Внедрявания

Ем Джи Про: Certec участва в реализацията на SCADA система за производствени клетки с шприцмашини в Arburg

08.04.2019 г.


По време на изложението Fakuma, компанията Arburg, специализирана в технологии за обработка на пластмаса, презентира за първи път готово за внедряване SCADA решение от типа „до ключ“ за мониторинг и координация на процесите в сложни инсталации за леене под налягане. „Проектът, издържан в духа на концепцията Industry 4.0 и преминаването към дигитализация на производството, бе реализиран с пакетно решение за визуализация от утвърдената компания в областта на автоматизацията Bachmann и нейното дъщерно дружество Certec“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ем Джи Про, която предлага средствата и системите за процесна автоматизация на австрийската компания Certec EDV в България.Нови решения за променящите се изисквания


От автомобилната индустрия до медицинските технологии, както и в областите, свързани със сигурността, изискванията към изделията, произведени с технологията леене под налягане, продължават да нарастват. В резултат на това производствените клетки стават все по-интелигентни. За да се гарантира едновременно с това 100% проследяване на процеса, съответните производствени данни трябва да бъдат надеждно събрани и анализирани. „Освен това, нарастващата сложност на технологичните процеси изисква и интуитивна визуализация. Особено предизвикателство представлява обобщаването на състояния, грешки и аларми на цялата инсталация, вземайки предвид всички подизпълнителни звена, представянето им по ясен и прегледен начин, както и съобразяването им със съответните входни данни, зададени от потребителя“, поясниха от Ем Джи Про.


При решаване на тези предизвикателства специалистите от Arburg намират партньор за реализацията на подходящо решение SCADA и HMI в лицето на Bachmann и Certec.


"Решихме да използваме уеб-базирания софтуер atvise SCADA на Certec, тъй като в качеството си на еталон, този продукт е един от първите, който е базиран върху уеб-технологиите и отворения стандарт OPC UA. Нашите основни критерии бяха възможно най-пълното прилагане на тези две технологии”, обяснява избора г-н Аксел Кинтинг, групов мениджър в Arburg.


Контролният модул за Arburg, разработен „до ключ“ (ATCM) е съвместно решение. Той визуализира важни инсталационни функции, взети от цялостния процес, обединява специфични частични данни от производствения процес и от проверкато на качеството, след което препраща данните към оценяващ модул. Това позволява 100% проследяване на производството на отделни детайли и сглобени възли.

 

Целия материал можете да прочетете в ДигиталнаИндустрия.bg ТУК.

 

Повече информация за Ем Джи Про ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Ем Джи Про, Certec, Arburg

Още от КИП и А