Внедрявания

 • Спектри: Фестивалният град Austin успешно управлява шума с Brüel & Kjær, докато е домакин на забавни прояви

  Спектри: Фестивалният град Austin успешно управлява шума с Brüel & Kjær, докато е домакин на забавни прояви

  Лятото е сезонът на музикалните фестивали и шумните забавления на открито. Ето защо Инженер.bg ще ви направи съпричастни с едно интересно решение в областта на мониторинга на шума във фестивално градче. За него ще ви разкажем със съдействието на експертите по шум и вибрации от фирма Спектри. Развлекателната индустрия е от решаващо значение за поминъка на град Остин, Тексас, но не по-малко важно е качеството на живот на неговите жители.

 • Доизграждане и модернизация на ПСОВ Карлово е сред успешно реализираните проекти от Старт Инженеринг

  Доизграждане и модернизация на ПСОВ Карлово е сред успешно реализираните проекти от Старт Инженеринг

  „В работата си нашите екипи винаги се ръководят от принципите и нормите за опазване на околната среда. При създаването на нови проекти в областта ние следваме световните тенденции за енергийна ефективност и екологична целесъобразност“, споделиха пред Инженер.bg от Старт Инженеринг. През последните години дружеството успешно участва в процеса по изграждане и модернизация на редица водещи ПСОВ в България, сред които е и пречиствателната станция за отпадъчни води в гр. Карлово.

 • Simatics PCS 7 се използва успешно при разработването на уникална технология за втечняване на газ

  Simatics PCS 7 се използва успешно при разработването на уникална технология за втечняване на газ

  Уникален процес за втечняване на газ цели преобразуването на природен газ в течен въглеводород по-икономично и екологично. Доказан на лабораторно ниво, процесът изисква сериозно изследване в рамките на мащабирана пилотна инсталация за изпитване и потвърждение на очакваните експлоатационни и инвестиционни предимства, в сравнение със съществуващите GTL технологии. За участието си в обещаващото начинание разказаха за Инженер.bg от Siemens, направление Индустрия.

 • Брайт Инженеринг инсталира система за непрекъснат мониторинг на емисии в ТЕЦ Девен и Солвей Соди

  Брайт Инженеринг инсталира система за непрекъснат мониторинг на емисии в ТЕЦ Девен и Солвей Соди

  Брайт Инженеринг съобщи пред Инженер.bg за един от най-новите си проекти, който е успешно реализиран в ТЕЦ Девен АД и Солвей Соди АД. „Извършихме доставка и инсталиране на комплексна система за непрекъснат мониторинг на емисии и други параметри към новоизградения котел за нуждите на предприятията. Монтирано бе измервателно и аналитично оборудване на SICK Germany, един от водещите производители на интелигентни сензори и решения за автоматизация“, коментираха от компанията.

 • В „сърцето“ на Австрия рицарският замък Танег живее нов живот с отоплителна система на Hoval

  В „сърцето“ на Австрия рицарският замък Танег живее нов живот с отоплителна система на Hoval

  Нейде там в „сърцето“ на Австрия, обграден от планински върхове, насред буйни ливади, се e сгушил приказен замък, наречен Танег (Thannegg). Издигнат през дванадесети век, той става свидетел на славни епохи и времена на превратности. „Днес замъкът продължава своята пленителна история, но вече като малък семеен хотел, в който за добрия комфорт и дух на гостите се грижат отоплителните системи на Hoval”, разказаха за Инженер.bg от Ховал България.

 • Мехатроникс: Решение на Delta за контрол осигурява висока скорост и ефективност при машини за автоматично навиване

  Мехатроникс: Решение на Delta за контрол осигурява висока скорост и ефективност при машини за автоматично навиване

  Автоматичните машини за навиване са широко използвани в различни индустриални приложения, тъй като осигуряват по-голяма ефективност на производството и по-ниски разходи за труд. „Компанията Delta създаде решение за контрол на движението, което позволи на утвърден китайски производител да постигне оптимален контрол на автоматичните машини за навиване. Решението осигури значително увеличаване на производителността”, съобщиха от фирма Мехатроникс.

 • Спектри: Златна мина в Австралия оптимизира нивата на генерирания шум с техниката на Brüel & Kjær

  Спектри: Златна мина в Австралия оптимизира нивата на генерирания шум с техниката на Brüel & Kjær

  Tomingley Gold Operations (TGO) е компания, експлоатираща златна мина, намираща се в непосредствена близост до градчето Томингли, Източна Австралия. Добивната дейност започва през 2014 г. и оттогава до днес се контролира въздействието, което шума от производствените дейности оказва върху града. Ръководството на мината има стремежа да поддържа добри отношения с управата на Томингли, а контролът на шума е предпоставка за получаване и запазване на техния лиценз за одобрение на проекта.

 • Брайт Инженеринг: Проектирахме и доставихме системи за индустриален мониторинг и диагностика в Honeywell

  Брайт Инженеринг: Проектирахме и доставихме системи за индустриален мониторинг и диагностика в Honeywell

  Утвърдената българска инженерингова компания Брайт Инженеринг изпълни два мащабни проекта за българското подразделение на американския корпоративен конгломерат Honeywell. Едната система обезпечава три турбокомпресора Hitachi, четири бутални компресора Howden, винтов компресор GEA и два вентилатора Fima. Вторият проект се състои в проектиране, доставка, сглобяване на табла и супервайзинг на система за машинен мониторинг на General Electric/Bently Nevada.

 • ВиВ Изоматик разшири системата за диспечерско управление на помпените станции за водоснабдяване на Тутракан

  ВиВ Изоматик разшири системата за диспечерско управление на помпените станции за водоснабдяване на Тутракан

  Фирма ВиВ Изоматик, доказан български доставчик на компоненти и решения за индустриална автоматизация и електроразпределение, разшири системата за диспечерско управление (СДУ) на помпените станции за водоснабдяване на гр. Тутракан, съобщиха за Инженер.bg от дружеството. Проектът е възложен на компанията от ВиК-Силистра. Надграждането на системата, базирана на Atvise SCADA, се осъществява в реално време със софтуера й Atvise Builder.

 • БЛС Автоматизация: Кулата на терора Dalton модернизирана със задвижвания на Control Techniques и Leroy Somer

  БЛС Автоматизация: Кулата на терора Dalton модернизирана със задвижвания на Control Techniques и Leroy Somer

  Кулата за свободно падане, създаваща ефект на нулева гравитация и носеща респектиращото име Кула на терора Dalton, е една от най-популярните атракции в белгийския увеселителен парк Walibi. Наскоро тя бе обновена с оглед повишаване на нейната надеждност и безопасност. Ключов елемент от модернизацията на съоръженията е подмяната на системата за задвижване с високомощностни задвижвания Unidrive SP AC от Control Techniques и двигатели от Leroy Somer.

Още от КИП и А