Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

 • БР Техника: „Непоклатима като гранит“ прецизност в системите за линейно преместване на Bosch Rexroth

  БР Техника: „Непоклатима като гранит“ прецизност в системите за линейно преместване на Bosch Rexroth

  Прах, вода и обработка на гранитни блокове с тегло до няколко тона – това са добри примери за работа в тежки експлоатационни условия. Въпреки това немската компания Reitz Natursteintechnik успява да изработва машинни фундаменти от камък с изключителна прецизност. В какво се състои тайната им? „Reitz Natursteintechnik използва високопрецизната и надеждна технология за линейно преместване Linear Motion на Bosch Rexroth“, информираха от фирма Бюро за Развитие Техника.

 • БулЕлектрик Груп представя: Интелигентна система за домашна автоматизация Vantage в Холивуд Хилс, Калифорния

  БулЕлектрик Груп представя: Интелигентна система за домашна автоматизация Vantage в Холивуд Хилс, Калифорния

  Искате ли всеки ден да се събуждате с усмивка и да живеете като в приказка? Там, където всичко, за което сте мечтали, може да бъде реалност? Там, където всичко работи за вас и може да удовлетвори и най-дребните ви желания… Превърнете дома си в своя „приказен замък“ с интелигентните решения за домашна автоматизация на Vantage, благодарение на които всички системи, свързани с осветлението, озвучаването, сигурността, отоплението и вентилацията работят заедно в перфектна симбиоза.

 • Ем Джи Про: atvise scada в основата на ново поколение система за управление на въжени линии на Doppelmayr

  Ем Джи Про: atvise scada в основата на ново поколение система за управление на въжени линии на Doppelmayr

  Българското дружество Ем Джи Про е дългогодишен специалист в областта на автоматизацията на процеси в широк спектър от индустриални приложения. Като официален представител на Certec EDV у нас, компанията предлага разработената с най-модерни технологии система – atvise® scada. Благодарение на своята визуализация чрез чиста WEB-технология, системата е предпочитано решение за автоматизация от компании с разнообразен предмет на дейност.

 • ПроМинент: Дозиращо оборудване на ProMinent осигурява нужната гъвкавост на система за пълнене на мастило

  ПроМинент: Дозиращо оборудване на ProMinent осигурява нужната гъвкавост на система за пълнене на мастило

  Въпреки че живеем в дигитален свят, все още повечето работни бюра са грижливо оборудвани с текстмаркери, перманентни маркери, както и модели за бяла дъска и т.н. И как иначе – ярките бележки са неотменим помощник в ежедневието. За да ни служат обаче, маркерите изискват минимално количество мастило, напълнено с изключителна прецизност. А повече за този процес за Инженер.bg разказаха от ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ, представител на ProMinent у нас.

 • Ротек: В най-новия завод на Royal Canin в Корея е интегрирано цялостно решение за автоматизация на Rockwell Automation

  Ротек: В най-новия завод на Royal Canin в Корея е интегрирано цялостно решение за автоматизация на Rockwell Automation

  Всеки, който има за домашен любимец куче, е чувал името Royal Canin. Основана във Франция през 1968 г., компанията Royal Canin е световен лидер в производството на храни за кучета. Royal Canin отпразнува своята 50-та годишнина с откриването на 15-ия си завод в Gimje, Корея. „Това е първото производствено съоръжение в световен мащаб на Royal Canin, чиято цялостна система за автоматизация се доставя единствено от Rockwell Automation“, разказаха за Инженер.bg от фирма Ротек.

 • Как компанията Ben & Jerry произвежда много сладолед с малко енергия, благодарение на решения на Festo

  Как компанията Ben & Jerry произвежда много сладолед с малко енергия, благодарение на решения на Festo

  С какво свързваме лятото? Със слънце, море и сладолед, разбира се! За да се получи това прохладно изкушение от мляко, захар и шоколад обаче, се изисква много енергия. „Компанията за производство на сладолед Ben & Jerry използва цифрови решения на Festo за устойчив мониторинг на процесите и намаляване на енергопотреблението“, разказаха от Фесто ЕООД. За да произведе този така популярен и разхлаждащ десерт, компанията Ben & Jerry използва сгъстен въздух в много системи на завода си в Холандия.

 • Солтех: Лидер Маг – крачка пред конкуренцията от стъкларската промишленост със система на Siemens PLM

  Солтех: Лидер Маг – крачка пред конкуренцията от стъкларската промишленост със система на Siemens PLM

  Един от посланиците на Индустрия 4.0 в България – фирма Солтех, помогна на водещо предприятие у нас в стъкларската промишленост да бъде крачка напред пред конкуренцията си в бранша. Солтех достави и интегрира в завода на Лидер Маг висок клас CAD/CAM система Siemens NX, благодарение на което дружеството успешно премина от 2D концепция към 3D модел при развоя и производството на детайли и инструменти за стъклопроизводството.

 • КМТ Сервиз: Уникално решение с продукти на Handheld проследява меда от кошера до буркана

  КМТ Сервиз: Уникално решение с продукти на Handheld проследява меда от кошера до буркана

  Мед – природен еликсир, който освен уникален вкус ни дарява здраве. Колко дълъг обаче е пътят му от кошера до блазнещия буркан с кехлибарен цвят? Благодарение на разработка на Handheld прецизното проследяване на произхода му вече е възможно. А какво представлява технологията, какви устройства включва и на кого дължим ценната идея за нейното създаване научихме от фирма КМТ Сервиз, която предлага индустриалните PDA уреди на шведския производител у нас.

 • Кастива: „Шоуто трябва да продължи“! С решенията на Beckhoff за развлекателната индустрия, разбира се!

  Кастива: „Шоуто трябва да продължи“! С решенията на Beckhoff за развлекателната индустрия, разбира се!

  Компанията LA ProPoint, специалист в разработката на технологии за развлекателната индустрия, реализира нова кино-театрална атракция за американската верига курорти Great Wolf Lodge. Рамката около екрана е анимирана с интегрирани анимационни елементи и видеопрожекция. За да интегрира видео, аниматронни елементи и оборудване за автоматизация LA ProPoint използва универсалната технология на Beckhoff, която поддържа отрасловите стандарти на развлекателната индустрия.

 • Мехатроникс: Решение на Delta за контрол на движението на стакери оптимизира складирането в италиански производител

  Мехатроникс: Решение на Delta за контрол на движението на стакери оптимизира складирането в италиански производител

  Развитието на концепцията Industry 4.0 и интелигентното производство водят до сериозна модернизация на производствените мощности. Обект на логистиката и складирането, които са част от производствения процес, е управлението на суровините и готовата продукция. Съвременните условия на производство изискват процесите на складиране, производство, опаковане, съхранение и доставка да станат по-автоматизирани и по-интелигентни.

Още от КИП и А