Внедрявания

Мехатроникс: Хибридна енергоспестяваща система за хидравлични преси на Delta повишава производителността

05.02.2019 г.


Хидравличните преси намират широко приложение в разнообразни технологични процеси от света на индустрията. Често те се комбинират с различни методи и механизми на обработка за производството на изделия, изискващи равномерно пресоване, като например места за зареждане на електромобили, каросерии на превозни средства и различни скосени метални части. „Конвенционалните хидравлични системи използват индукционни двигатели за осигуряване на постоянен хидравличен поток. Процесът изразходва много енергия и общата ефективност е ниска, тъй като изисква допълнителни вентили за контрол на потока и за осигуряване на равномерно натоварване. Хибридната енергоспестяваща система на Delta може да бъде използвана в хидравличните преси, за да контролира прецизно потока и натоварването и да подобри качеството на пресоване“, коментираха за Инженер.bg от фирма Мехатроникс, официален дистрибутор на Delta Electronics у нас.

 

Наскоро Delta предложи ефективно и прецизно хидравлично решение на производител на преси в Тайван. Решението използва PC-базиран контролер за движение от серията MH1 на Delta, който управлява движението, товара и потока.


Променливотоково сервозадвижване и двигател от серията ASDA-A2 на Delta контролират движението на основата на пресата в различни процеси на пресоване. При старт на процеса на пресоване, хибридната енергоспестяваща система от серията HES (Hybrid Energy Saving System) на Delta осигурява бързо и стабилно подаване на масло към хидравличния цилиндър, за да генерира постоянна скорост и товар на буталните пръти. Когато процесът приключи, системата се връща в режим на готовност. Ако нуждите на системата надвишават дебита и натоварването, контролерът бързо включва вентилното оборудване за по-прецизен процес на пресоване, който консумира по-малко енергия.


Хибридната енергоспестяваща система е разработена в съответствие с корпоративното послание на Delta „По-интелигентни, по-зелени, по-задружни”. Използването на решението за управление на позиционирането чрез комуникационен интерфейс DMCNET на Delta позволява бързо обновяване на командите и едновременно свързване на множество разширителни модули и сервозадвижвания. „Чрез интегрирането на модулни програми и продукти с Intel архитектура, автоматизираната хидравлична преса значително подобрява качеството и ефективността на производството, като предлага на клиентите най-добрата система за контрол“, категорични са от фирма Мехатроникс.Това хидравлично решение на Delta предоставя следните предимства за потребителите:


Хибридната енергия повишава ефективността на производството:

Хибридната енергоспестяваща система (HES) може да бъде гъвкаво комбинирана с енергоспестяваща сервосистема. Тя поддържа настройките на главната и спомагателните помпи, за да контролира точно товара и потока на всеки процес. Системата елиминира загубите на енергия от дроселирането при високо налягане, за да спести разходи за електроенергия, да подобри точността и да повиши ефективността на производството.Модулната конструкция опростява системната структура:

Модулното решение обслужва различни индустриални приложения. То съкращава времето за наблюдение на PID контролера и има бърза реакция спрямо натоварването. Модулният дизайн спестява също така разходите за закупуване на допълнително вентилно оборудване за системата.


Високоефективно и стабилно решение:

Специализираното решение на Delta за хидравлични преси използва хост контролер за движение от серията MH1 и променливотоково сервозадвижване и двигател от серията ASDA-A2 на Delta за надеждно управление на движението. Решението ускорява стабилността на обработка, намалява ръчния труд и опростява работата.„Решението на Delta за хидравлични преси подобрява конвенционалния процес на пресоване с по-ефективно автоматизирано производствено оборудване. То подобрява контрола върху разпределението на потока, прецизността на крайните продукти и производителността и намалява енергийните загуби от дроселирането при високо налягане, за да осигури най-доброто и най-гъвкавото производство за потребителите“, заявиха в заключение от доказаната инженерингова и търговска фирма Мехатроникс.


Повече информация за Мехатроникс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Мехатроникс, Delta Electronics

Още от КИП и А