Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Събития

 • Форумът Light+Building с 20-то юбилейно издание: Свързаност, новаторство и очарование в сградните технологии

  Форумът Light+Building с 20-то юбилейно издание: Свързаност, новаторство и очарование в сградните технологии

  На специална пресконференция, организирана от Messe Frankfurt, която се проведе на 6 ноември 2019 г., бяха представени водещите теми, които ще очакват хилядите посетители на юбилейното издание на изложението Light+Building през 2020 г. Форумът ще се проведе от 8 до 13 март в гр. Франкфурт на Майн, Германия, за 20-и път. Представител на екипа на Инженер.БГ в лицето на колежката ни Даниела Борисова присъства на пресконференцията, за да ви запознае с най-важните предстоящи акценти.

 • Инженеринговата дейност на БР Техника впечатли студентите по време на „Дни на кариерата“ в ТУ-София, филиал Пловдив

  Инженеринговата дейност на БР Техника впечатли студентите по време на „Дни на кариерата“ в ТУ-София, филиал Пловдив

  Дебютно участие отбеляза Бюро за Развитие Техника (БР Техника) в изложението „Дни на кариерата“, което ежегодно се организира от Технически университет – София и неговите филиали в Пловдив и в Сливен. Доказаната българска инженерингова и търговска компания се срещна със студентите в гр. Пловдив и представи своите възможности за развитие. „Събитието бе чудесна възможност за нас да се запознаем с амбициозни млади хора“, коментираха пред Инженер.bg от БР Техника.

 • Костал на „Дни на кариерата“: „Искаме да запалим интереса на младите хора към автомобилната индустрия“

  Костал на „Дни на кариерата“: „Искаме да запалим интереса на младите хора към автомобилната индустрия“

  Динамично развитие и участие в интересни бъдещи инициативи и проекти – така може да се резюмират основните акценти, които представителите на Костал България Аутомотив посочиха пред екипа на Инженер.bg на изложението „Дни на кариерата“. На 17 октомври 2019 г. форумът се проведе във филиала на Технически университет – София в гр. Пловдив. Автомобилната компания, която е дъщерно дружество на международната група Kostal, разполага с два завода у нас - в градовете Смолян и Пазарджик.

 • Ритбул: „В състояние сме да дадем решение за всяко предприятие, работещо в България“

  Ритбул: „В състояние сме да дадем решение за всяко предприятие, работещо в България“

  Под знака на пълния индустриален цикъл в условията на Индустрия 4.0 премина участието на фирма Ритбул в тазгодишния Международен технически панаир (МТП) в Пловдив. „С представянето си целим да поставим акцент върху комплексността на решенията, които можем да предложим, съобразени изцяло с ерата на дигиталното производство“, заявиха от утвърдената българска компания пред екипа на Инженер.bg. Неотдавна в града бе открит и най-новият шоурум на Ритбул. Ето какво още разказаха от фирмата за своите най-нови продукти и системи.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Изминалата седмица премина под знака на редица значими събития за бизнеса у нас и на Балканите, а също и за академичния свят. Част от тях включват разкриването на инженеринг център за софтуер на Bosch в столицата, изграждането на инсталация за генериране на енергия от отпадъци в Сърбия, предстоящия курс по „Сигнално охранителна техника“ в гр. Бургас и мн.др. Освен тези новини ви информирахме и за редица други в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието. Повече можете да научите от традиционния ни седмичен обзор.

 • Melexis България е верен партньор на младите инженери. Включете се в Ден на отворените врати на 22 и 23 октомври

  Melexis България е верен партньор на младите инженери. Включете се в Ден на отворените врати на 22 и 23 октомври

  Работа и стаж с перспективи за последващо кариерно развитие, насочени към студенти от технически специалности, бяха акцент в участието на Melexis България на „Дни на кариерата“. „Summer Practice и Fresh Graduate са традиционните ни стажантски програми. Отворените позиции, за които студентите биха могли да кандидатстват, са в отделите Тест инженеринг и Product Verification. Имаме свободни позиции за ERP Key User, както и за стажант в отдел Качество“, разказаха пред Инженер.bg от Melexis България.

 • По местата, готови, старт! Над 80 участници от интернационалния отбор на Festo се включиха в маратона на София

  По местата, готови, старт! Над 80 участници от интернационалния отбор на Festo се включиха в маратона на София

  Цяла България видя красотата на бягащия човек по време на Софийския маратон, който се проведе на 13 октомври 2019 г. Повече от 5000 участници от над 50 страни се включиха в надпреварата, като специално участие взеха и представители на компанията Festo. „Щастливи сме, че можем да сме част от тази инициатива, защото както всички знаем, спортът е здраве, а какво по-хубаво от амбициозни и здрави хора в екипа на Festo”, с ентусиазъм заявиха от Фесто Производство ЕООД.

 • Бюро за Развитие Техника търси вдъхновение и креативни идеи от младите инженери на „Дни на кариерата“

  Бюро за Развитие Техника търси вдъхновение и креативни идеи от младите инженери на „Дни на кариерата“

  БР Техника е сред компаниите, които ще вземат участие в изложението „Дни на кариерата“ – форум, събиращ на едно място утвърдени работодатели. В лицето на студентите и младите хора, избрали техниката и високите технологии за свое бъдеще, българската компания ще потърси вдъхновение и свежи сили. „Събитието е чудесна възможност да се запознаем с младежите, които се обучават в инженерни специалности и търсят поле за своята професионална реализация“, коментираха от БР Техника.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Изминалата седмица премина под знака на редица интересни новости. Разбрахме за новите инвестиции на Solvay, както и че Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника – Пловдив се сдоби с нова и модерна училищна библиотека, Академия Лидерите обяви свободни позиции за инженери и мн. др. Още от новините на фокус в сферата на бизнеса, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Райхле и Де-Масари: Ние сме отбор, който обича да побеждава. Разберете как по време на „Дни на кариерата“

  Райхле и Де-Масари: Ние сме отбор, който обича да побеждава. Разберете как по време на „Дни на кариерата“

  „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M) ще вземе участие в предстоящото изложение „Дни на кариерата“, което ще се проведе на 15 и 16 октомври 2019 г. на територията на Технически университет – София (ТУ-София)“, обявиха за Инженер.bg от българското дружество, част от швейцарската група Reichle & De-Massari. Посетилите кариерното изложение ще могат да научат за стажантските програми и актуалните свободни работни позиции в компанията.

Още от КИП и А