Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

 • КМТ Сервиз: Надеждно цифрово решение на Handheld оптимизира храненето и спестява средства в животновъдството

  КМТ Сервиз: Надеждно цифрово решение на Handheld оптимизира храненето и спестява средства в животновъдството

  Знаете ли, че храненето на добитъка формира повече от 50% от дневните преки разходи в животновъдството? За кравеферма с 400 крави например, която харчи 3.55 Eвро на ден за хранене на всяко животно, увеличение на точността с 2% ще спести повече от 10 000 Eвро годишно. В днешния материал ще Ви разкажем как може да се случи това с помощта на технологиите. За целта ни съдействаха от КМТ Сервиз – българският партньор на фирма Handheld, която е разработила цифрово решение специално за това приложение.

 • БР Техника: Вентили с цифрово управление на Bosch Rexroth повишават ефективността на машини за дървопреработване

  БР Техника: Вентили с цифрово управление на Bosch Rexroth повишават ефективността на машини за дървопреработване

  „Сервовентилите на Bosch Rexroth могат да се използват във всички етапи на технологичния процес по нарязване на дървесината и в момента намират приложение в голям брой машини като ограничители, кантиращи машини, цилиндрични фрези, обрязващи машини и др. Сервовентилите се използват както в нови линии, така и в такива, които са в процес на модернизация“, коментираха за Инженер.bg от фирма Бюро за Развитие Техника (БР Техника).

 • Модулни системи за цялостно управление на фабрики за производство на керамични и бетонни керемиди от ЛогиСофт

  Модулни системи за цялостно управление на фабрики за производство на керамични и бетонни керемиди от ЛогиСофт

  ЛогиСофт е доказана българска компания, която притежава дългогодишна специализация в развойната, инженеринговата и консултантската дейност, включително внедряване на автоматизирани системи за индустрията „Разработваме модулни системи за цялостно управление на фабрики за производство на керамични и бетонни керемиди, базирани на продукти и цялостни решения за автоматизация на фирма Siemens“, споделиха за Инженер.bg от фирмата.

 • MG Pro: „atvise® SCADA се грижи за управлението на целия технологичен процес в умния завод на Magna Steyr в Грац“

  MG Pro: „atvise® SCADA се грижи за управлението на целия технологичен процес в умния завод на Magna Steyr в Грац“

  Когато пред автомобилният производител Magna Steyr възникнала нуждата от модерно и високоефективно решение за управление на производствените процеси, той избрал да се довери на първата в света изцяло базирана на чиста уеб технология SCADA система atvise® и да си спечели сериозни конкурентни предимства. „Решението бе интегрирано в цех за нанасяне на покрития в завода на Magna Steyr в Грац и даде възможност за проследяване на целия производствен цикъл“, съобщиха от фирма Ем Джи Про.

 • КМТ Сервиз: Дебитомери за кислород Flexim улесняват грижата за пациенти в интензивните отделения на Великобритания

  КМТ Сервиз: Дебитомери за кислород Flexim улесняват грижата за пациенти в интензивните отделения на Великобритания

  Пандемията от COVID-19 изправи болниците пред сериозни предизвикателства, свързани с оборудването за доставка на кислород за пациентите в интензивните отделения. Изключения не правят и лечебните заведения във Великобритания. Държавни болници в Обединеното Кралство обаче намират решение на важния въпрос с ретрофит на инсталациите чрез устройства на Flexim, които подават информация в реално време за консумацията на кислород.

 • Райкос Тех: Автоматизирана инкубация на всякакви видове птици и дори на пингвини с решения на Ascon Tecnologic

  Райкос Тех: Автоматизирана инкубация на всякакви видове птици и дори на пингвини с решения на Ascon Tecnologic

  „Увеличаване на процента излюпени яйца се постига с устройства за обръщане на яйцата и с контролиране на влажността в люпилнята. Компанията Ascon Tecnologic, благодарение на своя опит и сътрудничество с учени в този бранш, е разработила различни решения за контрол на професионалните инкубатори – от най-простите до най-сложните“, информираха за Инженер.bg от фирма Райкос Тех, която предлага техниката и техническите решения на Ascon Tecnologic у нас.

 • Ротек: Управление на роботизирани процеси на Rockwell Automation увеличава производителността в LaserBond

  Ротек: Управление на роботизирани процеси на Rockwell Automation увеличава производителността в LaserBond

  Индустриалните отрасли, изискващи големи капиталовложения, разчитат на съоръжения и оборудване, които работят с максимална ефективност, която обаче често намалява в резултат на износване или корозия на основните компоненти. Един от ефективните начини за подобряване на производителността и дълготрайността им включва нанасянето на лазерно покритие върху работните повърхности на оборудването, което е склонно към износване и корозия в индустриални условия.

 • Ритбул: Heitec е избрана за доставчик на централен контролен блок от водещ производител на безконтактни вентили

  Ритбул: Heitec е избрана за доставчик на централен контролен блок от водещ производител на безконтактни вентили

  Тенденцията към все по-голяма миниатюризация на елементите в електрониката и свързаните с тях задачи и приложения, доведе до повишено търсене в много области на индустрията на системи за дозиране на материали. Те са предназначени за прецизно дозиране на лепила, уплътнителни вещества, смазочни материали, бои и други химикали. Колкото по-сложни стават решенията, толкова повече се увеличават изискванията към устройствата, използвани в технологичния процес.

 • Транспортиране на подложки за полупроводници в безкислородна среда с решение на Festo

  Транспортиране на подложки за полупроводници в безкислородна среда с решение на Festo

  Независимо дали става дума за сензори или електроника за коли, смарт телефони, енергоспестяващи лампи или хладилници, полупроводниците са незаменима част от много електронни устройства. „Подложките (б.ред. познати също като „вафли“) играят важна роля в производството на полупроводници. Те са с дебелина от приблизително 1 mm и служат като основа за фотоелектрически покрития и електронни схеми“, съобщиха за Инженер.bg от Фесто ЕООД.

 • Система за автоматизация JUMO mTRON T контролира процесите в завод за анодно оксидиране на алуминиеви изделия

  Система за автоматизация JUMO mTRON T контролира процесите в завод за анодно оксидиране на алуминиеви изделия

  Системата за измерване, контрол и управление mTRON T на утвърдения производител на сензори и цялостни решения за автоматизация JUMO намира приложение в различни индустриални области, предлагайки сериозна гъвкавост. Разработката на доказания производител се използва в машиностроенето, хранително-вкусовата промишленост и в редица други индустриални приложения, включително и при повърхностна обработка на метали.

Още от КИП и А