Внедрявания

 • БР Техника: Хидравлични цилиндри на Bosch Rexroth ще защитават град Хошимин от наводнения

  БР Техника: Хидравлични цилиндри на Bosch Rexroth ще защитават град Хошимин от наводнения

  Bosch Rexroth ще достави 94 хидравлични цилиндъра и различни хидравлични компоненти за проекта за защита от наводнения на град Хошимин във Виетнам. „Проектът в Хошимин включва изграждането на бариери срещу висока вълна и ще бъде подобен на холандския проект Hartelkering и на немския на река Емс. Изпълнител на мащабната задача ще бъде виетнамската компания Trung Nam. С проекта ще бъде осигурена по-добра защита срещу наводнения на 6.5-милионния град”, съобщиха от БР Техника.

 • Ротек: Решения на Rockwell Automation в напълно автоматизирана линия за свързано производство в машиностроенето

  Ротек: Решения на Rockwell Automation в напълно автоматизирана линия за свързано производство в машиностроенето

  Италианската компания Cosma разработва и произвежда машини за студено формоване на метални листове, които се използват при производството на бяла техника и домакински уреди. „За свой клиент в Южна Америка Cosma разработи автоматизирана линия за производство на корпуси на перални машини, в която използва решения за визуализация и контрол на Rockwell Automation“, съобщиха за Инженер.bg от Ротек, официален дистрибутор у нас на световния лидер в света на индустриалната автоматизация.

 • Оптимално качество на продуктите в мандра с автоматизирана система, измервателно устройство и сензори на JUMO

  Оптимално качество на продуктите в мандра с автоматизирана система, измервателно устройство и сензори на JUMO

  В Германия мандрите предлагат близо 150 регионални и национални специалитети със сирена. Дори процесите в производството да са останали едни и същи от векове, нови и модерни технологии все пак успяват да си проправят път и в тази индустрия. Един от най-големите млекопреработватели в региона използва автоматизирана система на JUMO, за да осигури контрол по време на зреенето на сиренето – процес, който продължава от няколко седмици до няколко месеца, съобщиха от ЮМО България.

 • Кастива: Сред референтните ни проекти е цялостна система за автоматизация в Асарел-Медет

  Кастива: Сред референтните ни проекти е цялостна система за автоматизация в Асарел-Медет

  Утвърдената българска инженерингова компания Кастива е реализирала множество проекти за водещи компании в различни области на индустрията. За Инженер.bg от Кастива разказаха повече за мащабните проекти, които фирмата е изпълнила в минната индустрия. Сред тях са интересни инженерингови задачи в минно-обогатителната компания Асарел-Медет, в която Кастива преди повече от 12 години е внедрила цялостна система за автоматизация на технологичния процес.

 • Нов круизен кораб на Aida покорява водите на Средиземно море с автоматизирана система на Siemens

  Нов круизен кораб на Aida покорява водите на Средиземно море с автоматизирана система на Siemens

  Aida Perla, дванадесетият круизен лайнер на една от най-големите компании в света за круизни пътувания Aida Cruises, е оборудван с автоматизирана система за контрол и мониторинг на Siemens, информираха за Инженер.bg от Сименс, направления Дигитализирано производство & Процесни индустрии. Aida Perla има капацитет от общо 3 300 пасажери и около 1 600 каюти. Новият пътнически кораб е вече деветият, който използва на борда си автоматизираните технологични решения на глобалния лидер.

 • Химическа компания оптимизира производството си със система за управление на експлоатацията на ABB

  Химическа компания оптимизира производството си със система за управление на експлоатацията на ABB

  Управлението на сложни операции на производствени инсталации изисква всеобхватно интегрирано софтуерно решение, което не само оптимизира производителността, но може да бъде изпълнено бързо и приспособено към специфичните за предприятието процедури и процеси. Електронната система за управление на експлоатацията на ABB – eSOMS (electronic Shift Operations Management System) осигурява безопасна, ефективна и надеждна експлоатация и поддръжка на активите на съоръженията.

 • Сензори на JUMO мониторират и регистрират температурата в топилни пещи на завод за стъкло в Германия

  Сензори на JUMO мониторират и регистрират температурата в топилни пещи на завод за стъкло в Германия

  Промишленото производство на изделия от стъкло е впечатляващ процес. Немската компания Ardagh Glass произвежда ежедневно около 1.6 милиона бутилки за бира, вино и шампанско. „Надеждността и високото качество на продуктите на JUMO са от решаващо значение за компанията. Затова тя сключва договор с JUMO за доставка, монтаж и пускане в експлоатация на система за мониторинг на температурата в пещите за стъкло ”, разказаха за Инженер.bg от офиса на JUMO в България.

 • Спектри: Фестивалният град Austin успешно управлява шума с Brüel & Kjær, докато е домакин на забавни прояви

  Спектри: Фестивалният град Austin успешно управлява шума с Brüel & Kjær, докато е домакин на забавни прояви

  Лятото е сезонът на музикалните фестивали и шумните забавления на открито. Ето защо Инженер.bg ще ви направи съпричастни с едно интересно решение в областта на мониторинга на шума във фестивално градче. За него ще ви разкажем със съдействието на експертите по шум и вибрации от фирма Спектри. Развлекателната индустрия е от решаващо значение за поминъка на град Остин, Тексас, но не по-малко важно е качеството на живот на неговите жители.

 • Доизграждане и модернизация на ПСОВ Карлово е сред успешно реализираните проекти от Старт Инженеринг

  Доизграждане и модернизация на ПСОВ Карлово е сред успешно реализираните проекти от Старт Инженеринг

  „В работата си нашите екипи винаги се ръководят от принципите и нормите за опазване на околната среда. При създаването на нови проекти в областта ние следваме световните тенденции за енергийна ефективност и екологична целесъобразност“, споделиха пред Инженер.bg от Старт Инженеринг. През последните години дружеството успешно участва в процеса по изграждане и модернизация на редица водещи ПСОВ в България, сред които е и пречиствателната станция за отпадъчни води в гр. Карлово.

 • Simatics PCS 7 се използва успешно при разработването на уникална технология за втечняване на газ

  Simatics PCS 7 се използва успешно при разработването на уникална технология за втечняване на газ

  Уникален процес за втечняване на газ цели преобразуването на природен газ в течен въглеводород по-икономично и екологично. Доказан на лабораторно ниво, процесът изисква сериозно изследване в рамките на мащабирана пилотна инсталация за изпитване и потвърждение на очакваните експлоатационни и инвестиционни предимства, в сравнение със съществуващите GTL технологии. За участието си в обещаващото начинание разказаха за Инженер.bg от Siemens, направление Индустрия.

Още от КИП и А