Внедрявания

 • ВиВ Изоматик: Системно решение на Phoenix Contact мониторира просвета на най-големия подемен мост в Европа

  ВиВ Изоматик: Системно решение на Phoenix Contact мониторира просвета на най-големия подемен мост в Европа

  Мостът Еразъм в Ротердам е един от най-красивите в света. „Но не всеки кораб може да премине под моста Еразъм по всяко време. За да се избегнат повреди както на корабите, така и на съоръжението, максималният просвет под него се визуализира непрекъснато върху панелни дисплеи, които получават необходимите данни от контролер AXC 1050 чрез безжичната система Radioline на Phoenix Contact“, съобщиха за Инженер.bg от фирма ВиВ Изоматик, която предлага продуктите на компанията на българския пазар.

 • ЛабЕксперт: Апаратура на PANanalytical извършва прецизни изследвания в Института по физикохимия към БАН

  ЛабЕксперт: Апаратура на PANanalytical извършва прецизни изследвания в Института по физикохимия към БАН

  Висококачествено оборудване на световния производител на рентгенови аналитични системи PANanalytical е част от оборудването на лабораторията за рентгенови дифракционни методи и компютърна томография на ИФХ към БАН, информираха за Инженер.bg от фирма ЛабЕксперт. Лабораторията извършва обширен спектър от възможности за структурни рентгенови изследвания на нано- и микрониво на монолитни поликристални образци, прахови проби, тънкослойни покрития и др.

 • БР Техника: Решения на Bosch Rexroth контролират сценичната техника в музикалната академия в Будапеща

  БР Техника: Решения на Bosch Rexroth контролират сценичната техника в музикалната академия в Будапеща

  Музикалната академия „Ференц Лист” е едно от най-реномираните учебни заведения за млади музиканти в Унгария. По време на генералния ремонт на сградата е модернизирана и сценичната техника. „Само за пет месеца Rexroth успява да инсталира сценични машини с различна технология, които са в състояние да се адаптират гъвкаво към специфичните за този тип техника изисквания и същевременно да се впишат в историческия облик на сградата”, информираха за Инженер.bg от фирма БР Техника.

 • Безжично измерване на температура при производството на месни продукти в австрийска компания с JUMO

  Безжично измерване на температура при производството на месни продукти в австрийска компания с JUMO

  В хранително-вкусовата промишленост от първостепенно значение е безопасността на хранителните продукти по отношение на гарантираната им годност за консумация. В тази връзка предотвратяването на преждевременно разваляне е от решаващо значение при производството на месо и колбаси. Ето защо компанията Franz Ablinger & Co Fleischhauereibetrieb избра технологията на JUMO за контрол и мониторинг на процеса на топлинна обработка на своите месни изделия.

 • Автоматизирана линия за запояване в завод на IMI в Ботевград произвежда изделия за Daimler и Porsche

  Автоматизирана линия за запояване в завод на IMI в Ботевград произвежда изделия за Daimler и Porsche

  Заводът в Ботевград на утвърдения производител Интегрейтид Микро-Електроникс България – IMI 1, отскоро разполага с нова автоматизирана линия за запояване, съобщиха за Инженер.bg от дружеството. Високотехнологичното решение е разработено от италианската компанията JOT Automation. „На нея се произвеждат четири от изделията на един от най-големите производители в света на огледала за обратно виждане за леки автомобили SMR, с крайни потребители Daimler и Porsche“, поясниха от фирмата.

 • Кастива: Ново поколение машини със сервозадвижвания и мотори на Beckhoff удвояват производителността

  Кастива: Ново поколение машини със сервозадвижвания и мотори на Beckhoff удвояват производителността

  РС-базирана система за контрол и управление на доказания немски производител Beckhoff осигурява най-висока точност при производството на дойпак-опаковки за течни хранителни продукти, съобщиха за Инженер.bg от фирма Кастива, официален представител на компанията за България. Octo-1 е ново поколение пакетираща машина на белгийската компания Scaldopack, предназначена за производството на стоящи торбички за пълнене на течности.

 • Електромагнитни разходомери на JUMO подпомагат работата на геотермални отоплителни системи

  Електромагнитни разходомери на JUMO подпомагат работата на геотермални отоплителни системи

  Швейцарската фирма BTD Bohrtechnik оперира в областта на специалното гражданско строителство и геотермалния сектор. Течният разтвор от вода и антифриз лежи в основата на технологията за извличане на геотермална енергия, като за оптимални резултати надеждното измерване на потока в него е абсолютно наложително. Ето защо швейцарският производител избира да се довери на електромагнитните разходомери на лидера в сферата на индустриалната автоматизация JUMO.

 • Новият технологичен завод на Festo в Шархаузен проектиран с виртуално 3D лазерното сканиране

  Новият технологичен завод на Festo в Шархаузен проектиран с виртуално 3D лазерното сканиране

  Рулетка, химикал, бележник и ясен поглед върху нещата – нямаме нужда от нищо друго освен изброените пособия при измерването на пространства в сгради и снемане на размерите на съоръжения. Или пък имаме? Както в много други области от живота, и тук дигитализацията е в ход. „От няколко години насам 3D лазерното сканиране промени коренно подхода при документиране и планиране в археологията, архитектурата и индустрията“, коментираха за Инженер.bg от Фесто ЕООД.

 • БР Техника: Хидравлични цилиндри на Bosch Rexroth ще защитават град Хошимин от наводнения

  БР Техника: Хидравлични цилиндри на Bosch Rexroth ще защитават град Хошимин от наводнения

  Bosch Rexroth ще достави 94 хидравлични цилиндъра и различни хидравлични компоненти за проекта за защита от наводнения на град Хошимин във Виетнам. „Проектът в Хошимин включва изграждането на бариери срещу висока вълна и ще бъде подобен на холандския проект Hartelkering и на немския на река Емс. Изпълнител на мащабната задача ще бъде виетнамската компания Trung Nam. С проекта ще бъде осигурена по-добра защита срещу наводнения на 6.5-милионния град”, съобщиха от БР Техника.

 • Ротек: Решения на Rockwell Automation в напълно автоматизирана линия за свързано производство в машиностроенето

  Ротек: Решения на Rockwell Automation в напълно автоматизирана линия за свързано производство в машиностроенето

  Италианската компания Cosma разработва и произвежда машини за студено формоване на метални листове, които се използват при производството на бяла техника и домакински уреди. „За свой клиент в Южна Америка Cosma разработи автоматизирана линия за производство на корпуси на перални машини, в която използва решения за визуализация и контрол на Rockwell Automation“, съобщиха за Инженер.bg от Ротек, официален дистрибутор у нас на световния лидер в света на индустриалната автоматизация.

Още от КИП и А