Безплатна регистрация за втората балканска конференция за 3D принтиране - Additive days 2020, 20 - 23 февруари, Sofia Tech Park!

Внедрявания

 • Ротек: В най-новия завод на Royal Canin в Корея е интегрирано цялостно решение за автоматизация на Rockwell Automation

  Ротек: В най-новия завод на Royal Canin в Корея е интегрирано цялостно решение за автоматизация на Rockwell Automation

  Всеки, който има за домашен любимец куче, е чувал името Royal Canin. Основана във Франция през 1968 г., компанията Royal Canin е световен лидер в производството на храни за кучета. Royal Canin отпразнува своята 50-та годишнина с откриването на 15-ия си завод в Gimje, Корея. „Това е първото производствено съоръжение в световен мащаб на Royal Canin, чиято цялостна система за автоматизация се доставя единствено от Rockwell Automation“, разказаха за Инженер.bg от фирма Ротек.

 • Как компанията Ben & Jerry произвежда много сладолед с малко енергия, благодарение на решения на Festo

  Как компанията Ben & Jerry произвежда много сладолед с малко енергия, благодарение на решения на Festo

  С какво свързваме лятото? Със слънце, море и сладолед, разбира се! За да се получи това прохладно изкушение от мляко, захар и шоколад обаче, се изисква много енергия. „Компанията за производство на сладолед Ben & Jerry използва цифрови решения на Festo за устойчив мониторинг на процесите и намаляване на енергопотреблението“, разказаха от Фесто ЕООД. За да произведе този така популярен и разхлаждащ десерт, компанията Ben & Jerry използва сгъстен въздух в много системи на завода си в Холандия.

 • Солтех: Лидер Маг – крачка пред конкуренцията от стъкларската промишленост със система на Siemens PLM

  Солтех: Лидер Маг – крачка пред конкуренцията от стъкларската промишленост със система на Siemens PLM

  Един от посланиците на Индустрия 4.0 в България – фирма Солтех, помогна на водещо предприятие у нас в стъкларската промишленост да бъде крачка напред пред конкуренцията си в бранша. Солтех достави и интегрира в завода на Лидер Маг висок клас CAD/CAM система Siemens NX, благодарение на което дружеството успешно премина от 2D концепция към 3D модел при развоя и производството на детайли и инструменти за стъклопроизводството.

 • КМТ Сервиз: Уникално решение с продукти на Handheld проследява меда от кошера до буркана

  КМТ Сервиз: Уникално решение с продукти на Handheld проследява меда от кошера до буркана

  Мед – природен еликсир, който освен уникален вкус ни дарява здраве. Колко дълъг обаче е пътят му от кошера до блазнещия буркан с кехлибарен цвят? Благодарение на разработка на Handheld прецизното проследяване на произхода му вече е възможно. А какво представлява технологията, какви устройства включва и на кого дължим ценната идея за нейното създаване научихме от фирма КМТ Сервиз, която предлага индустриалните PDA уреди на шведския производител у нас.

 • Кастива: „Шоуто трябва да продължи“! С решенията на Beckhoff за развлекателната индустрия, разбира се!

  Кастива: „Шоуто трябва да продължи“! С решенията на Beckhoff за развлекателната индустрия, разбира се!

  Компанията LA ProPoint, специалист в разработката на технологии за развлекателната индустрия, реализира нова кино-театрална атракция за американската верига курорти Great Wolf Lodge. Рамката около екрана е анимирана с интегрирани анимационни елементи и видеопрожекция. За да интегрира видео, аниматронни елементи и оборудване за автоматизация LA ProPoint използва универсалната технология на Beckhoff, която поддържа отрасловите стандарти на развлекателната индустрия.

 • Мехатроникс: Решение на Delta за контрол на движението на стакери оптимизира складирането в италиански производител

  Мехатроникс: Решение на Delta за контрол на движението на стакери оптимизира складирането в италиански производител

  Развитието на концепцията Industry 4.0 и интелигентното производство водят до сериозна модернизация на производствените мощности. Обект на логистиката и складирането, които са част от производствения процес, е управлението на суровините и готовата продукция. Съвременните условия на производство изискват процесите на складиране, производство, опаковане, съхранение и доставка да станат по-автоматизирани и по-интелигентни.

 • Утвърдени български и международни компании използват в произвежданите изделия лицевите панели на Таурус-93

  Утвърдени български и международни компании използват в произвежданите изделия лицевите панели на Таурус-93

  Да се утвърдиш като успешен и надежден партньор в индустрията, в динамично развиваща се област като електрониката, е истинско предизвикателство. Но не и невъзможно! Доказателство за това е българската фирма Таурус-93. „В своята практика сме реализирали редица проекти и уникални поръчки за български и чуждестранни клиенти и продължаваме усилено да печелим трайни партньорства с все повече доказани компании както на нашия, така и на международния пазар“, съобщиха от Таурус-93 за Инженер.bg.

 • БГ Роботи: KUKA робот осигурява гъвкаво палетизиране в стара баварска компания за месни изделия

  БГ Роботи: KUKA робот осигурява гъвкаво палетизиране в стара баварска компания за месни изделия

  Немската компания Fleischwerke E. Zimmermann е основана през далечната 1894 г. От самото си основаване тя произвежда висококачествени хранителни продукти по традиционни баварски рецепти. „При автоматизацията на производството компанията внедрява робот KUKA KR QUANTEC, който палетизира кутии с бели телешки наденички или т.нар. вайсвурст. Палетизаторът ускорява процеса на опаковане и освобождава служителите от тежка физическа работа“, разказаха от БГ Роботи (Витто ООД).

 • Bosch Rexroth: „Скъпа, смалих летището!“

  Bosch Rexroth: „Скъпа, смалих летището!“

  Miniatur Wunderland е туристическа атракция в Хамбург, Германия, в която се намират най-големият модел на железница в света и миниатюрно летище – копие на реалното в града. „Най-малкото летище работи и радва посетителите през цялата година, благодарение и на доказаната технология за линейно движение Linear Motion на Bosch Rexroth. Реалистични излитания и кацания на миниатюрните самолети се осъществяват с помощта на компактните модули CKK и CKR“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бюро за Развитие Техника (БР Техника), основен търговски партньор и официален сервизен център за България на Bosch Rexroth.

 • Напитки осигуряват безопасно енергия и концентрация с прецизна дозираща система на ProMinent

  Напитки осигуряват безопасно енергия и концентрация с прецизна дозираща система на ProMinent

  Кофеин, таурин, захар – комбинацията от тях е истинска енергийна бомба, която присъства в повечето стимулиращи напитки. Използваме ги в ежедневието си, за да подобрим концентрацията си, да стимулираме мозъчната и двигателната дейност и да си осигурим необходимата издръжливост. За да бъдат енергийните напитки едновременно ефективни, но и безопасни за здравето, е необходимо всеки техен компонент да е прецизно дозиран. А как става това за Инженер.bg разказаха от ПроМинент.

Още от КИП и А