Събития

 • Фесто Производство от ТУ-София: Станахме част от решението на сериозния проблем „няма кадри“

  Фесто Производство от ТУ-София: Станахме част от решението на сериозния проблем „няма кадри“

  „Успехът е да постигнеш това, което искаш! Щастие е да имаш това, което искаш! От нас зависи, а избори не липсват!” С тези думи специалистите от Фесто Производство се обърнаха към бъдещите млади инженери от Технически университет – София, а тема на разговора бе реалната бизнес среда, информираха за Инженер.bg от българското дружество, дъщерна производствена компания на немския концерн Festo, лидер в областта на технологиите за автоматизация.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Научихте ли за предстоящия на 23 януари 2019 г. уебинар „Привличане, управление и задържане на таланти“? През изминалата седмица ви информирахме и за тенденцията за наемане на нови служители в българските компании, предстоящото изпълнението на ВиК проекти и редица други новини от бизнеса у нас и на Балканите. Още от света на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен новинарски обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Солтех: В контекста на Индустрия 4.0 съвременните инженери трябва да са любопитни и добре информирани

  Солтех: В контекста на Индустрия 4.0 съвременните инженери трябва да са любопитни и добре информирани

  Защо ѝ е на една компания, която не поддържа стажантски или стипендиантски инициативи, да участва в университетски кариерен форум? Екипът на Инженер.bg зададе този въпрос на представителите на Солтех, компания-пионер в „умните“ индустриални решения, по време на „Дни на кариерата“ 2018, за да научи каква е тяхната визия за младите специалисти в контекста на Индустрия 4.0.

 • Фесто Производство към младите инженери: „При нас можете да превърнете смелите си идеи в дела“

  Фесто Производство към младите инженери: „При нас можете да превърнете смелите си идеи в дела“

  „Ние сме производство и всеки ден се стремим да подобряваме дейността си и да бъдем по-ефективни. Всеки наш колега също се стреми да открива и използва възможностите за усъвършенстване – това е част от философията ни за успех“, заявиха за Инженер.bg от Фесто Производство, българско дружество, част от немския концерн Festo. По време на кариерния форум „Дни на кариерата“, който се проведе през есента в Технически университет – София, от компанията ни разказаха какво очакват от техните млади колеги.

 • Да ни е честита Новата 2019 година!

  Да ни е честита Новата 2019 година!

  Скъпи приятели и колеги,

  Началото на Новата 2019 г. е начало на нови възможности, нови мечти и стремежи, но вероятно и на много предизвикателства. Нека посрещнем с отворени обятия и успехите, и препятствията, за да се поучим, да станем по-силни, по-можещи и още по-искащи.

  Благодарим ви за доверието, за съпричастността и за подкрепата през 2018 г. За нас е чест и удоволствие да ви информираме за новостите в необятния свят на техниката и технологиите.

 • Мехатроникс: Delta представи нови интелигентни решения за индустриална автоматизация на SPS IPC Drives 2018

  Мехатроникс: Delta представи нови интелигентни решения за индустриална автоматизация на SPS IPC Drives 2018

  Световният лидер в областта на индустриалната автоматизация представи иновативни интелигентни продукти за автоматизация, както и решения за модернизиране на съществуващо технологично оборудване на изложението SPS IPC Drives 2018 в Нюрнберг. Бяха показани високотехнологични PC-базирани контролери за движение, както и EtherCAT контролери за движение, базирани на PLC контролери. Експозицията включваше и системи за движение, предназначени за дървообработващи и опаковъчни машини.

 • Мултивак България Продакшън изпраща 2018 г. с активна HR политика и приз за „Производствена сграда“ на годината

  Мултивак България Продакшън изпраща 2018 г. с активна HR политика и приз за „Производствена сграда“ на годината

  След откриването на новата си производствена база в Икономическа зона София – Божурище, Мултивак България Продакшън произвежда детайли, които се влагат в опаковъчните машини на Multivac по целия свят. Освен че подслонява изключително отговорната работа на българските специалисти, сградният комплекс донесе и престижна награда на Мултивак – приза в категория „Производствени сгради“ на традиционните награди „Сграда на годината“.

 • IMI България: Целта на стажантските програми е и студенти и ментори да намират смисъл и удовлетворение

  IMI България: Целта на стажантските програми е и студенти и ментори да намират смисъл и удовлетворение

  „С всяка изминала година броят на стажантите в компанията нараства. Причината е, че колегите виждат смисъл в това да вложиш внимание и усилия в създаването на бъдещия ни инженерен потенциал“, заявиха за Инженер.bg от Интегрейтид Микро-Електроникс България. Повече за стажантските програми и ползите от тях научихме по време на тазгодишното издание на изложението за работодатели „Дни на кариерата“, което се организира от Технически университет – София.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Запознахте ли се със специалните условия за изложители на конференциите ЕЕ & ВЕ, Save the Planet и Smart Cities, които ще се проведат в периода от 16 до 19 април в Интер Експо Център – София? През изминалата седмица отново ви разказахме за новостите в бизнеса у нас и на Балканите, както и за най-важните събития в академичния свят, образованието, човешките ресурси и инвестициите. Кои бяха основните акценти можете да научите от традиционния ни седмичен новинарски обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! И през изиминалата седмица ви информирахме за развитието на бизнеса в България и на Балканите. Научихме защо Пловдив се утвърждава като една от най-привлекателните дестинации за работодатели, какви са последните инвестиции в производствените предприятия, както и кои учебни сгради са модернизирани. За всички тях и още много новини ви информирахме през изминалите седмица. Ако сте пропуснали нещо може да си наваксате с новинарския ни обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

Още от КИП и А