Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

 • Бимекс Лимитид: Роботи RC005L на Kawasaki повишават ефективността на конвейерна линия за сандвичи

  Бимекс Лимитид: Роботи RC005L на Kawasaki повишават ефективността на конвейерна линия за сандвичи

  Автоматизацията навлезе масово в индустрията и даде тласък за увеличаване на производителността. Все по-сложните приложения изискват интелигентни, гъвкави и роботизирани решения, които могат лесно да се адаптират към бързата смяна на произвеждания продукт, както и към промяна на мястото, в което съществува необходимост от роботизирано решение. Вече 50 години Kawasaki Robotics разработва технологии и трупа опит в създаването и интеграцията на роботи за съвременните производства.

 • Мехатроникс: Delta Electronics дари 10 500 вентилатора за разработване на оборудване, защитаващо медиците в Тайланд

  Мехатроникс: Delta Electronics дари 10 500 вентилатора за разработване на оборудване, защитаващо медиците в Тайланд

  В дните на световна пандемия, причинена от COVID-19, всички страни по света са впрегнали своите ресурси в помощ и подкрепа на медицинския персонал и осигуряване на необходимото им оборудване. Компанията Delta Electronics е дарила 10 500 от своите оригинални високоефективни безчеткови вентилатори на постоянен ток на Съвета за инвестиции (BOI) и на правителството на Тайланд за разработването и производството на респиратор с принудително подаване и филтриране на въздуха.

 • Текра: Иновативни термовизионни камери на Dahua Technology измерват температурата на трима души за секунда

  Текра: Иновативни термовизионни камери на Dahua Technology измерват температурата на трима души за секунда

  Водещият производител на IoT решения и услуги в областта на видеонаблюдението Dahua Technology е ранен участник в превенцията и контрола на епидемиите в Азия, присъединявайки се към общите усилия за свеждане до минимум въздействието на новия вирус върху човечеството. „Международната компания е разработила решение за бързо и лесно измерване на телесната температура на човешкото тяло с изключително висока точност чрез термовизионна камера“, информираха от фирма Текра.

 • Сензорни технологии за температура и налягане от JUMO в производството на пластмасови детайли

  Сензорни технологии за температура и налягане от JUMO в производството на пластмасови детайли

  Един от най-разпространените методи за производството на пластмасови детайли е шприцването, или т.нар. леене под налягане. „JUMO предлага пълна гама сензорни технологии за измерване на температура и налягане в системите за леене под налягане. В комбинация с изпитаните контролери от серията dTRON 300 plast или системата за автоматизация JUMO mTRON T, потребителите получават универсално цялостно решение за всяко приложение“, информираха за Инженер.bg от Юмо България.

 • 400-грамово пакетче кафе се произвежда за по-малко от секунда в завода на Jacobs в Костинброд с иновации на ЛогиСофт

  400-грамово пакетче кафе се произвежда за по-малко от секунда в завода на Jacobs в Костинброд с иновации на ЛогиСофт

  „При избора на качествена техника и надеждно управление производителите могат да получат бързи и сигурни решения, дори в условия на криза. ЛогиСофт разполага с богат опит в реализацията на подобни автоматични решения. Нека Ви разкажем за поредния успешно внедрен проект на фирмата във фабриката за кафе на Jacobs Douwe Egberts в гр. Костинброд“, споделиха за Инженер.bg от фирма ЛогиСофт, специализирана в разработването на автоматизирани системи за индустрията.

 • Yokogawa и ExRobotics в сътрудничество за внедряването на роботи за контрол на съоръжения в опасни среди

  Yokogawa и ExRobotics в сътрудничество за внедряването на роботи за контрол на съоръжения в опасни среди

  Базираният в Холандия разработчик на роботи за работа в потенциално опасни среди ExRobotics и глобалният доставчик на решения за индустриална автоматизация, контрол и измервателни технологии Yokogawa Electric Corporation обявиха, че са подписали лицензионно споразумение. „Съгласно договора, Yokogawa ще може да продава и внедрява хардуерните и софтуерните платформи на ExRobotics по целия свят “, споделиха за Инженер.bg от дъщерното дружество на японския производител у нас.

 • B2N: 3D принтирането в помощ по време на COVID-19. Как адитивната технология спасява човешки животи в Италия?

  B2N: 3D принтирането в помощ по време на COVID-19. Как адитивната технология спасява човешки животи в Италия?

  Когато става въпрос за спасяване на живот, особено в извънредни условия като днешните, сме готови да приемем всеки лъч надежда. При инфекции, причиняващи респираторни заболявания, какъвто е вирусът COVID-19, изправността на реанимационната апаратура е решаващо важна. В очакване на резервните части за респираторите си, италианска болница остава без необходимата животоспасяваща техника. Благодарение на възможностите, които 3D принтирането предоставя, кризата е преодоляна.

 • Решения за автоматизация на Festo гарантират безопасност на ястията в китайските „хот пот“ ресторанти

  Решения за автоматизация на Festo гарантират безопасност на ястията в китайските „хот пот“ ресторанти

  Блюдото „хот пот“, или на китайски „хуо гуо“ (б.ред. „врящо котле“), е едно от най-популярните ястия с хилядолетна традиция в Китай. Както при фондюто, то по-скоро е начин на приготвяне, отколкото ястие с точно определени съставки. Блюдото се приготвя с добавяне на различни продукти в метален съд директно на трапезата и се консумира с потапяне на сварените продукти в гъсти сосове. Гладките повърхности гарантират лесно почистване срещу замърсяване с микроби и вируси.

 • Ротек: Чрез автоматизация с техника на Rockwell Automation мандра повишава икономическата си ефективност

  Ротек: Чрез автоматизация с техника на Rockwell Automation мандра повишава икономическата си ефективност

  Безпрецедентният интерес към фермерски и занаятчийски млечни продукти кара мандрите и производителите на млечни изделия да проучват възможностите за нови технологични процеси. Когато даден продукт стане популярен, млекопреработвателите често трябва да инсталират нови технологични линии в кратки срокове. Много от производителите се обръщат към доставчиците на оборудване, търсейки по-ефективни начини за управление на производството.

 • БР Техника: Линейна технология на Rexroth осигурява рентабилно и безопасно решение за професионалния баскетбол

  БР Техника: Линейна технология на Rexroth осигурява рентабилно и безопасно решение за професионалния баскетбол

  Баскетболът е любим на милиони фенове спорт. Немският тим s.Oliver Würzburg е отбор от професионалната баскетболна бундеслига на страната, чиято домакинска спортна зала е S.Oliver Arena. Ръководството на s.Oliver Arena във Вюрцбург се е доверило на опита и знанията на Rexroth за нетрадиционно приложение на технологията за линейно движение, а именно за вдигане и сваляне на баскетболните кошове. Това вече се осъществява напълно автоматично благодарение на системата EMC на Bosch Rexroth.

Още от КИП и А