Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Внедрявания

 • B2N: 3D принтирането в помощ по време на COVID-19. Как адитивната технология спасява човешки животи в Италия?

  B2N: 3D принтирането в помощ по време на COVID-19. Как адитивната технология спасява човешки животи в Италия?

  Когато става въпрос за спасяване на живот, особено в извънредни условия като днешните, сме готови да приемем всеки лъч надежда. При инфекции, причиняващи респираторни заболявания, какъвто е вирусът COVID-19, изправността на реанимационната апаратура е решаващо важна. В очакване на резервните части за респираторите си, италианска болница остава без необходимата животоспасяваща техника. Благодарение на възможностите, които 3D принтирането предоставя, кризата е преодоляна.

 • Решения за автоматизация на Festo гарантират безопасност на ястията в китайските „хот пот“ ресторанти

  Решения за автоматизация на Festo гарантират безопасност на ястията в китайските „хот пот“ ресторанти

  Блюдото „хот пот“, или на китайски „хуо гуо“ (б.ред. „врящо котле“), е едно от най-популярните ястия с хилядолетна традиция в Китай. Както при фондюто, то по-скоро е начин на приготвяне, отколкото ястие с точно определени съставки. Блюдото се приготвя с добавяне на различни продукти в метален съд директно на трапезата и се консумира с потапяне на сварените продукти в гъсти сосове. Гладките повърхности гарантират лесно почистване срещу замърсяване с микроби и вируси.

 • Ротек: Чрез автоматизация с техника на Rockwell Automation мандра повишава икономическата си ефективност

  Ротек: Чрез автоматизация с техника на Rockwell Automation мандра повишава икономическата си ефективност

  Безпрецедентният интерес към фермерски и занаятчийски млечни продукти кара мандрите и производителите на млечни изделия да проучват възможностите за нови технологични процеси. Когато даден продукт стане популярен, млекопреработвателите често трябва да инсталират нови технологични линии в кратки срокове. Много от производителите се обръщат към доставчиците на оборудване, търсейки по-ефективни начини за управление на производството.

 • БР Техника: Линейна технология на Rexroth осигурява рентабилно и безопасно решение за професионалния баскетбол

  БР Техника: Линейна технология на Rexroth осигурява рентабилно и безопасно решение за професионалния баскетбол

  Баскетболът е любим на милиони фенове спорт. Немският тим s.Oliver Würzburg е отбор от професионалната баскетболна бундеслига на страната, чиято домакинска спортна зала е S.Oliver Arena. Ръководството на s.Oliver Arena във Вюрцбург се е доверило на опита и знанията на Rexroth за нетрадиционно приложение на технологията за линейно движение, а именно за вдигане и сваляне на баскетболните кошове. Това вече се осъществява напълно автоматично благодарение на системата EMC на Bosch Rexroth.

 • Система mTRON на JUMO с принос за благородния вкус на хубавото бяло вино във винарната Welter

  Система mTRON на JUMO с принос за благородния вкус на хубавото бяло вино във винарната Welter

  Приготвянето на перфектното вино е много повече от занаят, това е изкуство. Продуктовият асортимент на немската компания JUMO помага на винопроизводителите да се концентрират върху най-важното усещане – това върху небцето. „Конкретният резултат от използването на продуктите на JUMO от немски винопроизводител е по-голям оборот и още няколко сребърни медала за това, че е произвел висококачествено вино по метода на студената ферментация“, разказаха за Инженер.bg от ЮМО България.

 • БР Техника: Интелигентно инженерно изкуство на Bosch Rexroth ще помага на машините да се обучават и управляват сами

  БР Техника: Интелигентно инженерно изкуство на Bosch Rexroth ще помага на машините да се обучават и управляват сами

  Човек срещу машина: този двубой се пренесе и на масата за мини футбол. С джагата на Bosch човекът се състезава с изкуствен интелект за отбелязване на повече голове, а с всяка игра изкуственият интелект става все по-добър. „Това не е просто забавление, придобитите знания от този проект ще бъдат използвани на последващ етап в индустрията“, разказаха за Инженер.bg от фирма Бюро за Развитие Техника (БР Техника).

 • Знаете ли, че сладкарските аромати са взривоопасни? Сигурността идва с дозиращото оборудване на ProMinent

  Знаете ли, че сладкарските аромати са взривоопасни? Сигурността идва с дозиращото оборудване на ProMinent

  Какви са любимите ви понички – с пълнеж, с шоколадова глазура или с вкусна поръска от кокос? Който и вид да предпочитате, безспорно апетитът към тях идва от ненадминатия изкушаващ аромат. Знаете ли обаче, че ароматите, използвани в сладкарството, могат да предизвикат експлозия? Взрив в пекарна не означава кухня, изпръскана с шоколад и крем по стените и тавана. Това на първо място е сериозна опасност за здравето и живота на работещите.

 • Перфектната крафт бира има различни нови вкусове с техническите измервателни средства на JUMO

  Перфектната крафт бира има различни нови вкусове с техническите измервателни средства на JUMO

  Според древногръцкия философ Талес от Милет водата е основата, върху която се крепи всичко. Един от най-старите закони в света за производство на храни също се отнася за водата. И по точно, неговите предписания определят процеса на варене на ферментирала смес от зърно и вода. Естествено, всеки се досеща, че става въпрос за бира. Баварският закон за чистотата на бирата от 1516 г. постановява, че бирата може да се състои само от малц, хмел и вода.

 • Организационно развитие в ерата на Индустрия 4.0 с помощта на Vector от Alvecta по примера на ХЕС

  Организационно развитие в ерата на Индустрия 4.0 с помощта на Vector от Alvecta по примера на ХЕС

  Какви са елементите на Индустрия 4.0 в организационната среда на едно машиностроително предприятие? Какви са предимствата и резултатите при интеграцията на иновативна платформа за изграждане на единно информационно пространство, което обхваща всички работни потоци? Как се осъществява прехода от просто автоматизиран към вече дигитализиран начин на работа? В производствената компания ХЕС АД знаят отговора на всички тези въпроси, благодарение на решението Vector от Алвекта.

 • БР Техника: „Непоклатима като гранит“ прецизност в системите за линейно преместване на Bosch Rexroth

  БР Техника: „Непоклатима като гранит“ прецизност в системите за линейно преместване на Bosch Rexroth

  Прах, вода и обработка на гранитни блокове с тегло до няколко тона – това са добри примери за работа в тежки експлоатационни условия. Въпреки това немската компания Reitz Natursteintechnik успява да изработва машинни фундаменти от камък с изключителна прецизност. В какво се състои тайната им? „Reitz Natursteintechnik използва високопрецизната и надеждна технология за линейно преместване Linear Motion на Bosch Rexroth“, информираха от фирма Бюро за Развитие Техника.

Още от КИП и А