Внедрявания

 • Мехатроникс: SCADA система на Delta Electronics осигурява отдалечен мониторинг на пречиствателна станция в Китай

  Мехатроникс: SCADA система на Delta Electronics осигурява отдалечен мониторинг на пречиствателна станция в Китай

  Много компании използват SCADA системи, за да мониторират, контролират и управляват в реално време оборудването на промишлените си предприятия и да осигурят надеждна визуализация и анализ на базите данни. Наскоро платформата DIAView на Delta Electronics успешно бе внедрена в китайска фабрика за боядисване, осъществявайки дистанционен мониторинг на станция за пречистване на отпадъчни води. Повече за проекта разказаха от българската компания Мехатроникс.

 • Ротек: Винарната Gancia придобива нов живот с дигиталната система PlantPAx DCS на Rockwell Automation

  Ротек: Винарната Gancia придобива нов живот с дигиталната система PlantPAx DCS на Rockwell Automation

  В сезона на празниците ще ви разкажем история, в която най-високите инженерни технологии се преплитат с традициите. Световно доказаният винарски бранд Gancia, синоним на качествени италиански продукти, иска да модернизира своята система за управление на процеса на производство на пенливи вина с опростено, лесно за използване и пълнообхватно решение. За проекта компанията се доверява на системи за управление и автоматизация на световния лидер Rockwell Automation.

 • Спектри: Уникалният звук на Ferrari се проектира с помощта на NVH симулация от Brüel & Kjær

  Спектри: Уникалният звук на Ferrari се проектира с помощта на NVH симулация от Brüel & Kjær

  Звукът, който издават двигателите на Ferrari, е тяхна запазена марка, внимателно настроена като музикално произведение. Създаването на характерния звук, така че да звучи винаги по един и същи начин, но и да бъде в рамките на законовите ограничения, изисква внимателно проектиране и подбор на компоненти. Симулационната технология за звук, вибрации и въздействие на Brüel & Kjær позволява на Ferrari да извършва виртуални оценки на различни проектни решения по интерактивен сценарий.

 • Идеален лед за пързалките на впечатляващия Леден дворец в Москва с техника на Danfoss

  Идеален лед за пързалките на впечатляващия Леден дворец в Москва с техника на Danfoss

  Ледените пързалки са чудесно място за забавление, а също така и арена на различни спортни събития. Поддържането на температурата на леда обаче е отговорна задача, която изисква инсталирането на мощни и надеждни охладителни системи. „Като световно признат производител на ОВК решения, компанията Danfoss бе избрана да достави охладителни системи за най-голямата ледена пързалка в Москва – ВТБ Леден дворец”, обявиха от Данфосс, направление „Топлофикационна автоматика”.

 • СолТех: Решения на Siemens PLM подобряват ефективността и конкурентно способността на Airbus

  СолТех: Решения на Siemens PLM подобряват ефективността и конкурентно способността на Airbus

  Airbus Safran Launchers избра решенията на Siemens PLM, за да оптимизира комплексно производствения цикъл на продуктите си, съобщиха за Инженер.bg от фирма СолТех, официален дистрибутор на софтуерите инструменти на Siemens PLM за българския пазар. „Софтуерите платформи на Siemens ще бъдат използвани за проектиране и изграждане на новата ракета Ariane 6, както и повишаване качеството, подобряване на ефективността и минимизиране на разходите“, уточниха от българската фирма.

 • Хромсервис: Система за съхранение на образци Verso на Hamilton внедрена в голяма фармацевтична компания

  Хромсервис: Система за съхранение на образци Verso на Hamilton внедрена в голяма фармацевтична компания

  Утвърдената българска фирма Хромсервис е специализирана в доставката и сервиза на системи, уреди и пособия за лабораторни анализи. Сред нейните партньори е компанията Hamilton Storage, която внедри наскоро своя система за съхранение на образци Verso в новите производствени мощности на един от най-големите европейски фармацевтични производители. „Verso е една от най-бързите и надеждни модулни системи за съхранение на образци в момента на пазара", съобщиха от Хромсервис.

 • СЕМО: Уникална крафт бира с помощта на контролер на Unitronics в пивоварната Twisted Vine

  СЕМО: Уникална крафт бира с помощта на контролер на Unitronics в пивоварната Twisted Vine

  Пивоварната Twisted Vine създава уникална крафт бира в живописните хълмове на Сейнт Чарлз, Айова. Бирата е плод на труда на трима мъже, които са се посветили на изкуството и науката на приготвянето й. Екипът на Twisted Vine се нуждае от система за управление, която ще позволи на пивоварната да вари пиво с изключително внимание към детайла, за плътен и вкусен краен резултат. Затова от компанията се обръщат към Unitronics за реализацията на интересно и ефективно техническо решение.

 • Дигитални измервателни системи на JUMO автоматизират технологичните процеси при производството на аквакултури

  Дигитални измервателни системи на JUMO автоматизират технологичните процеси при производството на аквакултури

  Аквакултурите се използват за контролирано отглеждане на риби и морски дарове. Непрекъсната проверка на параметрите, които определят качеството на водата, като температура, солно съдържание, pH, кислород и мътност, е абсолютно необходима при този вид дейност. Тенденцията при отглеждането на аквакултури е да се използват напълно автоматизирани системи. Дигиталните измервателни системи на JUMO отговарят на всички съвременни изисквания – здравина, надеждност, минимална поддръжка.

 • Спектри: Brüel & Kjær участва в изпитанията на първия интернационален многоцелеви свръхзвуков изтребител F-35

  Спектри: Brüel & Kjær участва в изпитанията на първия интернационален многоцелеви свръхзвуков изтребител F-35

  F-35 е името на една от най-сложните в технологично отношение машини, създавани някога. Разработването на безпрецедентен изтребител като F-35 изисква и изключително сътрудничество. Brüel & Kjær участва в акустичните и комплексни вибрационни изпитания, за да гарантира целостта и надеждността на изтребителите, ракетните снаряди и сателитите. Подробности за Инженер.bg предоставиха от фирма Спектри, изключителен представител на Brüel & Kjær за България.

 • Мега Инженеринг изгради система за събиране и архив на данни в завод за производство на лютеница

  Мега Инженеринг изгради система за събиране и архив на данни в завод за производство на лютеница

  Утвърдената българска инженерингова фирма Мега Инженеринг успешно реализира проект, свързан с внедряване на система за архивиране и събиране на данни, в завод за производство на лютеница. „Системите за събиране и архивиране на данни са често срещано решение в производствените предприятия, тъй като с тях се улеснява както следенето на качеството на продуктите, така и воденето на точен отчет за приходите и разходите на предприятието”, коментираха от Мега Инженеринг.

Още от КИП и А