Внедрявания

Индустриални роботи: В Borscheid + Wenig роботи KUKA се допълват перфектно при производството на детайли от пластмаса

04.07.2019 г.


Borscheid + Wenig е немска компания, локализирана в Бавария, която има над 50 годишен опит в производството на пластмасови компоненти. Тя предлага както изработването на отделни компоненти, така и на цели възли от пластмаса. „Решението за съвместна работа на два робота KUKA осигурява на Borscheid + Wenig стабилно серийно производство с постоянно качество и гарантира надеждността на доставките до крайния клиент. По този начин компанията успява съществено да увеличи едновременно производителността и качеството“, разказаха за Инженер.bg от фирма Индустриални Роботи, която предлага роботите KUKA в България.

 

 

Фирмата за обработка на пластмаси обслужва предимно клиенти от автомобилната индустрия. Преди две години Borscheid + Wenig, в която към момента работят над 450 служители, откри поредния си завод в град Герстхофен. В него, наред с други продукти, се произвеждат капаци за двигателния отсек за реномиран немски автомобилен производител с шприц машина DEMAG.


Промишлени роботи за позициониране и монтаж


В конкретния случай е търсено решение, което не само да сваля произведените детайли от шприц машината, но също така възможно най-прецизно и възпроизводимо да извърши повторното им позициониране във формовъчната кухина, както и на монтажното приспособление. За автоматизацията на тези различни етапи в една обща система е обсъждан един единствен вариант – използването на индустриални роботи. Освен това, в същата клетка било планирано да бъде извършен последващ автоматичен монтаж на затягащите елементи на детайла.

 

 

Отборна работа на два робота на KUKA


Първоначално роботът KR 60 L30-4 KS изважда заготовките от шприц машината. След това твърдите детайли се преместват в следващата формовъчна кухина, а отлетите заготовки се изваждат от пресформата. След това леяците се отстраняват и роботът поставя детайла в монтажното приспособление. На този етап в действие влиза вторият робот KUKA, който е малък робот от серята KR AGILUS.


Малкият шестосов робот от типа KR 10 R900 заема изключително малко пространство в долната част на компактната клетка и достига до монтажното устройство отдолу. Той проверява последната позиция на зареждане на заготовките с помощта на камера Cognex. Посредством захващащо устройство той взема затягащите скоби, които трябва да бъдат монтирани, и ги поставя в заготовката.


Положението на скобите също се проверява с монтираната камера. На това място KR 60 отново влиза в действие, като сваля сглобените готови детайли от монтажното приспособление и ги поставя върху лентов конвейер за транспортиране извън клетката.


Максимален обхват и гъвкавост


Роботите KUKA KR 60 и KR AGILUS се допълват перфектно един друг в компактната клетка на Borscheid + Wenig. „Със своя полезен товар от 30 kg конзолният робот KR 60 впечатлява с изключителния си обхват и гъвкавост. Той покрива оптимално работното пространство отгоре надолу и благодарение на малката си височина заема незначително вертикално пространство. Ниското собствено тегло на конзолния робот му позволява да постигне високи динамични характеристики и оптимално време за един цикъл“, поясниха ог Индустриали роботи. „От своя страна KR AGILUS поставя нови стандарти по отношение на прецизността и бързината на работа“, допълниха от доказаната българска фирма.


 

 

KR AGILUS и KR 60 с оптимална съвместна работа в производството на Borscheid + Wenig


С полезен товар от 10 kg и радиус на действие до 900 mm, малкият робот осигурява възможно най-високо качество на производството, при това за рекордно кратки срокове. Благодарение на високата си скорост и прецизност КР AGILUS може бързо и точно да позиционира, дори най-малките компоненти. Освен това компактната система, състояща се от робота и свързания контролер KR C4, може да бъде използвана в малки работни пространства.Разделянето на задачите увеличава производителността и качеството


„При работа на три смени системата осигурява ежедневна производителност от 2000 до 2500 детайла в три варианта. Разделянето на задачите между двата робота в Borscheid + Wenig води до по-малко престои и поръчките могат да бъдат обработвани по-бързо“, заявиха в заключение от Индустриални роботи.


Повече информация за Индустриални Роботи ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Индустриални роботи, KUKA

Още от КИП и А