Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

400-грамово пакетче кафе се произвежда за по-малко от секунда в завода на Jacobs в Костинброд с иновации на ЛогиСофт

10.04.2020 г.

     

 

В контекста на предизвикателствата, пред които е изправена индустрията вследствие на пандемията, ретрофит решенията стават все по-актуални. Модернизацията на вече използвано оборудване представлява интересна и изгодна възможност за разширяване на производството. „При избора на качествена техника и надеждно управление производителите могат да получат бързи и сигурни решения, дори в условия на криза. ЛогиСофт разполага с богат опит в реализацията на подобни автоматични решения. Нека Ви разкажем за поредния успешно внедрен проект на фирмата във фабриката за кафе на Jacobs Douwe Egberts в гр. Костинброд“, споделиха за Инженер.bg от фирма ЛогиСофт, специализирана в разработването на автоматизирани системи за индустрията.

 

Доказаната българска инженерингова фирма ЛогиСофт има повече от 20 години цялостно активно присъствие в гр. Костинброд. През настоящата година клиентът на фирмата – Jacobs Douwe Egberts, вече разполага с още една иновативно автоматизирана машина за пакетиране на кафе с марката Rovema. „Това е поредното високотехнологично оборудване, успешно автоматизирано от екипите на българското дружество, наред с други машини със световно признати брандове, сред които Bosch, SIG, Hesser и мн.др.“, допълниха от ЛогиСофт.

 

В проекта си в производственото предприятие за кафе ЛогиСофт залага последно поколение „Fail Safe“ технологичен процесор на Siemens, както и мощно модулно серво управление от фамилията Sinamics S120. Дружеството разработва също и модерен управляващ софтуер за внедреното оборудване. „Иновацията се състои в това, че за разлика от конвенционалните решения, комбиниращи различни софтуерни пакети и системи, проектът е интегриран изцяло в TIA Portal. По този начин, използвайки технологичните възможности на процесора и серво системата, успяхме да реализираме едно наистина съвременно решение“, коментираха от ЛогиСофт.

 

В резултат на реализираното иновативно решение, клиентът на ЛогиСофт разполага с още една модерна машина за пакетиране на кафе, базирана на надеждна немска механика и съвременно управление, разработено от българска компания. Чрез внедрената технология едно 400-грамово пакетче кафе се произвежда за по-малко от секунда.


 

Използваното техническо решение на Siemens – Sinamics S120, представлява модулно серво управление с широк спектър от функционалности за високоефективни приложения в разнообразие от индустриални области. Иновацията гарантира повишена производителност на различни видове оборудване, включително опаковъчни и печатащи машини, машини за обработка на пластмаса, текстил, хартия и дърво, кранове и подемно-транспортни системи, машинни инструменти, машини във ВЕИ сектора и мн.др.

 

Повече информация за ЛогиСофт ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: ЛогиСофт, pixabay.com

Още от КИП и А