Събития

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за развититето на бизнеса в България и на Балканите, както и за случващото се в академичния свят. Откриването на нови предприятия и професионални гимназии, предстоящите изложения като „Дни на кариерата” и мн.др. са само част от акцентите, за които ви съобщихме. Още актуални новини от сферата на индустрията, бизнеса, човешките ресурси и образованието можете да намерите на www.борса.bg. Сега е време да ви оставим с новинарския ни обзор.

 • Включете се в „Ден на дигитализация на индустрията 2018: Вашата компания по пътя на възхода“ на 28 септември

  Включете се в „Ден на дигитализация на индустрията 2018: Вашата компания по пътя на възхода“ на 28 септември

  „Пое ли вашата компания по пътя на възхода в ерата на Индустрия 4.0?“, питат от доказаната българска компания Солтех. В ролята на комплексен доставчик на индустриални решения и носител на концепцията за Четвъртата индустриална революция, основната цел на дружеството е да помогне на фирмите по пътя им към дигитализация на процесите. За целта Солтех организира тематично събитие, което ще се проведе на 28 септември 2018 г. в с. Костиево, Индустриална зона Пловдив.

 • Иновации в автоматизацията и периферните устройства на Wittmann ще посрещат гостите на щанда ѝ на Fakuma 2018

  Иновации в автоматизацията и периферните устройства на Wittmann ще посрещат гостите на щанда ѝ на Fakuma 2018

  И тази година Wittmann Group ще демонстрира разнообразие от нови продукти в най-различни приложни области на изложението за обработка на пластмаса Fakuma 2018 във Фридрихсхафен, Германия. „Нашата компания ще покаже своите най-нови продукти и системи в областта на автоматизацията и периферните устройства от 16 до 20 октомври на щанд 1204 в зала B1. Каним всички български специалисти да посетят щанда ни”, апелираха от Витман Батенфелд България.

 • Честит национален празник на всеки що българско сърце носи! Съединението прави силата!

  Честит национален празник на всеки що българско сърце носи! Съединението прави силата!

  В дългата ни история, познала много възходи и величави мигове, но и такива на падение и срам, има един ден, олицетворяващ завета, останал ни от кан Кубрат! Ден, в който можем да се гордеем, че сме българи, без да се чувстваме длъжни да благодарим на някой друг, бил той от Изток или от Запад... И това е 6-ти септември 1885 г., когато откъснатата насилствено от Великите сили Източна Румелия загърбва просперитета на огромните османски пазари, за да се съедини с Майка България!

 • Търсете най-добрите специалисти от Македония и Сърбия за вашата фирма чрез новото приложение в BalkanEngineer.com

  Търсете най-добрите специалисти от Македония и Сърбия за вашата фирма чрез новото приложение в BalkanEngineer.com

  Инженер.БГ стартира нов мащабен проект с цел да отговори на все по-задълбочаващата се нужда от специалисти за производството, а именно специализирано приложение за обяви за работа в BalkanEngineer.com! Чрез приложението ще съдействаме на нашите партньори да привличат добре подготвени технически специалисти от съседните държави – Сърбия и Македония, при това говорейки на родния им език.

 • Delta показа цялостни решения за интелигентно производство на изложението за индустриална автоматизация в Тайпе

  Delta показа цялостни решения за интелигентно производство на изложението за индустриална автоматизация в Тайпе

  Участието на световно доказания производител и доставчик на продукти и цялостни решения Delta на изложението Taipei Int’l 2018, което се проведе в началото на август, премина под мотото „Автоматизация за променящата се промишленост”. В Тайван Delta представи за пръв път своя многофункционална производствена линия с висока степен на гъвкавост. Висококачествените решения на Delta, показани на форума, включваха и нова серво преса, робот за завиване на винтове и решение за 3D инспекция и др.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за актуалните новините от бизнеса и академичния свят у нас и на Балканите. Част от тях са свързани с изграждане на нови заводи и рехабилитацията на други, както и с възможностите за реализация на младите инженери в България. В Русе например отваря врати ново професионално училище. Повече за акцентите в областта на бизнеса, академичния свят и човешките ресурси можете да прочетете на www.борса.bg. Време е да ви оставим с новинарския ни обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

 • WAGO Bulgaria организира безплатно обучение за всички, които ще закупят е!COCKPIT Starter Kit до 30 август 2018 г.

  WAGO Bulgaria организира безплатно обучение за всички, които ще закупят е!COCKPIT Starter Kit до 30 август 2018 г.

  Безплатно обучение за всички закупили софтуерния инструмент е!COCKPIT Starter Kit организира българският офис на технологичния лидер в областта на електротехниката, електрониката, сградната и индустриалната автоматизация WAGO. „e!COCKPIT на WAGO е инженерен софтуер, който под формата на интегрирана програмна среда за проектиране подпомага цялостния процес при разработката на решения за автоматизация“, информираха за Инженер.bg от ТП ВАГО Контакттехник ООД.

 • BHTC презентира възможностите за професионална реализация в компанията пред жители на Божурище

  BHTC презентира възможностите за професионална реализация в компанията пред жители на Божурище

  Бер-Хелла Термоконтрол проведе среща с жители на Божурище, за да им представи възможностите за професионална реализация в компанията, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Дружеството е част от структурата на международния лидер в развоя и производството на електроника за климатични системи в автомобилния бранш Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) и съвсем скоро стартира мащабно разширение на производствената си база, разположена в Индустриална зона София-Божурище.

 • Мехатроникс: Delta анонсира иновативни решения за индустриална автоматизация на SPS IPC Drives Italia 2018

  Мехатроникс: Delta анонсира иновативни решения за индустриална автоматизация на SPS IPC Drives Italia 2018

  Световният лидер в производството на решения за индустриална автоматизация и управление Delta по време на тазгодишното изложение SPS IPC Drives Italia 2018 в Парма представи широка гама от интегрирани решения за интелигентно производство. Акценти в участието на Delta бяха широкоекранният интерфейс DOP-100 с Ethernet комуникация, задвижването с векторно управление CFP2000 за помпи и вентилатори, както и новите версии на задвижвания с честотно регулиране MH300 и MS300 AC.

Още от КИП и А