Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

 • АББ България – синоним на успешна кариерна реализация. Вижте как да се присъедините към компанията

  АББ България – синоним на успешна кариерна реализация. Вижте как да се присъедините към компанията

  АББ България се нарежда сред организациите, които инвестират сериозни ресурси в развитието на младите специалисти у нас и дават шанс за начало на успешната им професионална реализация. Затова са и традиционен участник в различни кариерни изложения. По време на тазгодишното издание на форума „Дни на кариерата" се срещнахме с представители на АББ България, за да научим повече за кариерните предложения, насочени към студентите.

 • Мехатроникс: На SPS 2019 Delta обяви пазарния дебют на новия си инженерен софтуер DIAStudio Smart Machine Suite

  Мехатроникс: На SPS 2019 Delta обяви пазарния дебют на новия си инженерен софтуер DIAStudio Smart Machine Suite

  Delta, глобален доставчик на решения за индустриална автоматизация, представи официално новия си интегриран инженерен софтуер DIAStudio Smart Machine Suite, заедно с широка гама от усъвършенствани продукти за автоматизация по време на тазгодишното издание на изложението SPS – Smart Production Solutions в Нюрнберг, Германия. Новият софтуерен пакет ще спести изключително много време на специалистите при проектиране на системи за автоматизация.

 • Фесто Производство: Сплотеният екип е двигателят в развитието на дейността ни в глобален и локален мащаб

  Фесто Производство: Сплотеният екип е двигателят в развитието на дейността ни в глобален и локален мащаб

  По време на тазгодишното издание на изложението „Дни на кариерата“ в Технически университет – София екипът ни се срещна с представители на Фесто Производство, за да научи как преминават срещите им с бъдещите инженери по време на форума, какви са актуалните работни позиции, както и какво предлага дружеството на младите хора, които избират да развият своите професионални компетенции в компанията. А ето и какво разказаха от екипа на Фесто Производство пред Инженер.bg.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме отново за редица събития и нови проекти в бизнеса у нас и на Балканите, както и в академичния свят. Част от тях са откриването на модернизирания завод на Идеал Стандарт-Видима в Севлиево, осигуряването но детски кътове за 200 фирми от ОП РЧР и мн.др. За тези и още новини в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Емблематичната габровска гимназия ПТГ „Никола Василиади“ се присъедини към Академична борса на Борса.bg

  Емблематичната габровска гимназия ПТГ „Никола Василиади“ се присъедини към Академична борса на Борса.bg

  Д-р Никола Василиади изготвя и подписва своето завещание в Букурещ на 10-ти юни през далечната 1881 г. В него той посочва за свои единствени наследници Евлоги Георгиев и д-р Георги Атанасович при условие, че те „ще основат и поддържат в Габрово, родното място на баща ми, едно политехническо или занаятчийско училище, което да носи името ми“. През 1895 г. е открито е кожарско училище в Габрово. ПТГ „Д-р Никола Василиади“ е негов наследник и от години пази неговите традиции.

 • БР Техника: Новата отворена и мащабируема платформа ctrlX Automation на Bosch Rexroth – акцент в участието ѝ на SPS

  БР Техника: Новата отворена и мащабируема платформа ctrlX Automation на Bosch Rexroth – акцент в участието ѝ на SPS

  Преди броени дни Bosch Rexroth представи за първи път отворената и мащабируема платформа за автоматизация ctrlX Automation. Събитието се състоя в новия център за клиенти и иновации на компанията в Улм. С новата платформа ctrlX Automation Bosch Rexroth премахва традиционните граници между системите за управление, IT технологиите и Интернет на нещата. Чрез нея централизираните и децентрализирани топологии за автоматизация вече могат да бъдат гъвкави.

 • Форумът Light+Building с 20-то юбилейно издание: Свързаност, новаторство и очарование в сградните технологии

  Форумът Light+Building с 20-то юбилейно издание: Свързаност, новаторство и очарование в сградните технологии

  На специална пресконференция, организирана от Messe Frankfurt, която се проведе на 6 ноември 2019 г., бяха представени водещите теми, които ще очакват хилядите посетители на юбилейното издание на изложението Light+Building през 2020 г. Форумът ще се проведе от 8 до 13 март в гр. Франкфурт на Майн, Германия, за 20-и път. Представител на екипа на Инженер.БГ в лицето на колежката ни Даниела Борисова присъства на пресконференцията, за да ви запознае с най-важните предстоящи акценти.

 • Инженеринговата дейност на БР Техника впечатли студентите по време на „Дни на кариерата“ в ТУ-София, филиал Пловдив

  Инженеринговата дейност на БР Техника впечатли студентите по време на „Дни на кариерата“ в ТУ-София, филиал Пловдив

  Дебютно участие отбеляза Бюро за Развитие Техника (БР Техника) в изложението „Дни на кариерата“, което ежегодно се организира от Технически университет – София и неговите филиали в Пловдив и в Сливен. Доказаната българска инженерингова и търговска компания се срещна със студентите в гр. Пловдив и представи своите възможности за развитие. „Събитието бе чудесна възможност за нас да се запознаем с амбициозни млади хора“, коментираха пред Инженер.bg от БР Техника.

 • Костал на „Дни на кариерата“: „Искаме да запалим интереса на младите хора към автомобилната индустрия“

  Костал на „Дни на кариерата“: „Искаме да запалим интереса на младите хора към автомобилната индустрия“

  Динамично развитие и участие в интересни бъдещи инициативи и проекти – така може да се резюмират основните акценти, които представителите на Костал България Аутомотив посочиха пред екипа на Инженер.bg на изложението „Дни на кариерата“. На 17 октомври 2019 г. форумът се проведе във филиала на Технически университет – София в гр. Пловдив. Автомобилната компания, която е дъщерно дружество на международната група Kostal, разполага с два завода у нас - в градовете Смолян и Пазарджик.

 • Ритбул: „В състояние сме да дадем решение за всяко предприятие, работещо в България“

  Ритбул: „В състояние сме да дадем решение за всяко предприятие, работещо в България“

  Под знака на пълния индустриален цикъл в условията на Индустрия 4.0 премина участието на фирма Ритбул в тазгодишния Международен технически панаир (МТП) в Пловдив. „С представянето си целим да поставим акцент върху комплексността на решенията, които можем да предложим, съобразени изцяло с ерата на дигиталното производство“, заявиха от утвърдената българска компания пред екипа на Инженер.bg. Неотдавна в града бе открит и най-новият шоурум на Ритбул. Ето какво още разказаха от фирмата за своите най-нови продукти и системи.

Още от КИП и А