Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Внедрявания

 • БГ Роботи: KUKA робот осигурява гъвкаво палетизиране в стара баварска компания за месни изделия

  БГ Роботи: KUKA робот осигурява гъвкаво палетизиране в стара баварска компания за месни изделия

  Немската компания Fleischwerke E. Zimmermann е основана през далечната 1894 г. От самото си основаване тя произвежда висококачествени хранителни продукти по традиционни баварски рецепти. „При автоматизацията на производството компанията внедрява робот KUKA KR QUANTEC, който палетизира кутии с бели телешки наденички или т.нар. вайсвурст. Палетизаторът ускорява процеса на опаковане и освобождава служителите от тежка физическа работа“, разказаха от БГ Роботи (Витто ООД).

 • Bosch Rexroth: „Скъпа, смалих летището!“

  Bosch Rexroth: „Скъпа, смалих летището!“

  Miniatur Wunderland е туристическа атракция в Хамбург, Германия, в която се намират най-големият модел на железница в света и миниатюрно летище – копие на реалното в града. „Най-малкото летище работи и радва посетителите през цялата година, благодарение и на доказаната технология за линейно движение Linear Motion на Bosch Rexroth. Реалистични излитания и кацания на миниатюрните самолети се осъществяват с помощта на компактните модули CKK и CKR“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бюро за Развитие Техника (БР Техника), основен търговски партньор и официален сервизен център за България на Bosch Rexroth.

 • Напитки осигуряват безопасно енергия и концентрация с прецизна дозираща система на ProMinent

  Напитки осигуряват безопасно енергия и концентрация с прецизна дозираща система на ProMinent

  Кофеин, таурин, захар – комбинацията от тях е истинска енергийна бомба, която присъства в повечето стимулиращи напитки. Използваме ги в ежедневието си, за да подобрим концентрацията си, да стимулираме мозъчната и двигателната дейност и да си осигурим необходимата издръжливост. За да бъдат енергийните напитки едновременно ефективни, но и безопасни за здравето, е необходимо всеки техен компонент да е прецизно дозиран. А как става това за Инженер.bg разказаха от ПроМинент.

 • Ротек: Решения на Rockwell Automation осигуряват гъвкав процес в линия за опаковане на италиански козунаци

  Ротек: Решения на Rockwell Automation осигуряват гъвкав процес в линия за опаковане на италиански козунаци

  За Galbusera, италианска компания, основана през 1938 г. в град Морбеньо, качеството на изпечените продукти – бисквити, закуски и крекери – винаги е било приоритет. През 2014 г. Galbusera придобива Tre Marie, марка с дългогодишни традиции в производството на традиционните италиански козунаци панетоне и коломба, и стартира важен инвестиционен план за модернизация на производствените линии. Архитектурата за автоматизация е базирана на програмируем контролер на Rockwell Automation.

 • Индустриални роботи: В Borscheid + Wenig роботи KUKA се допълват перфектно при производството на детайли от пластмаса

  Индустриални роботи: В Borscheid + Wenig роботи KUKA се допълват перфектно при производството на детайли от пластмаса

  Borscheid + Wenig е немска компания, локализирана в Бавария, която има над 50 годишен опит в производството на пластмасови компоненти. Тя предлага както изработването на отделни компоненти, така и на цели възли от пластмаса. „Решението за съвместна работа на два робота KUKA осигурява на Borscheid + Wenig стабилно серийно производство с постоянно качество и гарантира надеждността на доставките до крайния клиент“, разказаха за Инженер.bg от фирма Индустриални Роботи.

 • ЮМО България: Производство на висококачествени вина чрез система за контрол на температурата на JUMO

  ЮМО България: Производство на висококачествени вина чрез система за контрол на температурата на JUMO

  За поддържане на високото качество на продукцията, прецизният контрол на температурата по време на ферментация е от ключово значение. Порада тази причина, местен реномиран винопроизводител от град Ингелщат в Бавария решава да обнови част от оборудването си. За разработването на иновативно решение, чрез което да се автоматизира измерването и контролът на охладителна система, винопроизводителят се доверява на експерта в областта на индустриалната автоматизация JUMO.

 • КМТ Сервиз: Супер здравите продукти Handheld направиха мисията възможна за Том Круз и компания

  КМТ Сервиз: Супер здравите продукти Handheld направиха мисията възможна за Том Круз и компания

  Поне веднъж сте се питали що за „извънземно“ оборудване използват в екшън филмите – дали е истинско, как пък е толкова издръжливо… Е, днес ще ви кажем тайната! В шестия филм от поредицата „Мисията невъзможна“ – „Разпад“ таблетите и устройствата, които използват актьорите, са съвсем истински и са на шведския производител Handheld. „Продуктите на Handheld са ултраздрави. Освен за индустриални приложения явно са подходящи и за филмовата площадка“, разказаха от КМТ Сервиз.

 • Ем Джи Про: Certec участва в реализацията на SCADA система за производствени клетки с шприцмашини в Arburg

  Ем Джи Про: Certec участва в реализацията на SCADA система за производствени клетки с шприцмашини в Arburg

  По време на изложението Fakuma, компанията Arburg, специализирана в технологии за обработка на пластмаса, презентира за първи път готово за внедряване SCADA решение от типа „до ключ“ за мониторинг и координация на процесите в сложни инсталации за леене под налягане. Проектът, издържан в духа на концепцията Industry 4.0 и преминаването към дигитализация на производството, бе реализиран с пакетно решение за визуализация от компанията в областта на автоматизацията Bachmann.

 • Солтех: Платформата UR+ на Universal Robots автоматизира стари машини чрез колаборативни роботи в американска фирма

  Солтех: Платформата UR+ на Universal Robots автоматизира стари машини чрез колаборативни роботи в американска фирма

  All Axis Machining е малка американска фирма, която в един момент започва да изпитва остра нужда от работна ръка. Собственикът на фирмата търси решение за автоматизация на производството, тъй като му се е налагало да плаща за извънреден труд, когато поръчките не могат да бъдат завършени в срок. Така компанията попада на платформата Universal Robots+ с отворена архитектура, която в конкретния случай осигурява автоматизация на шест различни операции чрез колаборативни роботи.

 • Ем Джи Про: atvise® SCADA е в основата на сервизните решения на глобалната компания Knapp според Service 4.0

  Ем Джи Про: atvise® SCADA е в основата на сервизните решения на глобалната компания Knapp според Service 4.0

  С повече от 1 500 активни системи и средно по два нови реализирани проекта на седмица, компанията Knapp си е извоювала позиции на водещ доставчик на високопроизводителни софтуерни платформи за логистични бази и складове. Мониторингът на завода и в определени случаи управлението на складовите логистични системи, които се осъществяват благодарение на софтуерното решение KiSoft SCADA, разработка на Knapp, са базирани на atvise® SCADA на Certec EDV.

Още от КИП и А