Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Кастива: „Шоуто трябва да продължи“! С решенията на Beckhoff за развлекателната индустрия, разбира се!

02.09.2019 г.

In Romanian  In Serbian

 

Компанията LA ProPoint, специалист в разработката на технологии за развлекателната индустрия, реализира нова кино-театрална атракция за американската верига курорти Great Wolf Lodge. „Рамката около екрана е анимирана с интегрирани анимационни елементи и видеопрожекция. За да интегрира видео, аниматронни елементи и оборудване за автоматизация LA ProPoint използва универсалната технология на Beckhoff, която поддържа отрасловите стандарти на развлекателната индустрия и дава възможност за пестене на пространство във фоайетата“, разказаха за Инженер.bg от доказаната българска инженерингова компания Кастива, която е официален представител на Beckhoff у нас.Очарователните представления вече могат да бъдат преживени на необичайни места. Например във фоайетата на множеството места за развлечение в Great Wolf Lodge Resorts – добре позната верига от курорти с множество хотели и закрити аквапаркове в САЩ, гостите от всички възрасти са посрещани от иновативна киноатракция. Тук героите от анимационното шоу Northwoods Friends Show се появяват върху специален екран. Елементите от аниматрониката, интегрирани в рамката, ограждаща екрана, се движат в прецизен синхрон с действията на героите и стават част от случващото се на екрана. Видеопрожекциите правят фигурите, интегрирани в рамката, още по-реалистични.


Изглед към инсталацията в компактното табли за управление на Northwoods Friends Show.


След първоначалните инсталации в четири атракциона в Great Wolf Lodge, вече се планират и други. За успешното внедряване на новите лоби театри са необходими впечатляващи технологии за автоматизация и мрежи, които да бъдат инсталирани в много малки пространства. Експертите по развлекателни технологии на LA ProPoint се справят успешно с изготвянето и реализацията на проектите. Между големите клиенти на LA ProPoint са тематичен парк и театрални машинни зали, като например Cirque du Soleil, както и големи спортни обекти, например AT&T Stadium, собственост на шоуто Dallas Cowboys и музейни инсталации като Калифорнийския научен център (California Science Center).

 


Съвместяване на видео и развлекателни технологии


„Продукции като аниматронното Northwoods Friends Show са толкова вълнуващи, защото демонстрират как видеотехнологията и развлекателните системни решения продължават да се наслагват една върху друга“, коментира Ричард Адамс, инженер по автоматизация в LA ProPoint. За да реализират театралната инсталация за Great Wolf Lodge, включваща много изисквания, специалистите на LA ProPoint първо е трябвало да намерят система за управление, която безпроблемно и рентабилно да комбинира видео- и аниматронни функции.


Време е за шоу с автоматизацията на Beckhoff


В крайна сметка екипът взел решение да използва универсална автоматизация с PC-базираната платформа и софтуера TwinCAT 3 на Beckhoff. „Панелният компютър CP6706 осъществява контрол в реално време върху всички функции, включително върху аниматронните елементи със стъпков двигател и AV оборудването с TwinCAT. Използвайки Ethernet TCP/IP, контролната система TwinCAT се свързва към три различни проектора на два различни производителя, Blu-Ray плейър, висок клас миксери и три медийни плейъра BrightSign“, поясниха от Кастива. „Най-важният аспект в подкрепа на решението ни да използваме TwinCAT е възможността да програмираме всичко в една универсална софтуерна платформа“, добавя Ричард Адамс. За да установи специфичната за AV и развлекателните приложения комуникация, таймкод интерфейсът на TwinCAT SMPTE може да извлече информация за синхронизацията, изпратена от SMPTE master, за да осигури абсолютен синхронизиращ сигнал за приложението.„Това говори много за възможностите за използване на TwinCAT в развлекателни приложения, защото е важно от гледна точка на инженерния контрол, тъй като традиционните PLC платформи просто не отиват толкова далеч“, обяснява г-н Адамс. EtherCAT терминалите се справят със системната комуникация и дават възможност за пестене на пространство в малки контролни табла. Например, терминалът за предискретизация EL3702 EtherCAT получава сигналите от SMPTE master, докато EL7041 EtherCAT работи като компактен усилвател на задвижващия механизъм за стъпковите двигатели. Ричард Адамс коментира: „Терминалът за стъпковите двигатели EL7041 бе много лесен за свързване със самите двигатели. Вместо да се програмират, монтират и свързват осем различни контролера на двигателя, всичко е програмирано централно в TwinCAT и двигателите са чисто свързани с I/O, монтирани към DIN-шина. Еднокабелното решение CP-Link 4 свързва контролер на Beckhoff, монтиран в малко пространство зад кулисите към контролния панел CP2907, който служи като удобен потребителски интерфейс на администраторския пулт. Интуитивният HMI, разработен в TwinCAT от LA ProPoint, предлага лесна употреба от целия персонал на курорта – от администраторите на рецепцията до AV и обслужващия персонал.


Автоматизацията на цялото шоу 

Friendswoods Northwoods

става чрез панелен компютър CP6706,

работещ със софтуер TwinCAT 3.

Намаляване на времето за разработка и инсталиране


LA ProPoint гледа на първото си приложение за контрол с компютърно управление като успех и вече планира допълнителни инсталации. „Централното програмиране на управлението на стъпковия двигател в TwinCAT спести около седмица от времето за програмиране и отстраняване на неизправности в сравнение с алтернативни подходи“, коментира г-н Адамс.


„В допълнение към по-малкия обем програмиране, PC-базираното управление на Beckhoff спестява също значително време от порядъка на седмици в проектирането и инсталирането на панелите“, заявиха в заключение от реализиралата успешно многобройни инженерингови проекти в различни индустриални области фирма Кастива


Повече информация за Кастива ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Кастива, Beckhoff

Още от КИП и А