Събития

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви разказахме за актуалните възможности младите специалисти да се включат в предстоящи курсове, стажове, конкурси и други професионални обучения, полезни за тяхното бъдещо развитие. Информирахме ви и за развитието на бизнеса в България и на Балканите. Повече за актуалните новини в областта на индустрията, образованието и човешките ресурси можете да прочетете на www.борса.bg. Време е да ви оставим с новинарския ни обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

 • Нов модерен офис на високотехнологичната компания Бош Софтуер Иновейшънс отвори врати в София

  Нов модерен офис на високотехнологичната компания Бош Софтуер Иновейшънс отвори врати в София

  На 28 юни т.г. Бош Софтуер Иновейшънс, компания с дългогодишен опит и утвърдени традиции в създаването и подобряването на продукти за IoT индустрията, официално откри своя нов, високотехнологичен офис в столицата. В неформална, приветлива обстановка, в компанията на множество колеги и гости, висшето ръководство на дружеството поднесе искрени благодарности на всички свои сътрудници, спомогнали за реализацията на това амбициозно начинание.

 • Иновативни софтуерни и хардуерни решения на Rockwell Automation – основен акцент в годишния семинар на Ротек

  Иновативни софтуерни и хардуерни решения на Rockwell Automation – основен акцент в годишния семинар на Ротек

  През юни т.г. фирма Ротек събра множество специалисти от цялата страна на своя ежегоден технически семинар, посветен на новостите в продуктовата гама на световния лидер в областта на индустриалната автоматизация Rockwell Automation, на който е официален дистрибутор у нас. И тази година домакините умело съчетаха полезното с приятното, провеждайки семинара в красивия български град Велинград, където гостите имаха възможност да се възползват и от предлаганите възможности за отмора.

 • Ники Ротор Авиейшън с награда за технологична иновативност от XIX среща на приятелите на SolidWorks и DiTra

  Ники Ротор Авиейшън с награда за технологична иновативност от XIX среща на приятелите на SolidWorks и DiTra

  В началото на юни, под мотото „Подкрепяме таланта на българските инженери“, в Банско се проведе XIX годишна среща на приятелите на DiTra и SolidWorks. На нея присъстваше и г-н Джан Паоло Баси, изпълнителен директор на DS SolidWorks Corp., който сподели своите виждания за бъдещето на компанията. На срещата Ники Ротор Авиейшън спечели отличие за иновативност в технологията, връчена лично от г-н Баси, и представи своя автожир Lightning, който е проектиран със SolidWorks.

 • „Вградени системи за управление“ е новата магистърска програма на ТУ-София, разработена в партньорство с Костал

  „Вградени системи за управление“ е новата магистърска програма на ТУ-София, разработена в партньорство с Костал

  Костал България Аутомотив, част от международната група Kostal, развива дейност у нас от 2017 г., когато отваря врати производственото предприятие на компанията в близост до Пазарджик. Дружеството произвежда електронни и мехатронни компоненти за автомобилната индустрия, а като част от политиката си за управление на човешкия капитал и подкрепа на техническото образование компанията развива активно сътрудничество с Технически университет – София.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Акцентите в новините у нас и на Балканите през изминалата седмица включваха 62-рото издание на Международния панаир на техниката и техническите постижения в Белград, както и новия ИТ развоен център на Coca-Cola в София. Арексим Инженеринг пък даде старт на стажантската си програма за 2018 г. Тези и още новости за индустрията, образованието и човешките ресурси можете да прочетете на www.борса.bg. Сега ви оставяме с най-важното от последните дни, събрано в новинарския ни обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

 • Високоефективни пневматични решения за медицинско оборудване демонстрира Festo по време на Medica

  Високоефективни пневматични решения за медицинско оборудване демонстрира Festo по време на Medica

  Чудите ли се как работи пиезо-технологията във вентилите? Или пък как по-ефективно могат да се регулират газовете в медицинските устройства? Отговорите на всички тези въпроси даде Festo по време на най-големия международен форум в областта на медицинската техника и технологии Medica. Събитието се проведе в Дюселдорф, Германия. „Festo разработва различни продукти и решения с приложение в апаратурата за медицински цели“, коментираха за Инженер.bg от Фесто ЕООД.

 • Честит Ден на българската просвета, култура и писменост, скъпи читатели!

  Честит Ден на българската просвета, култура и писменост, скъпи читатели!

  На този красив български празник си пожелаваме стойностни, искрени думи, които да бъдат вдъхновение за смели и честни дела!

  Нека уважаваме нашия звучен, богат и ярък български език!

  Желаем ви здраве, усмивки и много прочетени книги!

  От екипа на Инженер.bg

 • Телетек Електроникс за поредна година посрещна стажанти от Португалия по програмата Еразъм+

  Телетек Електроникс за поредна година посрещна стажанти от Португалия по програмата Еразъм+

  Eдин от най-големите производители на сигнално-охранителна и противопожарна техника Телетек Електроникс посрещна за поредна година своите млади гости от Португалия. „И през лятото на 2018 г. ще имаме стажанти по програмата Еразъм+. Нашите млади помощници са от Португалия, тъй като страната е сред основните ни пазари за пожароизвестителни панели от серията MAG, които произвеждаме”, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

 • Фесто Производство от „Дни на безопасността“: Сигурността на нашите служители е на първо място

  Фесто Производство от „Дни на безопасността“: Сигурността на нашите служители е на първо място

  От 15 до 17 май 2018 г. Фесто Производство провежда „Дни на безопасността“. „Това е наша ежегодна инициатива, но за първи път я организираме в подобен мащаб. Радваме се, че имахме възможността да съберем колеги, партньори и приятели на Фесто, с които да обменим опит по важните въпроси за безопасната и здравословна работна среда“, обявиха пред Инженер.bg от производственото предприятие по време на официалното откриване на събитието.

Още от КИП и А