Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

 • От кафеените зърна до кафе-капсулите Borbone – решение на Rockwell Automation и Bibit за глобално проследяване на процеса

  От кафеените зърна до кафе-капсулите Borbone – решение на Rockwell Automation и Bibit за глобално проследяване на процеса

  Caffè Borbone e италиански лидер в производството на кафе, за когото глобалното проследяване започва от кафеените зърна и завършва с чашата ароматна напитка. Тази специфична насоченост е причината, поради която L'Aromatika, бранд на Caffè Borbone, избира IT компанията Bibit за реализацията на системата си за проследяване. „За да изпълни този проект пък Bibit използва услугите на световния лидер в областта на автоматизацията Rockwell Automation“, коментираха от фирма Ротек.

 • Ем Джи Про: Системата atvise SCADA на Certec EDV помага на рибовъдна компания да увеличи рентабилността си

  Ем Джи Про: Системата atvise SCADA на Certec EDV помага на рибовъдна компания да увеличи рентабилността си

  В много отрасли на индустрията компаниите се дигитализират в крак с времето и в съответствие с концепцията Industry 4.0. „Системата atvise SCADA на Certec EDV демонстрира как дигитализацията помага на рибовъдна компания в Норвегия да достигне ново ниво на рентабилност. И това е само едно от възможните й приложения“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Ем Джи Про, която реализира технологичните решения на Certec EDV у нас.

 • Безупречно цветно покритие и по-малко разходи? Възможно е с дозиращото оборудване на ProMinent

  Безупречно цветно покритие и по-малко разходи? Възможно е с дозиращото оборудване на ProMinent

  Какво е необходимо, за да се изработи безупречно боядисана повърхност? Освен висококачествени материали и суровини, от водещо значение е и оборудването. До този извод са достигнали и разработчиците от немската технологична компания ProMinent, специализирана в решенията за дозиращо оборудване. „Дозиращата помпа gamma/ L в комбинация с дебитомера DulcoFlow е гаранция за безупречна изработка и икономичност на разхода на материали“, заявиха за Инженер.bg от ПроМинент.

 • Белима Аутомейшън: Система за управление на Wecon подобрява ефективността на доилен агрегат

  Белима Аутомейшън: Система за управление на Wecon подобрява ефективността на доилен агрегат

  Система за управление на Wecon Technology, световнодоказан производител на HMI, PLC и IPC продукти и решения, бе интегрирана към доилен агрегат в производството на голяма компания. „Съоръжението се използва за доене и последващо почистване, като включва 4 режима: издухване, почистване преди доене, доене и почистване след доене“, информираха за Инженер.bg от фирма Белима Аутомейшън, официален дистрибутор за България на Wecon Technology Co.

 • В храма на Мелпомена Burgtheater във Виена изкуството оживява и чрез иновативни технологии за управление на Bosch Rexroth

  В храма на Мелпомена Burgtheater във Виена изкуството оживява и чрез иновативни технологии за управление на Bosch Rexroth

  Техниката за задвижване и управление на Bosch Rexroth намира приложение в машини и инсталации с всякакви размери. Сценичната техника на известния театър Burgtheater във Виена датира още от 90-те години на миналия век. Тъй като тя вече не отговаря на съвременните изисквания за безопасност, на Bosch Rexroth е възложено да проектира нова система за управление, включително всички механични и софтуерни компоненти и целия процес по инсталацията и пускането в експлоатация.

 • Направляващите цилиндри тип DFM на Festo са внедрени в собственото производство на компанията в Рорбах, Германия

  Направляващите цилиндри тип DFM на Festo са внедрени в собственото производство на компанията в Рорбах, Германия

  Festo, международен лидер в областта на автоматизация, експлоатира собствените си задвижващи направляващи устройства тип DFM в производството на компанията в завода й в Рорбах, Германия. „Цилиндрите DFM са изключително здрави, мощни и компактни, което ги прави оптимални при най-различни операции. Тези характеристики се оказаха изключително подходящи за производствения конвейер на самите устройства“, разказаха за Инженер.bg от Фесто ЕООД.

 • Решения на Festo за дигитализиране на производството приложени в действие в автомобилен завод на Scania

  Решения на Festo за дигитализиране на производството приложени в действие в автомобилен завод на Scania

  С 95% автоматизирани процеси фабриката на Scania в Швеция е с едно от най-модерните автомобилни производства в света. Освен това заводът осигурява големи възможности за персонализирани изпълнения. На практика от конвейерните линии не слизат две еднакви каросерии за камиони. Това ли всъщност е концепцията Industry 4.0 в действие? „Продуктите на Festo за автоматизация със сигурност имат голям принос за това“, коментираха за Инженер.bg от българския офис на компанията.

 • САТ разработи и внедри SCADA система Dyn@miX в завода за домакинско стъкло в Нови пазар

  САТ разработи и внедри SCADA система Dyn@miX в завода за домакинско стъкло в Нови пазар

  Системи Автоматика Технологии – САТ е един от пионерите в областта на индустриална автоматизация у нас. Компанията проектира, програмира и въвежда в експлоатация системи за управление в циментовата, стъкларската, бетоновата, металургичната и други области на промишлеността. „Сред последните ни успешно завършени проекти е автоматизирането на технологичните процеси в цех „Материален” на стъкларския завод „Ново стъкло“ ЕАД", съобщиха за Инженер.bg от фирмата.

 • Проектиране и изработка на скидове – поредният успешно реализиран проект на Брайт Инженеринг в Лукойл Нефтохим

  Проектиране и изработка на скидове – поредният успешно реализиран проект на Брайт Инженеринг в Лукойл Нефтохим

  Брайт Инженеринг е едно от водещите дружества у нас и в Югоизточна Европа за производство и търговия с индустриална екипировка, контролно-измервателни прибори, мониторингови системи за турбини и компресори. Фирмата има множество успешно изпълнени проекти в големи енергийни компании, сред които са ЕВН България, Топлофикация София, Булгартрансгаз, ТЕЦ Марица изток и др. Сред фирмите, с които развива трайно сътрудничество, е Лукойл Нефтохим Бургас.

 • Продукти и решения на JUMO поддържат качеството на водата в световноизвестния аквариум в Сан Себастиан

  Продукти и решения на JUMO поддържат качеството на водата в световноизвестния аквариум в Сан Себастиан

  Аквариумът в баския град Сан Себастиан е един от най-модерните океанариуми в Европа. Той разполага с 30 водни резервоара, в които плуват медузи, морски кончета и различни видове риби. Аквариумът има впечатляващ 360-градусов панорамен тунел, от който съвсем отблизо може да се наблюдават даже и акули. „В търсенето на технологии за измерване и контрол, специалистите в аквариума избраха надеждните решения на JUMO”, информираха за Инженер.bg от ЮМО България.

Още от КИП и А