Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Мехатроникс: Delta Electronics дари 10 500 вентилатора за разработване на оборудване, защитаващо медиците в Тайланд

04.05.2020 г.


В дните на световна пандемия, причинена от COVID-19, всички страни по света са впрегнали своите ресурси в помощ и подкрепа на медицинския персонал и осигуряване на необходимото им оборудване. Компанията Delta Electronics е дарила 10 500 от своите оригинални високоефективни безчеткови вентилатори на постоянен ток на Съвета за инвестиции (BOI) и на правителството на Тайланд за разработването и производството на респиратор с принудително подаване и филтриране на въздуха (PAPR) и лично защитно оборудване (PPE) на медиците от първа линия в борбата с COVID -19. „Успешната разработка на този нов респиратор PAPR PPE за медицинския персонал, лекуващ пациенти от COVID-19, е плод на съвместните усилия на правителството на Тайланд, университета Chulalongkorn University и Delta Electronics“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Мехатроникс, официален дистрибутор на Delta Electronics за българския пазар.


 

 

Дарението на Delta Electronics Тайланд е в размер на 10 500 броя DC безчеткови вентилатори, модел BFB1012EH-A. Когато проектът бил в началната си фаза, д-р Китифен Такакитиродж (Kittiphan Techakittiroj) от Chulalongkorn University поискал при съвместната разработка на PAPR и PPE да бъдат използвани високоефективните DC вентилатори на Delta. В тясно сътрудничество с проектантите на Delta в Тайланд, които разработват вентилатори и въздуходувки, е избран безчетковият модел BFB1012EH-A на Delta, който e одобрен след показани много добри резултати от проведени строги тестове в сравнение с други водещи световни марки, производители на PPE. “Резултатите от тестовете показали, че вентилаторът BFB1012EH-A DC осигурява повече налягане и по-голям въздушен дебит при O/P 7.3 CFM и работи с няколко часа по-дълго от другите тествани устройства, благодарение на работното напрежение от 7-12.6 V, поясниха от фирма Мехатроникс.


 

Подаваният от вентилатора BFB1012EH-A DC на Delta въздух преминава през високоефективен филтър за твърди частици (HEPA) с дебелина H14A и медицински клас 1.5, за да се получи безопасен въздух за дишане от медицинските работници, носещи маска, с положително налягане тип PPE в отделения за лечение на COVID-19. Постояннотоковият вентилатор се захранва от външна акумулаторна батерия с USB, която се зарежда лесно навсякъде и не изисква специално зарядно, като други подобни изделия. Добрите показатели на вентилатора на Delta гарантират по-безопасна и удобна работа на медицинския персонал, който носи лични защитни средства PAPR PPE. По-дългият живот на батерията и по-лесното зареждане намаляват също така прекъсванията и увеличават ефективността на работа в болничните отделения.


 

„Тази висококачествена респираторна система е важно медицинско оборудване и е отличен пример за сътрудничество между всички сектори. Съвместната разработка с подкрепата на Delta Electronics и BOI показва нагледно как кризата дава възможност за развитие и трупане на знания – в конкретния случай при производство на оборудване от критична важност за медицинския персонал“, коментираха в заключение от фирма Мехатроникс.

 

Повече информация за Мехатроникс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Мехатроникс, Delta Electronics

Още от КИП и А