Внедрявания

 • Ротек: Решения на Rockwell Automation осигуряват гъвкав процес в линия за опаковане на италиански козунаци

  Ротек: Решения на Rockwell Automation осигуряват гъвкав процес в линия за опаковане на италиански козунаци

  За Galbusera, италианска компания, основана през 1938 г. в град Морбеньо, качеството на изпечените продукти – бисквити, закуски и крекери – винаги е било приоритет. През 2014 г. Galbusera придобива Tre Marie, марка с дългогодишни традиции в производството на традиционните италиански козунаци панетоне и коломба, и стартира важен инвестиционен план за модернизация на производствените линии. Архитектурата за автоматизация е базирана на програмируем контролер на Rockwell Automation.

 • Индустриални роботи: В Borscheid + Wenig роботи KUKA се допълват перфектно при производството на детайли от пластмаса

  Индустриални роботи: В Borscheid + Wenig роботи KUKA се допълват перфектно при производството на детайли от пластмаса

  Borscheid + Wenig е немска компания, локализирана в Бавария, която има над 50 годишен опит в производството на пластмасови компоненти. Тя предлага както изработването на отделни компоненти, така и на цели възли от пластмаса. „Решението за съвместна работа на два робота KUKA осигурява на Borscheid + Wenig стабилно серийно производство с постоянно качество и гарантира надеждността на доставките до крайния клиент“, разказаха за Инженер.bg от фирма Индустриални Роботи.

 • ЮМО България: Производство на висококачествени вина чрез система за контрол на температурата на JUMO

  ЮМО България: Производство на висококачествени вина чрез система за контрол на температурата на JUMO

  За поддържане на високото качество на продукцията, прецизният контрол на температурата по време на ферментация е от ключово значение. Порада тази причина, местен реномиран винопроизводител от град Ингелщат в Бавария решава да обнови част от оборудването си. За разработването на иновативно решение, чрез което да се автоматизира измерването и контролът на охладителна система, винопроизводителят се доверява на експерта в областта на индустриалната автоматизация JUMO.

 • КМТ Сервиз: Супер здравите продукти Handheld направиха мисията възможна за Том Круз и компания

  КМТ Сервиз: Супер здравите продукти Handheld направиха мисията възможна за Том Круз и компания

  Поне веднъж сте се питали що за „извънземно“ оборудване използват в екшън филмите – дали е истинско, как пък е толкова издръжливо… Е, днес ще ви кажем тайната! В шестия филм от поредицата „Мисията невъзможна“ – „Разпад“ таблетите и устройствата, които използват актьорите, са съвсем истински и са на шведския производител Handheld. „Продуктите на Handheld са ултраздрави. Освен за индустриални приложения явно са подходящи и за филмовата площадка“, разказаха от КМТ Сервиз.

 • Ем Джи Про: Certec участва в реализацията на SCADA система за производствени клетки с шприцмашини в Arburg

  Ем Джи Про: Certec участва в реализацията на SCADA система за производствени клетки с шприцмашини в Arburg

  По време на изложението Fakuma, компанията Arburg, специализирана в технологии за обработка на пластмаса, презентира за първи път готово за внедряване SCADA решение от типа „до ключ“ за мониторинг и координация на процесите в сложни инсталации за леене под налягане. Проектът, издържан в духа на концепцията Industry 4.0 и преминаването към дигитализация на производството, бе реализиран с пакетно решение за визуализация от компанията в областта на автоматизацията Bachmann.

 • Солтех: Платформата UR+ на Universal Robots автоматизира стари машини чрез колаборативни роботи в американска фирма

  Солтех: Платформата UR+ на Universal Robots автоматизира стари машини чрез колаборативни роботи в американска фирма

  All Axis Machining е малка американска фирма, която в един момент започва да изпитва остра нужда от работна ръка. Собственикът на фирмата търси решение за автоматизация на производството, тъй като му се е налагало да плаща за извънреден труд, когато поръчките не могат да бъдат завършени в срок. Така компанията попада на платформата Universal Robots+ с отворена архитектура, която в конкретния случай осигурява автоматизация на шест различни операции чрез колаборативни роботи.

 • Ем Джи Про: atvise® SCADA е в основата на сервизните решения на глобалната компания Knapp според Service 4.0

  Ем Джи Про: atvise® SCADA е в основата на сервизните решения на глобалната компания Knapp според Service 4.0

  С повече от 1 500 активни системи и средно по два нови реализирани проекта на седмица, компанията Knapp си е извоювала позиции на водещ доставчик на високопроизводителни софтуерни платформи за логистични бази и складове. Мониторингът на завода и в определени случаи управлението на складовите логистични системи, които се осъществяват благодарение на софтуерното решение KiSoft SCADA, разработка на Knapp, са базирани на atvise® SCADA на Certec EDV.

 • ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Внушителната крепост Ал Джахили е климатизирана с участието на инвертори на Invertec Drives

  ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Внушителната крепост Ал Джахили е климатизирана с участието на инвертори на Invertec Drives

  Там някъде, сред пясъците на арабската пустиня, където приказките за Аладин и Бадрулбудура оживяват, се намира една от най-впечатляващите и най-старите забележителности в Обединените арабски емирства (ОАЕ) – форт Ал Джахили. Построен през 1891 г., той е най-голямото крепостно укрепление в страната и е символ на властта и управлението в качеството си на кралска лятна резиденция. В момента форт Ал Джахили е национален исторически паметник.

 • Мехатроникс: Хибридна енергоспестяваща система за хидравлични преси на Delta повишава производителността

  Мехатроникс: Хибридна енергоспестяваща система за хидравлични преси на Delta повишава производителността

  Хидравличните преси намират широко приложение в разнообразни технологични процеси от света на индустрията. Често те се комбинират с различни методи и механизми на обработка за производството на изделия, изискващи равномерно пресоване, като например места за зареждане на електромобили, каросерии на превозни средства и различни скосени метални части. Конвенционалните хидравлични системи използват индукционни двигатели за осигуряване на постоянен хидравличен поток.

 • ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Ефективно битово водоснабдяване със задвижванията Optidrive Eco на Invertek Drives

  ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Ефективно битово водоснабдяване със задвижванията Optidrive Eco на Invertek Drives

  В град в ОАЕ, който някога е бил известен с изобилие от естествени водоизточници, повишеното потребление в наши дни поставя под въпрос съществуващата инфраструктура за водоснабдяване и водосъхранение. Дистрибутор на компанията GI Tech, която е регионален представител на Invertek Drives в ОАЕ, е избран да установи проблемите и да предложи решение. Взискателните изискванията към проекта бяха предизвикателство за специалистите на компанията.

Още от КИП и А