Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Ротек: В най-новия завод на Royal Canin в Корея е интегрирано цялостно решение за автоматизация на Rockwell Automation

11.10.2019 г.


Всеки, който има за домашен любимец куче, е чувал името Royal Canin. Основана във Франция през 1968 г., компанията Royal Canin е световен лидер в производството на храни за кучета. Мисията на компанията е да намери най-точното решение за здравословно хранене на домашните любимци, използвайки натрупания си дългогодишен опит.


Royal Canin отпразнува своята 50-та годишнина с откриването на 15-ия си завод в Gimje, Корея. „Това е първото производствено съоръжение в световен мащаб на Royal Canin, чиято цялостна система за автоматизация се доставя единствено от Rockwell Automation“, разказаха за Инженер.bg от фирма Ротек, официален дистрибутор на Rockwell Automation за България.


 

 

За качественото хранене на домашните любимци


За да изпълни обещанието на бранда за правилно хранене на домашните любимци, Royal Canin изисква прецизен производствен контрол. Ако възникне проблем, производството следва да спре и причината да бъде идентифицирана незабавно, за да бъдат избегнати отпадъци и замърсяване на продуктите.


Контролът започва още при постъпването на поръчката. Производствените изисквания се основават на очакваните работни часове, експлоатационната ефективност – производителност за един час, както и непрекъснат мониторинг, за да се определи дали производството отговаря на заложените параметри. Royal Canin следи защитата на мрежовите данни 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата.За своето съоръжение в Корея Royal Canin спазва принципите за анализ на риска и критичните контролни точки (HACCP: Hazard Analysis and Critical Control Points), както и изискванията за качество на продуктите. Сертификацията по HACCP показва на клиентите ангажимента на компанията да произвежда безопасна храна. Например, вместо да разчитат на транспортьори, които да доставят съставките от бункер до бункер, което съдържа риск от падане на съставките от конвейера, Royal Canin използва автоматични вентилатори, сушилни и силози за продукти, за да се избегне кръстосано замърсяване и да се гарантира чистота на храните.


По-добрият контрол означава по-добра храна


Главната централа на Royal Canin във Франция е взела решение да използва Rockwell Automation като основен доставчик на решения за автоматизация с каскаден модел за всички архитектури. За Royal Canin Gimje решението за автоматизация на процесите, което използва EtherNet/IP като стандарт, е изградено върху различни продукти за контрол, безопасност и визуализация.

 

Както много предприятия за производство на храни и напитки, Royal Canin обръща специално внимание на безопасността на машините и операторите като част от цялостната инфраструктура за контрол. „Модулите Guard I/O са проектирани за интегриране в стандартна POINT I/O система, като предлагат функционалност и автоматизация в максимално плътно I/O решение. За защитните контролери от серията GuardLogix комуникацията на Guard I/O се осъществява чрез използване на CIP протокол (Common Industrial Protocol) през EtherNet/IP“, поясниха от фирма Ротек.


„Модулите Allen-Bradley 1734 POINT I/O предлагат цифрови, аналогови и специализирани I/O, както и безопасни I/O с ниво на защита POINT Guard, така че Royal Canin може да използва в една система както стандартни, така и безопасни I/O. Комплексната диагностика и конфигурируемите функции позволяват лесно използване на модулите POINT I/O“, допълниха от доказаната българска инженерингова и търговска компания.


Новата система за контрол на процесите се фокусира върху програмируемия контролер за автоматизация Allen-Bradley ControlLogix 5570 (PAC). Той осигурява широкопрофилни инструменти за разработка на приложения, мрежови протокол и сервизно ориентирана архитектура, което го прави напълно интегрирана мащабируема контролна платформа.

 

Контролерите ControlLogix осигуряват повишена производителност, натоварване, ефективност и сигурност, с което отговарят на нарастващите изисквания на интелигентното производствено оборудване. Всички контролери ControlLogix използват проектантския софтуер Studio 5000 като стандартна среда, която оптимизира производителността и намалява времето за пускане в експлоатация. Тази среда управлява софтуерните компоненти Integrated Motion през EtherNet/IP за високоскоростни приложения и решения за безопасност SIL2/PLd и SIL3/PLe.

 

 

Съоръженията на Royal Canin са интегрирани в EtherNet/IP мрежа и използват задвижвания Allen-Bradley PowerFlex 525 и PowerFlex 755 за гъвкаво управление на двигатели, както и за комуникация между блоковете за диагностика и системата за управление. Тези задвижвания предлагат лесна употреба, гъвкавост на приложенията и висока производителност. Те включват множество контролни и хардуерни опции, както и опционални вградени функции за безопасност.

 

 

Системата се следи от HMI софтуер FactoryTalk View SE с административно ниво за мониторинг и управление на разпределителни сървъри/многопотребителски приложения. Той дава пълна и точна картина на операциите, отговаряйки на изискванията на всички страни, участващи в проекта, включително инженеринг, поддръжка, експлоатация и производствени информационни технологии (IT). В софтуерната среда на Studio 5000 Royal Canin може да реагира по-бързо на променящите се пазарни и бизнес потребности, като същевременно намали общите разходи за придобиване, включително за поддръжка и обучение.


 

Основно предимство на описаното решение е надеждна, стандартизирана хардуерна платформа и софтуерно решение, което включва разпределителната система за управление PlantPAx (DCS) и контрол на безопасността на оборудването през индустриалната мрежа EtherNet/IP. Plantpax DCS съчетава технологиите за управление на цялото предприятие и неограничената мащабируемост на Rockwell Automation Integrated Architecture с всички основни възможности, които се очакват от една разпределителна система за управление от най-висок клас. Тя поддържа внедряването на най-новите технологии за подобряване на производителността и осигурява индустриалната IT сигурност от ниво производствена площадка с отделните полеви устройства до ниво на цялото предприятие.

 

 

„С това решение Royal Canin успя да оцени стойността на цифровата трансформация, включително подобрената мрежова и информационна сигурност, както и увеличената производителност. Тези технологии с възможност за използване на IoT спомагат за наблюдение на активите и процесите, за по-добра защита на служителите, на бизнес системите и на информацията“, коментираха в заключение от фирма Ротек.


Повече информация за Ротек ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Ротек, Rockwell Automation, Royal Canin

Още от КИП и А