Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Внедрявания

 • Кастива: Ново поколение машини със сервозадвижвания и мотори на Beckhoff удвояват производителността

  Кастива: Ново поколение машини със сервозадвижвания и мотори на Beckhoff удвояват производителността

  РС-базирана система за контрол и управление на доказания немски производител Beckhoff осигурява най-висока точност при производството на дойпак-опаковки за течни хранителни продукти, съобщиха за Инженер.bg от фирма Кастива, официален представител на компанията за България. Octo-1 е ново поколение пакетираща машина на белгийската компания Scaldopack, предназначена за производството на стоящи торбички за пълнене на течности.

 • Електромагнитни разходомери на JUMO подпомагат работата на геотермални отоплителни системи

  Електромагнитни разходомери на JUMO подпомагат работата на геотермални отоплителни системи

  Швейцарската фирма BTD Bohrtechnik оперира в областта на специалното гражданско строителство и геотермалния сектор. Течният разтвор от вода и антифриз лежи в основата на технологията за извличане на геотермална енергия, като за оптимални резултати надеждното измерване на потока в него е абсолютно наложително. Ето защо швейцарският производител избира да се довери на електромагнитните разходомери на лидера в сферата на индустриалната автоматизация JUMO.

 • Новият технологичен завод на Festo в Шархаузен проектиран с виртуално 3D лазерното сканиране

  Новият технологичен завод на Festo в Шархаузен проектиран с виртуално 3D лазерното сканиране

  Рулетка, химикал, бележник и ясен поглед върху нещата – нямаме нужда от нищо друго освен изброените пособия при измерването на пространства в сгради и снемане на размерите на съоръжения. Или пък имаме? Както в много други области от живота, и тук дигитализацията е в ход. „От няколко години насам 3D лазерното сканиране промени коренно подхода при документиране и планиране в археологията, архитектурата и индустрията“, коментираха за Инженер.bg от Фесто ЕООД.

 • БР Техника: Хидравлични цилиндри на Bosch Rexroth ще защитават град Хошимин от наводнения

  БР Техника: Хидравлични цилиндри на Bosch Rexroth ще защитават град Хошимин от наводнения

  Bosch Rexroth ще достави 94 хидравлични цилиндъра и различни хидравлични компоненти за проекта за защита от наводнения на град Хошимин във Виетнам. „Проектът в Хошимин включва изграждането на бариери срещу висока вълна и ще бъде подобен на холандския проект Hartelkering и на немския на река Емс. Изпълнител на мащабната задача ще бъде виетнамската компания Trung Nam. С проекта ще бъде осигурена по-добра защита срещу наводнения на 6.5-милионния град”, съобщиха от БР Техника.

 • Ротек: Решения на Rockwell Automation в напълно автоматизирана линия за свързано производство в машиностроенето

  Ротек: Решения на Rockwell Automation в напълно автоматизирана линия за свързано производство в машиностроенето

  Италианската компания Cosma разработва и произвежда машини за студено формоване на метални листове, които се използват при производството на бяла техника и домакински уреди. „За свой клиент в Южна Америка Cosma разработи автоматизирана линия за производство на корпуси на перални машини, в която използва решения за визуализация и контрол на Rockwell Automation“, съобщиха за Инженер.bg от Ротек, официален дистрибутор у нас на световния лидер в света на индустриалната автоматизация.

 • Оптимално качество на продуктите в мандра с автоматизирана система, измервателно устройство и сензори на JUMO

  Оптимално качество на продуктите в мандра с автоматизирана система, измервателно устройство и сензори на JUMO

  В Германия мандрите предлагат близо 150 регионални и национални специалитети със сирена. Дори процесите в производството да са останали едни и същи от векове, нови и модерни технологии все пак успяват да си проправят път и в тази индустрия. Един от най-големите млекопреработватели в региона използва автоматизирана система на JUMO, за да осигури контрол по време на зреенето на сиренето – процес, който продължава от няколко седмици до няколко месеца, съобщиха от ЮМО България.

 • Кастива: Сред референтните ни проекти е цялостна система за автоматизация в Асарел-Медет

  Кастива: Сред референтните ни проекти е цялостна система за автоматизация в Асарел-Медет

  Утвърдената българска инженерингова компания Кастива е реализирала множество проекти за водещи компании в различни области на индустрията. За Инженер.bg от Кастива разказаха повече за мащабните проекти, които фирмата е изпълнила в минната индустрия. Сред тях са интересни инженерингови задачи в минно-обогатителната компания Асарел-Медет, в която Кастива преди повече от 12 години е внедрила цялостна система за автоматизация на технологичния процес.

 • Нов круизен кораб на Aida покорява водите на Средиземно море с автоматизирана система на Siemens

  Нов круизен кораб на Aida покорява водите на Средиземно море с автоматизирана система на Siemens

  Aida Perla, дванадесетият круизен лайнер на една от най-големите компании в света за круизни пътувания Aida Cruises, е оборудван с автоматизирана система за контрол и мониторинг на Siemens, информираха за Инженер.bg от Сименс, направления Дигитализирано производство & Процесни индустрии. Aida Perla има капацитет от общо 3 300 пасажери и около 1 600 каюти. Новият пътнически кораб е вече деветият, който използва на борда си автоматизираните технологични решения на глобалния лидер.

 • Химическа компания оптимизира производството си със система за управление на експлоатацията на ABB

  Химическа компания оптимизира производството си със система за управление на експлоатацията на ABB

  Управлението на сложни операции на производствени инсталации изисква всеобхватно интегрирано софтуерно решение, което не само оптимизира производителността, но може да бъде изпълнено бързо и приспособено към специфичните за предприятието процедури и процеси. Електронната система за управление на експлоатацията на ABB – eSOMS (electronic Shift Operations Management System) осигурява безопасна, ефективна и надеждна експлоатация и поддръжка на активите на съоръженията.

 • Сензори на JUMO мониторират и регистрират температурата в топилни пещи на завод за стъкло в Германия

  Сензори на JUMO мониторират и регистрират температурата в топилни пещи на завод за стъкло в Германия

  Промишленото производство на изделия от стъкло е впечатляващ процес. Немската компания Ardagh Glass произвежда ежедневно около 1.6 милиона бутилки за бира, вино и шампанско. „Надеждността и високото качество на продуктите на JUMO са от решаващо значение за компанията. Затова тя сключва договор с JUMO за доставка, монтаж и пускане в експлоатация на система за мониторинг на температурата в пещите за стъкло ”, разказаха за Инженер.bg от офиса на JUMO в България.

Още от КИП и А