Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

 • Кариера в IT сектора? Заедно с емблематичната НПГ по КТС в Правец ще споделяме възможности за обучение

  Кариера в IT сектора? Заедно с емблематичната НПГ по КТС в Правец ще споделяме възможности за обучение

  През 80-те години на ХХ век България се нарежда на трето място в света по производство и използване на електронни устройства на глава от населението, а град Правец заема централно място в българската индустрия за производство на персонални компютри. През 1986 г., в отговор на нуждата от висококвалифицирани специалисти, в града е създадено училище, познато днес като НПГ по КТС. Щастливи сме, че гимназията вече е сред партньорите ни и заема важна част в Академична борса.

 • Производителят на автомобилни компоненти IMI България бе отличен с награда за „Работодател на годината – 2019”

  Производителят на автомобилни компоненти IMI България бе отличен с награда за „Работодател на годината – 2019”

  За доказания производител на автомобилни компоненти IMI България краят на 2019 г. премина под знака на високи признания за развитието му като работодателски бранд. Дружеството стана един от 13-те носителя на наградата „Работодател на годината – 2019” по време на официална церемония, която се проведе на 5-ти декември 2019 г. в гр. София. Призовете бяха връчени за 16-а поредна година от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта.

 • Признание за постигнатите резултати от прилагането на Lean практики в R&M България

  Признание за постигнатите резултати от прилагането на Lean практики в R&M България

  В последните години доста често чуваме терминa Лийн (Lean) във връзка с технологичните производствени компании, а трайното му присъствие в бъдеще е повече от сигурно. Казано накратко, Лийн е управленска философия, насочена към ускоряване на процесите в една компания, прави ги по-бързи и по-ефективни. Немалко организации у нас вече осъзнават предимствата от въвеждането на тази практика в своята дейност. Сред припозналите добавената ѝ стойност е Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M).

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Изминалата седмица бе изпъстрена с редица интересни новини от водещи икономически сектори в България и на Балканите. Не по-малко любопитни бяха инициативите и събитията, които се проведоха в сферата на техническото средно и висше образование в страната. А ние не пропуснахме да запознаем нашите читатели с всички тези акценти. Първият ден от седмицата традиционно стартираме с обобщаване на всички тези новини в рубриката ни „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Още новини четете и на www.борса.bg.

 • SpaceCAD ще разкрие тайните на технологията 3D печат в метал по време на Additive Days 2020

  SpaceCAD ще разкрие тайните на технологията 3D печат в метал по време на Additive Days 2020

  Сред съвременните тенденции в бързоразвиващата се адитивна индустрия с основание се нарежда производството на метални изделия чрез 3D принтиране. Лидер в тази област е утвърдената българска фирма SpaceCAD, която предлага технологията за директен 3D печат в метал. „На Additive Days 2020 ние ще Ви вдъхновим с визионерски идеи и иновации в сферата на адитивното производство. Ще споделим с Вас всичко за технологията 3D печат в метал“, поясниха от фирмата.

 • Проекти за подобрения донесоха три отличия на Фесто Производство по време на CIP Euro League 2019

  Проекти за подобрения донесоха три отличия на Фесто Производство по време на CIP Euro League 2019

  За една компания отличията на корпоративно ниво безспорно са значимо признание и своеобразен лакмус за нейните постижения. Но не само – те са и способ, чрез който тя може да „свери часовника си“ по отношение на посоката и степента си на развитие. Това е валидно в пълна сила, когато организацията е част от глобална група и заема водеща позиция на локално равнище в отрасъла, в който оперира. За поредно признание разказаха пред Инженер.bg от Фесто Производство.

 • Вече и врачанска гимназия сред партньорите ни! Приветстваме ПТГ „Никола Йонков Вапцаров“

  Вече и врачанска гимназия сред партньорите ни! Приветстваме ПТГ „Никола Йонков Вапцаров“

  Разположен в подножието на Врачанския Балкан, Враца е най-големият град в Северозападна България. В далечното минало градът е бил част от Римската империя, а през Възраждането той бележи забележителен възход и се превръща в голям занаятчийски център. В наши дни освен красива природа и интересни забележителности, градът има потенциал да предложи и бизнес възможности. Щастливи сме, че вече и врачанско техническо училище е част от партньорите ни в Академична борса!

 • Как BHTC България се превърна в пример за успешен работодател и печели „битката за талантите“

  Как BHTC България се превърна в пример за успешен работодател и печели „битката за талантите“

  Как се формира сплотен и силен екип и какви инвестиции е необходимо да прави дадена компания в човешкия капитал – това са само част от въпросите, на които дадоха отговори представители на BHTC България в ролята си на участник във форума, организиран от b2b Media – „Битката за талантите: Employer Branding Forum 2019“. Той се състоя на 12 декември 2019 г. в гр. София. Събитието се проведе за трета година и даде трибуна на компании, които успешно са изградили своя работодателски бранд.

 • Festo в рекордите на Гинес за 2020 г. със своя BionicOpter – най-големия летящ робот-насекомо в света

  Festo в рекордите на Гинес за 2020 г. със своя BionicOpter – най-големия летящ робот-насекомо в света

  Ежегодно хиляди интересни и впечатляващи топ постижения в най-различни области от целия свят намират място в Книгата на рекордите на Гинес. „Раздел „Роботика“ от книгата представя най-изумителните върхови разработки на супер роботи и изкуствен интелект по цялото земно кълбо. BionicOpter, ултралек летящ обект, базиран на природния модел на водното конче, е вписан като световен рекордьор за най-голям летящ робот-насекомо“, с гордост обявиха за Инженер.bg от Фесто ЕООД.

 • Честито Рождество Христово от екипа на Инженер.bg!

  Честито Рождество Христово от екипа на Инженер.bg!

  Скъпи колеги, партньори, читатели и приятели на Инженер.bg,
  Честито Рождество Христово!
  Коледа е един от най-семейните празници. Време, изпълнено с доброта, споделеност и отдаденост към близките! Желаем на вас и вашите семейства топла и уютна Коледа! Нека сиянието на този светъл празник ви донесе здраве, благополучие, любов, нежност и много сбъднати мечти! Бъдете заобиколени от щастливи деца, които ви радват всеки ден, истински приятели, които винаги са до вас и доверени колеги, които ви подкрепят!

Още от КИП и А