Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

БР Техника: Линейна технология на Rexroth осигурява рентабилно и безопасно решение за професионалния баскетбол

18.02.2020 г.

  

 

Баскетболът е любим на милиони фенове по целия свят спорт. Немският тим s.Oliver Würzburg е отбор от професионалната баскетболна бундеслига на страната, чиято домакинска спортна зала е S.Oliver Arena. „Ръководството на s.Oliver Arena във Вюрцбург се е доверило на опита и знанията на Rexroth за нетрадиционно приложение на технологията за линейно движение, а именно за вдигане и сваляне на баскетболните кошове. Това вече се осъществява напълно автоматично благодарение на система, използваща доказаните електромеханични цилиндри EMC на Bosch Rexroth“, разказаха за Инженер.bg от фирма Бюро за Развитие Техника (БР Техника), основен търговски партньор и официален сервизен център за България на Bosch Rexroth.

 


Където се играе баскетбол на високо професионално ниво, е важно да се разчита на 100% на използваните в залата технологии. Ето защо s.Oliver Arena във Вюрцбург се доверява на опита и знанията на Rexroth за нетрадиционното приложение на технологията за линейно движение. Решението е създадено като резултат от идеен конкурс, който Bosch Rexroth организира в Университета по приложни науки Вюрцбург-Швайнфурт. Поставената задача е да бъде разработено приложение с използване на ЕМС цилиндър, което да замени съществуващата механична система в залата. „За използването на старото решение са били необходими до шест човека, които да регулират височината на баскетболните кошове и да ги свалят. Новата система работи напълно автоматично, като пускането в движение на EMC цилиндъра се управлява от мобилен контролен панел“, допълниха от БР Техника. В резултат, устройството автоматично се повдига и спуска. Високопрецизна сачмено-винтова двойка улеснява настройката на точната позиция, като я фиксира стабилно, за да може кошът да издържи на големите натоварвания при забиване на топката.Икономична, ефективна и надеждна технология


При логистичното обезпечение на спортни състезания и демонстративни събития, баскетболните кошове трябва да отговарят на широк спектър от изисквания за безопасност. Годишно те са подложени на няколко хиляди цикъла на преместване. Новото
решение значително повишава безопасността в спортната зала, тъй като автоматизацията елиминира риска от нараняване на системно ниво. Цилиндрите EMC със степен на защита IP65 осигуряват също добра защита срещу попадане на чужди тела и течности, като същевременно предотвратяват изтичането на смазка.


Използваните EMC цилиндри за баскетболните кошове на s.Oliver Arena впечатляват не само по отношение на своята ефективност. На практика това е цялостна система, която е напълно готова за употреба и изисква минимални усилия за монтаж и пуск в експлоатация.


„Благодарение на EMC цилиндрите на Rexroth, спортната зала s.Oliver Arena вече разполага с надеждно и удобно решение, което не само пести средства, но е на съвременно технологично ниво, гарантиращо дългосрочното му бъдещо използване“, коментираха в заключение от БР Техника.


 

Повече информация за Бюро за Развитие Техника ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: БР Техника, Bosch Rexroth

Още от КИП и А