Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

 • КМТ Сервиз: Уникално решение с продукти на Handheld проследява меда от кошера до буркана

  КМТ Сервиз: Уникално решение с продукти на Handheld проследява меда от кошера до буркана

  Мед – природен еликсир, който освен уникален вкус ни дарява здраве. Колко дълъг обаче е пътят му от кошера до блазнещия буркан с кехлибарен цвят? Благодарение на разработка на Handheld прецизното проследяване на произхода му вече е възможно. А какво представлява технологията, какви устройства включва и на кого дължим ценната идея за нейното създаване научихме от фирма КМТ Сервиз, която предлага индустриалните PDA уреди на шведския производител у нас.

 • Кастива: „Шоуто трябва да продължи“! С решенията на Beckhoff за развлекателната индустрия, разбира се!

  Кастива: „Шоуто трябва да продължи“! С решенията на Beckhoff за развлекателната индустрия, разбира се!

  Компанията LA ProPoint, специалист в разработката на технологии за развлекателната индустрия, реализира нова кино-театрална атракция за американската верига курорти Great Wolf Lodge. Рамката около екрана е анимирана с интегрирани анимационни елементи и видеопрожекция. За да интегрира видео, аниматронни елементи и оборудване за автоматизация LA ProPoint използва универсалната технология на Beckhoff, която поддържа отрасловите стандарти на развлекателната индустрия.

 • Мехатроникс: Решение на Delta за контрол на движението на стакери оптимизира складирането в италиански производител

  Мехатроникс: Решение на Delta за контрол на движението на стакери оптимизира складирането в италиански производител

  Развитието на концепцията Industry 4.0 и интелигентното производство водят до сериозна модернизация на производствените мощности. Обект на логистиката и складирането, които са част от производствения процес, е управлението на суровините и готовата продукция. Съвременните условия на производство изискват процесите на складиране, производство, опаковане, съхранение и доставка да станат по-автоматизирани и по-интелигентни.

 • Утвърдени български и международни компании използват в произвежданите изделия лицевите панели на Таурус-93

  Утвърдени български и международни компании използват в произвежданите изделия лицевите панели на Таурус-93

  Да се утвърдиш като успешен и надежден партньор в индустрията, в динамично развиваща се област като електрониката, е истинско предизвикателство. Но не и невъзможно! Доказателство за това е българската фирма Таурус-93. „В своята практика сме реализирали редица проекти и уникални поръчки за български и чуждестранни клиенти и продължаваме усилено да печелим трайни партньорства с все повече доказани компании както на нашия, така и на международния пазар“, съобщиха от Таурус-93 за Инженер.bg.

 • БГ Роботи: KUKA робот осигурява гъвкаво палетизиране в стара баварска компания за месни изделия

  БГ Роботи: KUKA робот осигурява гъвкаво палетизиране в стара баварска компания за месни изделия

  Немската компания Fleischwerke E. Zimmermann е основана през далечната 1894 г. От самото си основаване тя произвежда висококачествени хранителни продукти по традиционни баварски рецепти. „При автоматизацията на производството компанията внедрява робот KUKA KR QUANTEC, който палетизира кутии с бели телешки наденички или т.нар. вайсвурст. Палетизаторът ускорява процеса на опаковане и освобождава служителите от тежка физическа работа“, разказаха от БГ Роботи (Витто ООД).

 • Bosch Rexroth: „Скъпа, смалих летището!“

  Bosch Rexroth: „Скъпа, смалих летището!“

  Miniatur Wunderland е туристическа атракция в Хамбург, Германия, в която се намират най-големият модел на железница в света и миниатюрно летище – копие на реалното в града. „Най-малкото летище работи и радва посетителите през цялата година, благодарение и на доказаната технология за линейно движение Linear Motion на Bosch Rexroth. Реалистични излитания и кацания на миниатюрните самолети се осъществяват с помощта на компактните модули CKK и CKR“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бюро за Развитие Техника (БР Техника), основен търговски партньор и официален сервизен център за България на Bosch Rexroth.

 • Напитки осигуряват безопасно енергия и концентрация с прецизна дозираща система на ProMinent

  Напитки осигуряват безопасно енергия и концентрация с прецизна дозираща система на ProMinent

  Кофеин, таурин, захар – комбинацията от тях е истинска енергийна бомба, която присъства в повечето стимулиращи напитки. Използваме ги в ежедневието си, за да подобрим концентрацията си, да стимулираме мозъчната и двигателната дейност и да си осигурим необходимата издръжливост. За да бъдат енергийните напитки едновременно ефективни, но и безопасни за здравето, е необходимо всеки техен компонент да е прецизно дозиран. А как става това за Инженер.bg разказаха от ПроМинент.

 • Ротек: Решения на Rockwell Automation осигуряват гъвкав процес в линия за опаковане на италиански козунаци

  Ротек: Решения на Rockwell Automation осигуряват гъвкав процес в линия за опаковане на италиански козунаци

  За Galbusera, италианска компания, основана през 1938 г. в град Морбеньо, качеството на изпечените продукти – бисквити, закуски и крекери – винаги е било приоритет. През 2014 г. Galbusera придобива Tre Marie, марка с дългогодишни традиции в производството на традиционните италиански козунаци панетоне и коломба, и стартира важен инвестиционен план за модернизация на производствените линии. Архитектурата за автоматизация е базирана на програмируем контролер на Rockwell Automation.

 • Индустриални роботи: В Borscheid + Wenig роботи KUKA се допълват перфектно при производството на детайли от пластмаса

  Индустриални роботи: В Borscheid + Wenig роботи KUKA се допълват перфектно при производството на детайли от пластмаса

  Borscheid + Wenig е немска компания, локализирана в Бавария, която има над 50 годишен опит в производството на пластмасови компоненти. Тя предлага както изработването на отделни компоненти, така и на цели възли от пластмаса. „Решението за съвместна работа на два робота KUKA осигурява на Borscheid + Wenig стабилно серийно производство с постоянно качество и гарантира надеждността на доставките до крайния клиент“, разказаха за Инженер.bg от фирма Индустриални Роботи.

 • ЮМО България: Производство на висококачествени вина чрез система за контрол на температурата на JUMO

  ЮМО България: Производство на висококачествени вина чрез система за контрол на температурата на JUMO

  За поддържане на високото качество на продукцията, прецизният контрол на температурата по време на ферментация е от ключово значение. Порада тази причина, местен реномиран винопроизводител от град Ингелщат в Бавария решава да обнови част от оборудването си. За разработването на иновативно решение, чрез което да се автоматизира измерването и контролът на охладителна система, винопроизводителят се доверява на експерта в областта на индустриалната автоматизация JUMO.

Още от КИП и А