Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Внедрявания

 • ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Внушителната крепост Ал Джахили е климатизирана с участието на инвертори на Invertec Drives

  ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Внушителната крепост Ал Джахили е климатизирана с участието на инвертори на Invertec Drives

  Там някъде, сред пясъците на арабската пустиня, където приказките за Аладин и Бадрулбудура оживяват, се намира една от най-впечатляващите и най-старите забележителности в Обединените арабски емирства (ОАЕ) – форт Ал Джахили. Построен през 1891 г., той е най-голямото крепостно укрепление в страната и е символ на властта и управлението в качеството си на кралска лятна резиденция. В момента форт Ал Джахили е национален исторически паметник.

 • Мехатроникс: Хибридна енергоспестяваща система за хидравлични преси на Delta повишава производителността

  Мехатроникс: Хибридна енергоспестяваща система за хидравлични преси на Delta повишава производителността

  Хидравличните преси намират широко приложение в разнообразни технологични процеси от света на индустрията. Често те се комбинират с различни методи и механизми на обработка за производството на изделия, изискващи равномерно пресоване, като например места за зареждане на електромобили, каросерии на превозни средства и различни скосени метални части. Конвенционалните хидравлични системи използват индукционни двигатели за осигуряване на постоянен хидравличен поток.

 • ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Ефективно битово водоснабдяване със задвижванията Optidrive Eco на Invertek Drives

  ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Ефективно битово водоснабдяване със задвижванията Optidrive Eco на Invertek Drives

  В град в ОАЕ, който някога е бил известен с изобилие от естествени водоизточници, повишеното потребление в наши дни поставя под въпрос съществуващата инфраструктура за водоснабдяване и водосъхранение. Дистрибутор на компанията GI Tech, която е регионален представител на Invertek Drives в ОАЕ, е избран да установи проблемите и да предложи решение. Взискателните изискванията към проекта бяха предизвикателство за специалистите на компанията.

 • Иновативно решение за автоматизирано комисиониране интегрира ЛогиСофт в склад на израелската компания Plasson

  Иновативно решение за автоматизирано комисиониране интегрира ЛогиСофт в склад на израелската компания Plasson

  Водещата българска компания ЛогиСофт за пореден път доказа своята висока класа, пускайки в действие иновативен проект за автоматизирано комисиониране за израелската фирма Plasson. Проектът включва интегриране на управление на транспортно-разпределителна система и високоскоростен трансманипулатор. Той е реализиран в изключително кратки срокове и без възможност за предварително тестване в заводски условия, в партньорство с глобалния лидер в интралогистиката Gebhardt Fördertechnik.

 • Festo: Платформата Cowshed 4.0, или как дигитализацията ще навлиза все повече в селското стопанство

  Festo: Платформата Cowshed 4.0, или как дигитализацията ще навлиза все повече в селското стопанство

  Дигиталната революция достигна и селското стопанство. Производствената и технологичната ефективност на този сектор от икономиката започва все повече да зависи от съвременните цифрови решения. „В бъдещите кравеферми роботи ще хранят и доят животните. Дигиталните системи ще измерват и записват също важни показатели за тяхното здраве и постепенно ще превърнат фермера в администратор на данни“, разказаха за Инженер.bg от Фесто ЕООД.

 • От кафеените зърна до кафе-капсулите Borbone – решение на Rockwell Automation и Bibit за глобално проследяване на процеса

  От кафеените зърна до кафе-капсулите Borbone – решение на Rockwell Automation и Bibit за глобално проследяване на процеса

  Caffè Borbone e италиански лидер в производството на кафе, за когото глобалното проследяване започва от кафеените зърна и завършва с чашата ароматна напитка. Тази специфична насоченост е причината, поради която L'Aromatika, бранд на Caffè Borbone, избира IT компанията Bibit за реализацията на системата си за проследяване. „За да изпълни този проект пък Bibit използва услугите на световния лидер в областта на автоматизацията Rockwell Automation“, коментираха от фирма Ротек.

 • Ем Джи Про: Системата atvise SCADA на Certec EDV помага на рибовъдна компания да увеличи рентабилността си

  Ем Джи Про: Системата atvise SCADA на Certec EDV помага на рибовъдна компания да увеличи рентабилността си

  В много отрасли на индустрията компаниите се дигитализират в крак с времето и в съответствие с концепцията Industry 4.0. „Системата atvise SCADA на Certec EDV демонстрира как дигитализацията помага на рибовъдна компания в Норвегия да достигне ново ниво на рентабилност. И това е само едно от възможните й приложения“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Ем Джи Про, която реализира технологичните решения на Certec EDV у нас.

 • Безупречно цветно покритие и по-малко разходи? Възможно е с дозиращото оборудване на ProMinent

  Безупречно цветно покритие и по-малко разходи? Възможно е с дозиращото оборудване на ProMinent

  Какво е необходимо, за да се изработи безупречно боядисана повърхност? Освен висококачествени материали и суровини, от водещо значение е и оборудването. До този извод са достигнали и разработчиците от немската технологична компания ProMinent, специализирана в решенията за дозиращо оборудване. „Дозиращата помпа gamma/ L в комбинация с дебитомера DulcoFlow е гаранция за безупречна изработка и икономичност на разхода на материали“, заявиха за Инженер.bg от ПроМинент.

 • Белима Аутомейшън: Система за управление на Wecon подобрява ефективността на доилен агрегат

  Белима Аутомейшън: Система за управление на Wecon подобрява ефективността на доилен агрегат

  Система за управление на Wecon Technology, световнодоказан производител на HMI, PLC и IPC продукти и решения, бе интегрирана към доилен агрегат в производството на голяма компания. „Съоръжението се използва за доене и последващо почистване, като включва 4 режима: издухване, почистване преди доене, доене и почистване след доене“, информираха за Инженер.bg от фирма Белима Аутомейшън, официален дистрибутор за България на Wecon Technology Co.

 • В храма на Мелпомена Burgtheater във Виена изкуството оживява и чрез иновативни технологии за управление на Bosch Rexroth

  В храма на Мелпомена Burgtheater във Виена изкуството оживява и чрез иновативни технологии за управление на Bosch Rexroth

  Техниката за задвижване и управление на Bosch Rexroth намира приложение в машини и инсталации с всякакви размери. Сценичната техника на известния театър Burgtheater във Виена датира още от 90-те години на миналия век. Тъй като тя вече не отговаря на съвременните изисквания за безопасност, на Bosch Rexroth е възложено да проектира нова система за управление, включително всички механични и софтуерни компоненти и целия процес по инсталацията и пускането в експлоатация.

Още от КИП и А