Внедрявания

 • Брайт Инженеринг инсталира система за непрекъснат мониторинг на емисии в ТЕЦ Девен и Солвей Соди

  Брайт Инженеринг инсталира система за непрекъснат мониторинг на емисии в ТЕЦ Девен и Солвей Соди

  Брайт Инженеринг съобщи пред Инженер.bg за един от най-новите си проекти, който е успешно реализиран в ТЕЦ Девен АД и Солвей Соди АД. „Извършихме доставка и инсталиране на комплексна система за непрекъснат мониторинг на емисии и други параметри към новоизградения котел за нуждите на предприятията. Монтирано бе измервателно и аналитично оборудване на SICK Germany, един от водещите производители на интелигентни сензори и решения за автоматизация“, коментираха от компанията.

 • В „сърцето“ на Австрия рицарският замък Танег живее нов живот с отоплителна система на Hoval

  В „сърцето“ на Австрия рицарският замък Танег живее нов живот с отоплителна система на Hoval

  Нейде там в „сърцето“ на Австрия, обграден от планински върхове, насред буйни ливади, се e сгушил приказен замък, наречен Танег (Thannegg). Издигнат през дванадесети век, той става свидетел на славни епохи и времена на превратности. „Днес замъкът продължава своята пленителна история, но вече като малък семеен хотел, в който за добрия комфорт и дух на гостите се грижат отоплителните системи на Hoval”, разказаха за Инженер.bg от Ховал България.

 • Мехатроникс: Решение на Delta за контрол осигурява висока скорост и ефективност при машини за автоматично навиване

  Мехатроникс: Решение на Delta за контрол осигурява висока скорост и ефективност при машини за автоматично навиване

  Автоматичните машини за навиване са широко използвани в различни индустриални приложения, тъй като осигуряват по-голяма ефективност на производството и по-ниски разходи за труд. „Компанията Delta създаде решение за контрол на движението, което позволи на утвърден китайски производител да постигне оптимален контрол на автоматичните машини за навиване. Решението осигури значително увеличаване на производителността”, съобщиха от фирма Мехатроникс.

 • Спектри: Златна мина в Австралия оптимизира нивата на генерирания шум с техниката на Brüel & Kjær

  Спектри: Златна мина в Австралия оптимизира нивата на генерирания шум с техниката на Brüel & Kjær

  Tomingley Gold Operations (TGO) е компания, експлоатираща златна мина, намираща се в непосредствена близост до градчето Томингли, Източна Австралия. Добивната дейност започва през 2014 г. и оттогава до днес се контролира въздействието, което шума от производствените дейности оказва върху града. Ръководството на мината има стремежа да поддържа добри отношения с управата на Томингли, а контролът на шума е предпоставка за получаване и запазване на техния лиценз за одобрение на проекта.

 • Брайт Инженеринг: Проектирахме и доставихме системи за индустриален мониторинг и диагностика в Honeywell

  Брайт Инженеринг: Проектирахме и доставихме системи за индустриален мониторинг и диагностика в Honeywell

  Утвърдената българска инженерингова компания Брайт Инженеринг изпълни два мащабни проекта за българското подразделение на американския корпоративен конгломерат Honeywell. Едната система обезпечава три турбокомпресора Hitachi, четири бутални компресора Howden, винтов компресор GEA и два вентилатора Fima. Вторият проект се състои в проектиране, доставка, сглобяване на табла и супервайзинг на система за машинен мониторинг на General Electric/Bently Nevada.

 • ВиВ Изоматик разшири системата за диспечерско управление на помпените станции за водоснабдяване на Тутракан

  ВиВ Изоматик разшири системата за диспечерско управление на помпените станции за водоснабдяване на Тутракан

  Фирма ВиВ Изоматик, доказан български доставчик на компоненти и решения за индустриална автоматизация и електроразпределение, разшири системата за диспечерско управление (СДУ) на помпените станции за водоснабдяване на гр. Тутракан, съобщиха за Инженер.bg от дружеството. Проектът е възложен на компанията от ВиК-Силистра. Надграждането на системата, базирана на Atvise SCADA, се осъществява в реално време със софтуера й Atvise Builder.

 • БЛС Автоматизация: Кулата на терора Dalton модернизирана със задвижвания на Control Techniques и Leroy Somer

  БЛС Автоматизация: Кулата на терора Dalton модернизирана със задвижвания на Control Techniques и Leroy Somer

  Кулата за свободно падане, създаваща ефект на нулева гравитация и носеща респектиращото име Кула на терора Dalton, е една от най-популярните атракции в белгийския увеселителен парк Walibi. Наскоро тя бе обновена с оглед повишаване на нейната надеждност и безопасност. Ключов елемент от модернизацията на съоръженията е подмяната на системата за задвижване с високомощностни задвижвания Unidrive SP AC от Control Techniques и двигатели от Leroy Somer.

 • Мехатроникс: SCADA система на Delta Electronics осигурява отдалечен мониторинг на пречиствателна станция в Китай

  Мехатроникс: SCADA система на Delta Electronics осигурява отдалечен мониторинг на пречиствателна станция в Китай

  Много компании използват SCADA системи, за да мониторират, контролират и управляват в реално време оборудването на промишлените си предприятия и да осигурят надеждна визуализация и анализ на базите данни. Наскоро платформата DIAView на Delta Electronics успешно бе внедрена в китайска фабрика за боядисване, осъществявайки дистанционен мониторинг на станция за пречистване на отпадъчни води. Повече за проекта разказаха от българската компания Мехатроникс.

 • Ротек: Винарната Gancia придобива нов живот с дигиталната система PlantPAx DCS на Rockwell Automation

  Ротек: Винарната Gancia придобива нов живот с дигиталната система PlantPAx DCS на Rockwell Automation

  В сезона на празниците ще ви разкажем история, в която най-високите инженерни технологии се преплитат с традициите. Световно доказаният винарски бранд Gancia, синоним на качествени италиански продукти, иска да модернизира своята система за управление на процеса на производство на пенливи вина с опростено, лесно за използване и пълнообхватно решение. За проекта компанията се доверява на системи за управление и автоматизация на световния лидер Rockwell Automation.

 • Спектри: Уникалният звук на Ferrari се проектира с помощта на NVH симулация от Brüel & Kjær

  Спектри: Уникалният звук на Ferrari се проектира с помощта на NVH симулация от Brüel & Kjær

  Звукът, който издават двигателите на Ferrari, е тяхна запазена марка, внимателно настроена като музикално произведение. Създаването на характерния звук, така че да звучи винаги по един и същи начин, но и да бъде в рамките на законовите ограничения, изисква внимателно проектиране и подбор на компоненти. Симулационната технология за звук, вибрации и въздействие на Brüel & Kjær позволява на Ferrari да извършва виртуални оценки на различни проектни решения по интерактивен сценарий.

Още от КИП и А