Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Внедрявания

БР Техника: „Непоклатима като гранит“ прецизност в системите за линейно преместване на Bosch Rexroth

06.12.2019 г.


Прах, вода и обработка на гранитни блокове с тегло до няколко тона – това са добри примери за работа в тежки експлоатационни условия. Въпреки това немската компания Reitz Natursteintechnik успява да изработва машинни фундаменти от камък с изключителна прецизност. В какво се състои тайната им? „Reitz Natursteintechnik използва високопрецизната и надеждна технология за линейно преместване Linear Motion на Bosch Rexroth. Партньорството между двете компании е ключов фактор за успех – за собственото им производство, както и за разрастващия им се бизнес с предварителен или пълен монтаж на машините“, информираха за Инженер.bg от фирма Бюро за Развитие Техника (БР Техника), основен търговски партньор и официален сервизен център за България на Bosch Rexroth.Reitz Natursteintechnik шлайфа и реже с точност до микрометър около 1500 t гранитни блокове годишно с единично тегло до 60 t, за да произведе прецизни машинни фундаменти и подложки. Въпреки огромните си размери от 32x10.5x15 m, напълно автоматизираният обработващ център постига качество на повърхността с точност под 15 μm. Тайната на машината, тежаща повече от 1800 t, се състои в използването на високопрецизни ролкови направляващи за линейно преместване Roller Rail Systems High Precision (RSHP) на Bosch Rexroth с дължина от над 200 m. На колона с височина 3.5 m, гранитен мост от 150 t се движи в посока на оста X, управляван от четири 32-метрови ролкови направляващи с размер 65. Работният шпиндел се движи по оста Y с помощта на четири направляващи с размер 55. И накрая шпинделът се позиционира прецизно по оста Z също с помощта на четири ролкови направляващи с размер 55. Всяка от танкетите на направляващите достига динамична товароносимост от внушителните 174 000 N.
Технологията на линейно движение, задвижванията и хидравликата от един доставчик


Задвижването на основния шпиндел, включително двигателят и сачмено-винтовата двойка, са от портфолиото на Bosch Rexroth, както и хидравликата за смяна на инструмента. „Освен това високоефективните компоненти и системи на компанията намират отлично приложение в разрастващото се нестандартно производство на Reitz Natursteintechnik. Около 900 гранитни фундамента за бормашини за печатните платки на смартфони са допълнително снабдени с високопрецизни сачмено-винтови направляващи системи BSHP“, информираха от БР Техника. Интегрираната измервателна система IMS-A се използва за измерване на абсолютни величини и изключително прецизни размери. „В стремежа си да станем пълен доставчик на услуги, нашето партньорство с Bosch Rexroth ни гарантира, че имаме постоянно ниво на високо качество и възможност за доставка в разумни срокове“, коментира собственикът на компанията Reitz Natursteintechnik, г-н Егберт Райтц. „Основните предимства за нашите клиенти са минималното време от началото на разработката до пускането ѝ на пазара и международната поддръжка“, допълва в заключение той.В България пълната гама от продукти и технически решения на немския производствен лидер Bosch Rexroth предлага фирма БР Техника. Българската компания, която има дългогодишно ноу-хау и доказани специалисти, може да предостави на всяко производствено предприятие у нас както консултации, така и разработката, изпълнението и поддръжката на цялостни инженерингови проекти за оптимизация и автоматизация на технологични процеси в широк спектър от индустрии.


Повече информация за Бюро за Развитие Техника ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: БР Техника, Bosch Rexroth, Reitz Natursteintechnik

Още от КИП и А