Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 7 април – Регистрирайте се сега!

Внедрявания

 • БР Техника: Линейна технология на Rexroth осигурява рентабилно и безопасно решение за професионалния баскетбол

  БР Техника: Линейна технология на Rexroth осигурява рентабилно и безопасно решение за професионалния баскетбол

  Баскетболът е любим на милиони фенове спорт. Немският тим s.Oliver Würzburg е отбор от професионалната баскетболна бундеслига на страната, чиято домакинска спортна зала е S.Oliver Arena. Ръководството на s.Oliver Arena във Вюрцбург се е доверило на опита и знанията на Rexroth за нетрадиционно приложение на технологията за линейно движение, а именно за вдигане и сваляне на баскетболните кошове. Това вече се осъществява напълно автоматично благодарение на системата EMC на Bosch Rexroth.

 • Система mTRON на JUMO с принос за благородния вкус на хубавото бяло вино във винарната Welter

  Система mTRON на JUMO с принос за благородния вкус на хубавото бяло вино във винарната Welter

  Приготвянето на перфектното вино е много повече от занаят, това е изкуство. Продуктовият асортимент на немската компания JUMO помага на винопроизводителите да се концентрират върху най-важното усещане – това върху небцето. „Конкретният резултат от използването на продуктите на JUMO от немски винопроизводител е по-голям оборот и още няколко сребърни медала за това, че е произвел висококачествено вино по метода на студената ферментация“, разказаха за Инженер.bg от ЮМО България.

 • БР Техника: Интелигентно инженерно изкуство на Bosch Rexroth ще помага на машините да се обучават и управляват сами

  БР Техника: Интелигентно инженерно изкуство на Bosch Rexroth ще помага на машините да се обучават и управляват сами

  Човек срещу машина: този двубой се пренесе и на масата за мини футбол. С джагата на Bosch човекът се състезава с изкуствен интелект за отбелязване на повече голове, а с всяка игра изкуственият интелект става все по-добър. „Това не е просто забавление, придобитите знания от този проект ще бъдат използвани на последващ етап в индустрията“, разказаха за Инженер.bg от фирма Бюро за Развитие Техника (БР Техника).

 • Знаете ли, че сладкарските аромати са взривоопасни? Сигурността идва с дозиращото оборудване на ProMinent

  Знаете ли, че сладкарските аромати са взривоопасни? Сигурността идва с дозиращото оборудване на ProMinent

  Какви са любимите ви понички – с пълнеж, с шоколадова глазура или с вкусна поръска от кокос? Който и вид да предпочитате, безспорно апетитът към тях идва от ненадминатия изкушаващ аромат. Знаете ли обаче, че ароматите, използвани в сладкарството, могат да предизвикат експлозия? Взрив в пекарна не означава кухня, изпръскана с шоколад и крем по стените и тавана. Това на първо място е сериозна опасност за здравето и живота на работещите.

 • Перфектната крафт бира има различни нови вкусове с техническите измервателни средства на JUMO

  Перфектната крафт бира има различни нови вкусове с техническите измервателни средства на JUMO

  Според древногръцкия философ Талес от Милет водата е основата, върху която се крепи всичко. Един от най-старите закони в света за производство на храни също се отнася за водата. И по точно, неговите предписания определят процеса на варене на ферментирала смес от зърно и вода. Естествено, всеки се досеща, че става въпрос за бира. Баварският закон за чистотата на бирата от 1516 г. постановява, че бирата може да се състои само от малц, хмел и вода.

 • Организационно развитие в ерата на Индустрия 4.0 с помощта на Vector от Alvecta по примера на ХЕС

  Организационно развитие в ерата на Индустрия 4.0 с помощта на Vector от Alvecta по примера на ХЕС

  Какви са елементите на Индустрия 4.0 в организационната среда на едно машиностроително предприятие? Какви са предимствата и резултатите при интеграцията на иновативна платформа за изграждане на единно информационно пространство, което обхваща всички работни потоци? Как се осъществява прехода от просто автоматизиран към вече дигитализиран начин на работа? В производствената компания ХЕС АД знаят отговора на всички тези въпроси, благодарение на решението Vector от Алвекта.

 • БР Техника: „Непоклатима като гранит“ прецизност в системите за линейно преместване на Bosch Rexroth

  БР Техника: „Непоклатима като гранит“ прецизност в системите за линейно преместване на Bosch Rexroth

  Прах, вода и обработка на гранитни блокове с тегло до няколко тона – това са добри примери за работа в тежки експлоатационни условия. Въпреки това немската компания Reitz Natursteintechnik успява да изработва машинни фундаменти от камък с изключителна прецизност. В какво се състои тайната им? „Reitz Natursteintechnik използва високопрецизната и надеждна технология за линейно преместване Linear Motion на Bosch Rexroth“, информираха от фирма Бюро за Развитие Техника.

 • БулЕлектрик Груп представя: Интелигентна система за домашна автоматизация Vantage в Холивуд Хилс, Калифорния

  БулЕлектрик Груп представя: Интелигентна система за домашна автоматизация Vantage в Холивуд Хилс, Калифорния

  Искате ли всеки ден да се събуждате с усмивка и да живеете като в приказка? Там, където всичко, за което сте мечтали, може да бъде реалност? Там, където всичко работи за вас и може да удовлетвори и най-дребните ви желания… Превърнете дома си в своя „приказен замък“ с интелигентните решения за домашна автоматизация на Vantage, благодарение на които всички системи, свързани с осветлението, озвучаването, сигурността, отоплението и вентилацията работят заедно в перфектна симбиоза.

 • Ем Джи Про: atvise scada в основата на ново поколение система за управление на въжени линии на Doppelmayr

  Ем Джи Про: atvise scada в основата на ново поколение система за управление на въжени линии на Doppelmayr

  Българското дружество Ем Джи Про е дългогодишен специалист в областта на автоматизацията на процеси в широк спектър от индустриални приложения. Като официален представител на Certec EDV у нас, компанията предлага разработената с най-модерни технологии система – atvise® scada. Благодарение на своята визуализация чрез чиста WEB-технология, системата е предпочитано решение за автоматизация от компании с разнообразен предмет на дейност.

 • ПроМинент: Дозиращо оборудване на ProMinent осигурява нужната гъвкавост на система за пълнене на мастило

  ПроМинент: Дозиращо оборудване на ProMinent осигурява нужната гъвкавост на система за пълнене на мастило

  Въпреки че живеем в дигитален свят, все още повечето работни бюра са грижливо оборудвани с текстмаркери, перманентни маркери, както и модели за бяла дъска и т.н. И как иначе – ярките бележки са неотменим помощник в ежедневието. За да ни служат обаче, маркерите изискват минимално количество мастило, напълнено с изключителна прецизност. А повече за този процес за Инженер.bg разказаха от ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ, представител на ProMinent у нас.

Още от КИП и А