Внедрявания

 • Спектри: Решения на Brüel & Kjær измерват шума за сертифициране на военния самолет Airbus A330 MRTT

  Спектри: Решения на Brüel & Kjær измерват шума за сертифициране на военния самолет Airbus A330 MRTT

  След като Airbus създава военната версия на пътническия самолет А330, компанията трябва да актуализира сертификацията за шума на въздухоплавателното средство. За променената аеродинамика на конструкцията се изисква успешно да премине специализирани тестове, за да отговори на строгите ограничения за шум. „Благодарение на подкрепата и техническите разработки на Brüel & Kjær, испанската институция INTA провежда нужните измервания за сертифициране на самолета“, информираха от фирма Спектри.

 • Maserati дигитализира производството си на автомобили с комплексни решения на Siemens

  Maserati дигитализира производството си на автомобили с комплексни решения на Siemens

  Как можете да намалите технологичното време от производството до разпространението на продукти на пазара, без това да става за сметка на качеството? За да отговори на това изискване, Maserati решава да дигитализира своите производствени процеси, като избира цялостните решения за управление на Siemens. „Една от силните ни страни е, че предлагаме изцяло интегрирано продуктово портфолио за управление, което обхваща както производството, така и всички инженерни аспекти“, коментираха от Siemens.

 • ВиВ Изоматик: Системно решение на Phoenix Contact мониторира просвета на най-големия подемен мост в Европа

  ВиВ Изоматик: Системно решение на Phoenix Contact мониторира просвета на най-големия подемен мост в Европа

  Мостът Еразъм в Ротердам е един от най-красивите в света. „Но не всеки кораб може да премине под моста Еразъм по всяко време. За да се избегнат повреди както на корабите, така и на съоръжението, максималният просвет под него се визуализира непрекъснато върху панелни дисплеи, които получават необходимите данни от контролер AXC 1050 чрез безжичната система Radioline на Phoenix Contact“, съобщиха за Инженер.bg от фирма ВиВ Изоматик, която предлага продуктите на компанията на българския пазар.

 • ЛабЕксперт: Апаратура на PANanalytical извършва прецизни изследвания в Института по физикохимия към БАН

  ЛабЕксперт: Апаратура на PANanalytical извършва прецизни изследвания в Института по физикохимия към БАН

  Висококачествено оборудване на световния производител на рентгенови аналитични системи PANanalytical е част от оборудването на лабораторията за рентгенови дифракционни методи и компютърна томография на ИФХ към БАН, информираха за Инженер.bg от фирма ЛабЕксперт. Лабораторията извършва обширен спектър от възможности за структурни рентгенови изследвания на нано- и микрониво на монолитни поликристални образци, прахови проби, тънкослойни покрития и др.

 • БР Техника: Решения на Bosch Rexroth контролират сценичната техника в музикалната академия в Будапеща

  БР Техника: Решения на Bosch Rexroth контролират сценичната техника в музикалната академия в Будапеща

  Музикалната академия „Ференц Лист” е едно от най-реномираните учебни заведения за млади музиканти в Унгария. По време на генералния ремонт на сградата е модернизирана и сценичната техника. „Само за пет месеца Rexroth успява да инсталира сценични машини с различна технология, които са в състояние да се адаптират гъвкаво към специфичните за този тип техника изисквания и същевременно да се впишат в историческия облик на сградата”, информираха за Инженер.bg от фирма БР Техника.

 • Безжично измерване на температура при производството на месни продукти в австрийска компания с JUMO

  Безжично измерване на температура при производството на месни продукти в австрийска компания с JUMO

  В хранително-вкусовата промишленост от първостепенно значение е безопасността на хранителните продукти по отношение на гарантираната им годност за консумация. В тази връзка предотвратяването на преждевременно разваляне е от решаващо значение при производството на месо и колбаси. Ето защо компанията Franz Ablinger & Co Fleischhauereibetrieb избра технологията на JUMO за контрол и мониторинг на процеса на топлинна обработка на своите месни изделия.

 • Автоматизирана линия за запояване в завод на IMI в Ботевград произвежда изделия за Daimler и Porsche

  Автоматизирана линия за запояване в завод на IMI в Ботевград произвежда изделия за Daimler и Porsche

  Заводът в Ботевград на утвърдения производител Интегрейтид Микро-Електроникс България – IMI 1, отскоро разполага с нова автоматизирана линия за запояване, съобщиха за Инженер.bg от дружеството. Високотехнологичното решение е разработено от италианската компанията JOT Automation. „На нея се произвеждат четири от изделията на един от най-големите производители в света на огледала за обратно виждане за леки автомобили SMR, с крайни потребители Daimler и Porsche“, поясниха от фирмата.

 • Кастива: Ново поколение машини със сервозадвижвания и мотори на Beckhoff удвояват производителността

  Кастива: Ново поколение машини със сервозадвижвания и мотори на Beckhoff удвояват производителността

  РС-базирана система за контрол и управление на доказания немски производител Beckhoff осигурява най-висока точност при производството на дойпак-опаковки за течни хранителни продукти, съобщиха за Инженер.bg от фирма Кастива, официален представител на компанията за България. Octo-1 е ново поколение пакетираща машина на белгийската компания Scaldopack, предназначена за производството на стоящи торбички за пълнене на течности.

 • Електромагнитни разходомери на JUMO подпомагат работата на геотермални отоплителни системи

  Електромагнитни разходомери на JUMO подпомагат работата на геотермални отоплителни системи

  Швейцарската фирма BTD Bohrtechnik оперира в областта на специалното гражданско строителство и геотермалния сектор. Течният разтвор от вода и антифриз лежи в основата на технологията за извличане на геотермална енергия, като за оптимални резултати надеждното измерване на потока в него е абсолютно наложително. Ето защо швейцарският производител избира да се довери на електромагнитните разходомери на лидера в сферата на индустриалната автоматизация JUMO.

 • Новият технологичен завод на Festo в Шархаузен проектиран с виртуално 3D лазерното сканиране

  Новият технологичен завод на Festo в Шархаузен проектиран с виртуално 3D лазерното сканиране

  Рулетка, химикал, бележник и ясен поглед върху нещата – нямаме нужда от нищо друго освен изброените пособия при измерването на пространства в сгради и снемане на размерите на съоръжения. Или пък имаме? Както в много други области от живота, и тук дигитализацията е в ход. „От няколко години насам 3D лазерното сканиране промени коренно подхода при документиране и планиране в археологията, архитектурата и индустрията“, коментираха за Инженер.bg от Фесто ЕООД.

Още от КИП и А