

 • Фесто Производство: Сплотеният екип е двигателят в развитието на дейността ни в глобален и локален мащаб

  Фесто Производство: Сплотеният екип е двигателят в развитието на дейността ни в глобален и локален мащаб

  По време на тазгодишното издание на изложението „Дни на кариерата“ в Технически университет – София екипът ни се срещна с представители на Фесто Производство, за да научи как преминават срещите им с бъдещите инженери по време на форума, какви са актуалните работни позиции, както и какво предлага дружеството на младите хора, които избират да развият своите професионални компетенции в компанията. А ето и какво разказаха от екипа на Фесто Производство пред Инженер.bg.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме отново за редица събития и нови проекти в бизнеса у нас и на Балканите, както и в академичния свят. Част от тях са откриването на модернизирания завод на Идеал Стандарт-Видима в Севлиево, осигуряването но детски кътове за 200 фирми от ОП РЧР и мн.др. За тези и още новини в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Емблематичната габровска гимназия ПТГ „Никола Василиади“ се присъедини към Академична борса на Борса.bg

  Емблематичната габровска гимназия ПТГ „Никола Василиади“ се присъедини към Академична борса на Борса.bg

  Д-р Никола Василиади изготвя и подписва своето завещание в Букурещ на 10-ти юни през далечната 1881 г. В него той посочва за свои единствени наследници Евлоги Георгиев и д-р Георги Атанасович при условие, че те „ще основат и поддържат в Габрово, родното място на баща ми, едно политехническо или занаятчийско училище, което да носи името ми“. През 1895 г. е открито е кожарско училище в Габрово. ПТГ „Д-р Никола Василиади“ е негов наследник и от години пази неговите традиции.

Още от КИП и А