Събития

Sensata Technologies представя модерни сензорни технологии на Международното автомобилно изложение във Франкфурт

13.09.2017 г.

Sensata Technologies e утвърден световен производител на сензори и системи за контрол, електрическа защита и решения зa управление на захранването. Американската компания ще демонстрира някои от най-новите си сензорни технологии за свързаност, електрифициране на превозните средства и автономно шофиране на Международното автомобилно изложение (IAA) в гр. Франкфурт, Германия, съобщиха за Инженер.bg от българското дъщерно дружество Сенсата Технолоджис. 67-мото издание на събитието ще се проведе между 14 и 24 септември 2017 г.

 

„Щастливи сме, че имаме възможността да покажем портфолиото си от иновативни сензорни решения на това престижно изложение. Като доставчик на сензори с над 30-годишен опит и иноватор в индустрията, компанията се намира в много добра позиция да подкрепя нови области на развитие за автомобилните си клиенти“, споделя  Пол Чаула, старши вицепрезидент Performance Sensing за Европа и Южна Америка.

 


Новият сензор за автономно шофиране на Sensata Technologies

 

Акцент в представянето на компанията ще бъде новият сензор за автономно шофиране LiDAR (Light Detection and Ranging). „Разработката е от изключително значение за развитието на автономното шофиране и има ключова роля в засичането и идентифицирането на обектите по пътя на превозното средство“, коментираха от Сенсата Технолоджис. Сензорът е разработен съвместно с компанията Quanergy Systems, иноватор в областта на LiDAR сензорите.

 


Решението S3 LiDAR е базирано на принципа на оптичнo-фазовия масив (Optical Phased Array) за сканиране на полето на видимост. Благодарение на липсата на подвижни части автономната система за шофиране става много по-надеждна. Друго предимство на S3 сензора е способността да сканира определени области от полето на видимост чрез позициониране на динамичен лазерен лъч, без да се налага сканиране на цялото поле на видимост впоследствие.

 

„Днес почти всеки автомобил е оборудван със сензори и технологии, произведени от Sensata Technologies. В момента увеличаваме инвестициите си в нови технологии като LiDAR, както и в областта на системите за следене състоянието на превозното средство (т.нар. vehicle health management)“, обяснява Стийв Берингхаус, технологичен директор и вицепрезидент Performance Sensing, Auto, в Sensata Technologies. „Благодарение на своите предимства оптичните сензори LiDAR имат потенциала да направят функциите за автономно шофиране много по-популярни и широкоразпространени“, добавя още той.

 


Посетителите на Международното автомобилно изложение ще могат да разгледат най-новите сензорни разработки на Sensata Technologies в New Mobility World – зала 3.1, щанд B.23.

 

Повече информация за Сенсата Технолоджис ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 Източник на снимковия материал: Сенсата Технолоджис България, Sensata Technologies

Още от КИП и А