Внедрявания

 • Проектиране и изработка на скидове – поредният успешно реализиран проект на Брайт Инженеринг в Лукойл Нефтохим

  Проектиране и изработка на скидове – поредният успешно реализиран проект на Брайт Инженеринг в Лукойл Нефтохим

  Брайт Инженеринг е едно от водещите дружества у нас и в Югоизточна Европа за производство и търговия с индустриална екипировка, контролно-измервателни прибори, мониторингови системи за турбини и компресори. Фирмата има множество успешно изпълнени проекти в големи енергийни компании, сред които са ЕВН България, Топлофикация София, Булгартрансгаз, ТЕЦ Марица изток и др. Сред фирмите, с които развива трайно сътрудничество, е Лукойл Нефтохим Бургас.

 • Продукти и решения на JUMO поддържат качеството на водата в световноизвестния аквариум в Сан Себастиан

  Продукти и решения на JUMO поддържат качеството на водата в световноизвестния аквариум в Сан Себастиан

  Аквариумът в баския град Сан Себастиан е един от най-модерните океанариуми в Европа. Той разполага с 30 водни резервоара, в които плуват медузи, морски кончета и различни видове риби. Аквариумът има впечатляващ 360-градусов панорамен тунел, от който съвсем отблизо може да се наблюдават даже и акули. „В търсенето на технологии за измерване и контрол, специалистите в аквариума избраха надеждните решения на JUMO”, информираха за Инженер.bg от ЮМО България.

 • Софиана: Прецизнa работа, мониторинг и контрол на система за разпределение на охлаждаща течност с решения на Kobold

  Софиана: Прецизнa работа, мониторинг и контрол на система за разпределение на охлаждаща течност с решения на Kobold

  Световно утвърденият производител на измервателна техника за поток, ниво, проводимост, влажност, плътност, мътност, въртене, време и други процесни величини Kobold успешно интегрира в система за разпределение на охлаждаща течност на свой клиент ултразвукови разходомери, електронни температурни сензори и датчици за налягане с цифров дисплей. Това съобщиха за Инженер.bg от доказаната българска фирма Софиана, която предлага решенията на компанията у нас.

 • TESY по пътя на ефективността с изцяло електрическата шприц машина ROBOSHOT на FANUC

  TESY по пътя на ефективността с изцяло електрическата шприц машина ROBOSHOT на FANUC

  TESY е най-големият български и водещ европейки производител на електрически бойлери, бойлери с индиректно нагряване и отоплителни уреди за дома. За своята производствена база в гр. Шумен компанията изгражда иновативно, високоефективно и екологично производство и на пластмасови детайли, благодарение на инвестиция в две шприц машини FANUC ROBOSHOT. Повече за амбициозния проект пред екипа на Инженер.bg разказаха от ФАНУК България и TESY.

 • Стам Лтд достави автоматизирана складова система Shuttle XP в складова база на Филкаб

  Стам Лтд достави автоматизирана складова система Shuttle XP в складова база на Филкаб

  Стам Лтд ООД (STAMH Ltd.) е водеща компания, специализирана в проектиране, доставка, монтаж, сервиз и цялостен инженеринг на всички видове складови системи и решения. Дружеството има над 1800 успешно реализирани проекта на складови системи в България и по света. Сред изпълнените у нас проекти е изграждането на автоматизирана вертикална складова система, тип Shuttle XP, в утвърдената в областта на електротехниката, автоматизацията и осветлението българска компания Филкаб АД.

 • Система за автоматизация и над 100 температурни сензора на JUMO контролират процесите в стъкларски завод

  Система за автоматизация и над 100 температурни сензора на JUMO контролират процесите в стъкларски завод

  Водещият производител на индустриални сензори и цялостни решения за автоматизация JUMO притежава богато портфолио от успешно реализирани проекти в много различни сектори. „Компанията има опит и в реализацията на свои продукти в областта на стъкларската промишленост. Пример за това е внедряването на система за автоматизация и над сто сензора за управление на процесите в завод с производсто на 15 млрд. бутилки и опаковки годишно“, информираха от ЮМО България.

 • САТ реализира редица проекти за автоматизация на циментови заводи на LafargeHolcim в Европа, Русия, Азия и Близкия изток

  САТ реализира редица проекти за автоматизация на циментови заводи на LafargeHolcim в Европа, Русия, Азия и Близкия изток

  Системи Автоматика Технологии – САТ ЕООД е утвърдена българска инженерингова компания, която има 27 години опит в сферата на индустриалната автоматизация и има реализирани над 200 проекта „под ключ“, части „Електро“ и „Автоматизация“. В областта на реконструкциите, модернизацията и автоматизацията, дружеството има изпълнени редица проекти за доказания производител на цимент и строителни материали LafargeHolcim в Европа, Русия, Азия и Близкия изток.

 • ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Задвижвания Optidrive Eco на Invertek повишават ефективността на помпено оборудване

  ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Задвижвания Optidrive Eco на Invertek повишават ефективността на помпено оборудване

  Британски производител на помпи и помпено оборудване за повишаване на налягането намира надеждно и ефективно решение за задвижване на своите изделия на базата на продукти на Invertek Drives. Специалната разработка е реализирана с гамата Optidrive Eco от подразделението на Invertek за развойна дейност, съобщиха за Инженер.bg от фирма ВЕМ Сервиз и Инженеринг, която предлагат продуктите на Invertek в България.

 • Цифрови сензори на JUMO контролират качеството на водата при транспортиране на риба

  Цифрови сензори на JUMO контролират качеството на водата при транспортиране на риба

  Рибата е една от най-предпочитаните храни в света и нейното търсене от година на година се увеличава. „В много райони на океаните се наблюдава тенденция към намаляване на улова, затова отглеждането на риба в промишлени условия придобива все по-голямо значение. Един от най-големите развъдници в света на ципура и лаврак се намира в Турция, като компанията разчита на технология на JUMO, за да следи качеството на водата при транспортирането на рибата”, съобщиха от ЮМО България.

 • Лесно внедряване на манипулиращо устройство чрез Open Core Interface – една Industry 4.0 технология на Bosch Rexroth

  Лесно внедряване на манипулиращо устройство чрез Open Core Interface – една Industry 4.0 технология на Bosch Rexroth

  Иновативните технологии за задвижване и управление на Bosch Rexroth осигуряват оптимално решение на лидера в областта на автоматизацията Weiss при разширяване на функциите на манипулиращото устройство HP70 и неговата интеграция в комуникационната среда на Industry 4.0. Манипулиращото устройство HP70 на Weiss е изключително бързо. Със светкавична скорост то се изстрелва напред, повдига детайла, бързо се придвижва леко назад и го поставя отново.

Още от КИП и А