Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Внедрявания

ПроМинент: Дозиращо оборудване на ProMinent осигурява нужната гъвкавост на система за пълнене на мастило

14.11.2019 г.


Въпреки че живеем в дигитален свят, все още повечето работни бюра са грижливо оборудвани с текстмаркери, перманентни маркери, както и модели за бяла дъска и т.н. И как иначе – ярките бележки са неотменим помощник в ежедневието. За да ни служат обаче, маркерите изискват минимално количество мастило, напълнено с изключителна прецизност. А повече за този процес за Инженер.bg разказаха от ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ, представител на немския лидер в дозиращата техника ProMinent у нас.Как се пълнят маркери?


Hutt е немски производител на машини за дозиране и пълнене в различни индустриални приложения. Един от многобройните проекти на компанията включва производството и доставката на оборудване за изработката на разнообразен тип маркери.


„Пишещите средства са с различни по големина и обем резервоари за мастило. Количеството материал и времето за пълненето им не са еднакви, ето защо машината за процеса по пълнене трябва да е изключително гъвкава“, обясниха от ПроМинент и уточниха: „Важно е, също така, да има координация между системата за сглобяване и дозиращата помпа, тъй като мастилото може да тече, само когато писалката или резервоарът са позиционирани непосредствено под дюзата за пълнене. При това пълненето се извършва чрез съответстващ ход на помпата“.


Delta® прецизно и гъвкаво помпено решение за дозиране


Отговор на всички описани изисквания Hutt намира в електромагнитната дозираща помпа delta® на ProMinent. Водещото ѝ предимство в случая е, че количеството флуид и скоростта ѝ могат да се регулират, дори по време на работа. Помпата реагира бързо и започва измерване и дозиране в рамките на 40 - 60 ms от активирането на устройството.


„Още един плюс на delta® е нейната диафрагмена конструкция. Това играе важна роля при работа с черно мастило, тъй като то често съдържа абразивни частици, които могат да нарушат функционирането на друг тип помпи“, посочиха още от българското дружество.В резултат от внедреното оборудване на ProMinent, машината за пълнене на маркери гарантира:

 - Гъвкавост на процеса с просто и удобно регулиране на дозираните количества;

 - Бързо и прецизно измерване в реално време;

 - Съгласуваност между скоростта на помпата и тази на системата;

 - Автоматизиран производствен процес без износване;

 - Дълъг експлоатационен живот, благодарение на здравата конструкция на диафрагмена помпа.Повече информация за ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ, ProMinent, pixabay.com

Още от КИП и А