Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Сензорни технологии за температура и налягане от JUMO в производството на пластмасови детайли

16.04.2020 г.

   

 

Един от най-разпространените методи за производството на пластмасови детайли е шприцването, или т.нар. леене под налягане. По време на този процес върху пластмасов гранулат се прилагат температура и налягане, чиито стойности трябва да бъдат постоянно контролирани за гарантиране високото качество на изделията. „JUMO предлага пълна гама сензорни технологии за измерване на температура и налягане в системите за леене под налягане. В комбинация с изпитаните контролери от серията dTRON 300 plast или системата за автоматизация JUMO mTRON T, потребителите получават универсално цялостно решение за всяко приложение“, информираха за Инженер.bg от Юмо България.


 

Температурните сензори на JUMO са специално създадени за приложения в пластмасовата промишленост. Термично изолираният накрайник на керамичната проба позволява изключително прецизни измервания на температурата в диапазон от 0 до 400 °C. „За измерване на налягането предлагаме JUMO 4 ADM-35, който може да предава както стандартен аналогов сигнал от 4 до 20 mA, така и цифров CANopen сигнал“, поясниха от българската компания.

 

Висока точност на измерване с новия JUMO MIDAS H20 HP

 

JUMO разработва и трансмитери за налягане, предназначени за монтаж в шрицмашини за производството на пластмасови изделия. Новият модел JUMO MIDAS H20 HP се предлага със степен на защита до IP 69K и се отличава с високата си устойчивост на вибрации и удари. Предлагат се и устройства с диапазони на измерване на относително налягане от 100 до 1000 bar и средна температура в интервала от -40 до +125 °C.


 

Компактният дизайн с дължина от 35 mm и здравият корпус на JUMO MIDAS H20 HP позволяват на потребителите висока степен на гъвкавост при инсталиране. Доказаната сензорна технология на JUMO гарантира дългосрочна стабилност и висока точностна измерване, дори при нестабилни температурни условия и бързи промени в налягането.

 

Това предимство не бива да се подценява, особено в машините за леене под налягане, където стойността на налягането може да се промени в рамките на милисекунди“, допълниха от Юмо България.

 

JUMO MIDAS H20 HP се предлага стандартно с електрически съединители като M12, съединителна муфа или фиксиран кабел. Корпусът на устройството е изработен от неръждаема стомана, което позволява неговото надеждно използване в широк кръг от приложения с високи изисквания.

 

Повече информация за ЮМО България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Юмо България, JUMO

Още от КИП и А