Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Изминалата седмица премина под знака на редица значими събития за бизнеса у нас и на Балканите, а също и за академичния свят. Част от тях включват разкриването на инженеринг център за софтуер на Bosch в столицата, изграждането на инсталация за генериране на енергия от отпадъци в Сърбия, предстоящия курс по „Сигнално охранителна техника“ в гр. Бургас и мн.др. Освен тези новини ви информирахме и за редица други в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието. Повече можете да научите от традиционния ни седмичен обзор.

 • Melexis България е верен партньор на младите инженери. Включете се в Ден на отворените врати на 22 и 23 октомври

  Melexis България е верен партньор на младите инженери. Включете се в Ден на отворените врати на 22 и 23 октомври

  Работа и стаж с перспективи за последващо кариерно развитие, насочени към студенти от технически специалности, бяха акцент в участието на Melexis България на „Дни на кариерата“. „Summer Practice и Fresh Graduate са традиционните ни стажантски програми. Отворените позиции, за които студентите биха могли да кандидатстват, са в отделите Тест инженеринг и Product Verification. Имаме свободни позиции за ERP Key User, както и за стажант в отдел Качество“, разказаха пред Инженер.bg от Melexis България.

 • По местата, готови, старт! Над 80 участници от интернационалния отбор на Festo се включиха в маратона на София

  По местата, готови, старт! Над 80 участници от интернационалния отбор на Festo се включиха в маратона на София

  Цяла България видя красотата на бягащия човек по време на Софийския маратон, който се проведе на 13 октомври 2019 г. Повече от 5000 участници от над 50 страни се включиха в надпреварата, като специално участие взеха и представители на компанията Festo. „Щастливи сме, че можем да сме част от тази инициатива, защото както всички знаем, спортът е здраве, а какво по-хубаво от амбициозни и здрави хора в екипа на Festo”, с ентусиазъм заявиха от Фесто Производство ЕООД.

 • Бюро за Развитие Техника търси вдъхновение и креативни идеи от младите инженери на „Дни на кариерата“

  Бюро за Развитие Техника търси вдъхновение и креативни идеи от младите инженери на „Дни на кариерата“

  БР Техника е сред компаниите, които ще вземат участие в изложението „Дни на кариерата“ – форум, събиращ на едно място утвърдени работодатели. В лицето на студентите и младите хора, избрали техниката и високите технологии за свое бъдеще, българската компания ще потърси вдъхновение и свежи сили. „Събитието е чудесна възможност да се запознаем с младежите, които се обучават в инженерни специалности и търсят поле за своята професионална реализация“, коментираха от БР Техника.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Изминалата седмица премина под знака на редица интересни новости. Разбрахме за новите инвестиции на Solvay, както и че Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника – Пловдив се сдоби с нова и модерна училищна библиотека, Академия Лидерите обяви свободни позиции за инженери и мн. др. Още от новините на фокус в сферата на бизнеса, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Райхле и Де-Масари: Ние сме отбор, който обича да побеждава. Разберете как по време на „Дни на кариерата“

  Райхле и Де-Масари: Ние сме отбор, който обича да побеждава. Разберете как по време на „Дни на кариерата“

  „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M) ще вземе участие в предстоящото изложение „Дни на кариерата“, което ще се проведе на 15 и 16 октомври 2019 г. на територията на Технически университет – София (ТУ-София)“, обявиха за Инженер.bg от българското дружество, част от швейцарската група Reichle & De-Massari. Посетилите кариерното изложение ще могат да научат за стажантските програми и актуалните свободни работни позиции в компанията.

 • IMI България от Career Show: Търсим мотивирани инженерни специалисти, които да се присъединят към нашия екип

  IMI България от Career Show: Търсим мотивирани инженерни специалисти, които да се присъединят към нашия екип

  Интегрейтид Микро-Електроникс (IMI) България, част от световния лидер в производството на електроника Integrated Micro-Electronics, взе участие в изложението Career Show, което срещна квалифицирани кадри със 130 от най-успешните работодатели в България от разнообразни производствени области. „Присъствието ни на събитието днес е чудесна възможност да промотираме нашата дейност и да разкажем на посетителите за свободните позиции при нас“, коментираха за Инженер.bg от IMI България.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Разбрахте ли, че на 10 септември в зала Арена Армеец в София се проведе изложението за квалифицирани кадри Career Show 2019? Събитието срещна повече от 2 000 предварително селектирани специалисти със 130 утвърдени работодатели от различни сектори. За него ви разказахме миналата седмица, както и за редица други събития, проекти и инициативи в бизнес средите у нас и на Балканите, както и в академичния свят. Още новини в областта на инвестициите, HR и образованието можете да научите от седмичния ни обзор.

 • Melexis на Career Show: Целим да привлечем качествени специалисти и да направим компанията още по-разпознаваема

  Melexis на Career Show: Целим да привлечем качествени специалисти и да направим компанията още по-разпознаваема

  Първото издание на изложението за квалифицирани специалисти Career Show се проведе на 10 септември 2019 г. в зала „Арена Армеец“ в гр. София. Събитието събра 130 от най-успешните фирми у нас, които представиха на посетителите своята дейност и свободни в момента работни позиции. Сред тях бе и Melexis България. „Career Show е събитие с по-различен акцент, което предоставя нови възможности за нас като работодател", споделиха за Инженер.bg от екипа на Melexis България.

 • Additive Days: Beyond the Hype – прераждане на концепцията и още по-впечатляващи мащаби с нови дати през 2020 г.

  Additive Days: Beyond the Hype – прераждане на концепцията и още по-впечатляващи мащаби с нови дати през 2020 г.

  Нови дати за форума Additive Days обявиха организаторите. Второто издание на конференцията ще се проведе от 20-ти до 23-ти февруари 2020 г. вместо през октомври т.г., както бе първоначално планирано. „Все по-нарастващият интерес към 3D технологиите и желанието ни да обхванем всички аспекти по темата, бяха част от факторите, определили вземането на това решение от наша страна“, съобщиха за Инженер.bg от компанията-организатор на събитието B2N.

Още от КИП и А