Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Внедрявания

 • ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Задвижвания Optidrive Eco на Invertek повишават ефективността на помпено оборудване

  ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Задвижвания Optidrive Eco на Invertek повишават ефективността на помпено оборудване

  Британски производител на помпи и помпено оборудване за повишаване на налягането намира надеждно и ефективно решение за задвижване на своите изделия на базата на продукти на Invertek Drives. Специалната разработка е реализирана с гамата Optidrive Eco от подразделението на Invertek за развойна дейност, съобщиха за Инженер.bg от фирма ВЕМ Сервиз и Инженеринг, която предлагат продуктите на Invertek в България.

 • Цифрови сензори на JUMO контролират качеството на водата при транспортиране на риба

  Цифрови сензори на JUMO контролират качеството на водата при транспортиране на риба

  Рибата е една от най-предпочитаните храни в света и нейното търсене от година на година се увеличава. „В много райони на океаните се наблюдава тенденция към намаляване на улова, затова отглеждането на риба в промишлени условия придобива все по-голямо значение. Един от най-големите развъдници в света на ципура и лаврак се намира в Турция, като компанията разчита на технология на JUMO, за да следи качеството на водата при транспортирането на рибата”, съобщиха от ЮМО България.

 • Лесно внедряване на манипулиращо устройство чрез Open Core Interface – една Industry 4.0 технология на Bosch Rexroth

  Лесно внедряване на манипулиращо устройство чрез Open Core Interface – една Industry 4.0 технология на Bosch Rexroth

  Иновативните технологии за задвижване и управление на Bosch Rexroth осигуряват оптимално решение на лидера в областта на автоматизацията Weiss при разширяване на функциите на манипулиращото устройство HP70 и неговата интеграция в комуникационната среда на Industry 4.0. Манипулиращото устройство HP70 на Weiss е изключително бързо. Със светкавична скорост то се изстрелва напред, повдига детайла, бързо се придвижва леко назад и го поставя отново.

 • Спектри: Решения на Brüel & Kjær измерват шума за сертифициране на военния самолет Airbus A330 MRTT

  Спектри: Решения на Brüel & Kjær измерват шума за сертифициране на военния самолет Airbus A330 MRTT

  След като Airbus създава военната версия на пътническия самолет А330, компанията трябва да актуализира сертификацията за шума на въздухоплавателното средство. За променената аеродинамика на конструкцията се изисква успешно да премине специализирани тестове, за да отговори на строгите ограничения за шум. „Благодарение на подкрепата и техническите разработки на Brüel & Kjær, испанската институция INTA провежда нужните измервания за сертифициране на самолета“, информираха от фирма Спектри.

 • Maserati дигитализира производството си на автомобили с комплексни решения на Siemens

  Maserati дигитализира производството си на автомобили с комплексни решения на Siemens

  Как можете да намалите технологичното време от производството до разпространението на продукти на пазара, без това да става за сметка на качеството? За да отговори на това изискване, Maserati решава да дигитализира своите производствени процеси, като избира цялостните решения за управление на Siemens. „Една от силните ни страни е, че предлагаме изцяло интегрирано продуктово портфолио за управление, което обхваща както производството, така и всички инженерни аспекти“, коментираха от Siemens.

 • ВиВ Изоматик: Системно решение на Phoenix Contact мониторира просвета на най-големия подемен мост в Европа

  ВиВ Изоматик: Системно решение на Phoenix Contact мониторира просвета на най-големия подемен мост в Европа

  Мостът Еразъм в Ротердам е един от най-красивите в света. „Но не всеки кораб може да премине под моста Еразъм по всяко време. За да се избегнат повреди както на корабите, така и на съоръжението, максималният просвет под него се визуализира непрекъснато върху панелни дисплеи, които получават необходимите данни от контролер AXC 1050 чрез безжичната система Radioline на Phoenix Contact“, съобщиха за Инженер.bg от фирма ВиВ Изоматик, която предлага продуктите на компанията на българския пазар.

 • ЛабЕксперт: Апаратура на PANanalytical извършва прецизни изследвания в Института по физикохимия към БАН

  ЛабЕксперт: Апаратура на PANanalytical извършва прецизни изследвания в Института по физикохимия към БАН

  Висококачествено оборудване на световния производител на рентгенови аналитични системи PANanalytical е част от оборудването на лабораторията за рентгенови дифракционни методи и компютърна томография на ИФХ към БАН, информираха за Инженер.bg от фирма ЛабЕксперт. Лабораторията извършва обширен спектър от възможности за структурни рентгенови изследвания на нано- и микрониво на монолитни поликристални образци, прахови проби, тънкослойни покрития и др.

 • БР Техника: Решения на Bosch Rexroth контролират сценичната техника в музикалната академия в Будапеща

  БР Техника: Решения на Bosch Rexroth контролират сценичната техника в музикалната академия в Будапеща

  Музикалната академия „Ференц Лист” е едно от най-реномираните учебни заведения за млади музиканти в Унгария. По време на генералния ремонт на сградата е модернизирана и сценичната техника. „Само за пет месеца Rexroth успява да инсталира сценични машини с различна технология, които са в състояние да се адаптират гъвкаво към специфичните за този тип техника изисквания и същевременно да се впишат в историческия облик на сградата”, информираха за Инженер.bg от фирма БР Техника.

 • Безжично измерване на температура при производството на месни продукти в австрийска компания с JUMO

  Безжично измерване на температура при производството на месни продукти в австрийска компания с JUMO

  В хранително-вкусовата промишленост от първостепенно значение е безопасността на хранителните продукти по отношение на гарантираната им годност за консумация. В тази връзка предотвратяването на преждевременно разваляне е от решаващо значение при производството на месо и колбаси. Ето защо компанията Franz Ablinger & Co Fleischhauereibetrieb избра технологията на JUMO за контрол и мониторинг на процеса на топлинна обработка на своите месни изделия.

 • Автоматизирана линия за запояване в завод на IMI в Ботевград произвежда изделия за Daimler и Porsche

  Автоматизирана линия за запояване в завод на IMI в Ботевград произвежда изделия за Daimler и Porsche

  Заводът в Ботевград на утвърдения производител Интегрейтид Микро-Електроникс България – IMI 1, отскоро разполага с нова автоматизирана линия за запояване, съобщиха за Инженер.bg от дружеството. Високотехнологичното решение е разработено от италианската компанията JOT Automation. „На нея се произвеждат четири от изделията на един от най-големите производители в света на огледала за обратно виждане за леки автомобили SMR, с крайни потребители Daimler и Porsche“, поясниха от фирмата.

Още от КИП и А