Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Солтех: Лидер Маг – крачка пред конкуренцията от стъкларската промишленост със система на Siemens PLM

01.10.2019 г.


Един от посланиците на Индустрия 4.0 в България – фирма Солтех, помогна на водещо предприятие у нас в стъкларската промишленост да бъде крачка напред пред конкуренцията си в бранша. Солтех достави и интегрира в завода на Лидер Маг висок клас CAD/CAM система Siemens NX, благодарение на което дружеството успешно премина от 2D концепция към 3D модел при развоя и производството на детайли и инструменти за стъклопроизводството.

 

 

Компанията Лидер Маг е основана през 2006 г. в гр. Търговище с предмет на дейност изработка и ремонт на детайли и инструменти, използвани в производството на стъклени домакински изделия. Основно място в продуктовото портфолио на компанията заемат формите за раздуване на домакинско и амбалажно стъкло, за което е характерно съчетанието на сложни повърхнини и трудни за рязане материали.

 

„За да отговори адекватно на пазарната реалност, ръководството на Лидер Маг изготвя инвестиционен план за преоборудване на цеховете с високопроизводителни многоосни машини. За пълноценната работа на новия машинен парк от решаващо значение е интегрираната CAD/CAM/CAE система Siemens NX“, обясниха за Инженер.bg от Солтех. „Стремежът за съкращаване на пътя до пазара води до това, че запитванията често постъпват под формата на 2D графични концепции, на които българският производител трябва да отговори. Благодарение на NX, CAD чертежите се превръщат в модели, а така автоматично могат да се изчислят обеми, околни повърхнини и времето за обработка“, уточниха още те.

 

 

Siemens NX е единна софтуерна платформа, която максимално улеснява използването на информацията от 3D модела и безпроблемно борави с най-сложни повърхнини. За допълнителни ползи от дейността на българския производител, специалистите от Солтех изграждат и внедряват NX виртуални модели на всички машини от новата производствена база. Преди да пуснат нов детайл на машината, инженерите от Лидер Маг използват рутинно кинематична симулация, с което напълно се елиминира рискът от удар. За по-труднообработваемите материали, като чугун и неръждаема стомана, е изградена библиотека с подходящите режими на рязане, операцията и наличния инструмент.

 

 

„В резултат от интеграцията на новата CAD/CAM система производителят успя да усвои по-сложен клас изделия, да повиши качеството, да съкрати времето за доставка с 30%, да постигне безаварийна работа на машинния парк, да избягва брак и да осигури по-дълъг живот на инструментите“, обобщиха от Солтех. „Siemens NX позволява още обогатяване на библиотеките, както и разширяване с много други специализирани модули“, добавиха в заключение те.


Повече информация за Солтех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК.


Източник на снимковия материал: Солтех, Лидер Маг

Още от КИП и А