Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

 • Софиана: Прецизнa работа, мониторинг и контрол на система за разпределение на охлаждаща течност с решения на Kobold

  Софиана: Прецизнa работа, мониторинг и контрол на система за разпределение на охлаждаща течност с решения на Kobold

  Световно утвърденият производител на измервателна техника за поток, ниво, проводимост, влажност, плътност, мътност, въртене, време и други процесни величини Kobold успешно интегрира в система за разпределение на охлаждаща течност на свой клиент ултразвукови разходомери, електронни температурни сензори и датчици за налягане с цифров дисплей. Това съобщиха за Инженер.bg от доказаната българска фирма Софиана, която предлага решенията на компанията у нас.

 • TESY по пътя на ефективността с изцяло електрическата шприц машина ROBOSHOT на FANUC

  TESY по пътя на ефективността с изцяло електрическата шприц машина ROBOSHOT на FANUC

  TESY е най-големият български и водещ европейки производител на електрически бойлери, бойлери с индиректно нагряване и отоплителни уреди за дома. За своята производствена база в гр. Шумен компанията изгражда иновативно, високоефективно и екологично производство и на пластмасови детайли, благодарение на инвестиция в две шприц машини FANUC ROBOSHOT. Повече за амбициозния проект пред екипа на Инженер.bg разказаха от ФАНУК България и TESY.

 • Стам Лтд достави автоматизирана складова система Shuttle XP в складова база на Филкаб

  Стам Лтд достави автоматизирана складова система Shuttle XP в складова база на Филкаб

  Стам Лтд ООД (STAMH Ltd.) е водеща компания, специализирана в проектиране, доставка, монтаж, сервиз и цялостен инженеринг на всички видове складови системи и решения. Дружеството има над 1800 успешно реализирани проекта на складови системи в България и по света. Сред изпълнените у нас проекти е изграждането на автоматизирана вертикална складова система, тип Shuttle XP, в утвърдената в областта на електротехниката, автоматизацията и осветлението българска компания Филкаб АД.

 • Система за автоматизация и над 100 температурни сензора на JUMO контролират процесите в стъкларски завод

  Система за автоматизация и над 100 температурни сензора на JUMO контролират процесите в стъкларски завод

  Водещият производител на индустриални сензори и цялостни решения за автоматизация JUMO притежава богато портфолио от успешно реализирани проекти в много различни сектори. „Компанията има опит и в реализацията на свои продукти в областта на стъкларската промишленост. Пример за това е внедряването на система за автоматизация и над сто сензора за управление на процесите в завод с производсто на 15 млрд. бутилки и опаковки годишно“, информираха от ЮМО България.

 • САТ реализира редица проекти за автоматизация на циментови заводи на LafargeHolcim в Европа, Русия, Азия и Близкия изток

  САТ реализира редица проекти за автоматизация на циментови заводи на LafargeHolcim в Европа, Русия, Азия и Близкия изток

  Системи Автоматика Технологии – САТ ЕООД е утвърдена българска инженерингова компания, която има 27 години опит в сферата на индустриалната автоматизация и има реализирани над 200 проекта „под ключ“, части „Електро“ и „Автоматизация“. В областта на реконструкциите, модернизацията и автоматизацията, дружеството има изпълнени редица проекти за доказания производител на цимент и строителни материали LafargeHolcim в Европа, Русия, Азия и Близкия изток.

 • ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Задвижвания Optidrive Eco на Invertek повишават ефективността на помпено оборудване

  ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Задвижвания Optidrive Eco на Invertek повишават ефективността на помпено оборудване

  Британски производител на помпи и помпено оборудване за повишаване на налягането намира надеждно и ефективно решение за задвижване на своите изделия на базата на продукти на Invertek Drives. Специалната разработка е реализирана с гамата Optidrive Eco от подразделението на Invertek за развойна дейност, съобщиха за Инженер.bg от фирма ВЕМ Сервиз и Инженеринг, която предлагат продуктите на Invertek в България.

 • Цифрови сензори на JUMO контролират качеството на водата при транспортиране на риба

  Цифрови сензори на JUMO контролират качеството на водата при транспортиране на риба

  Рибата е една от най-предпочитаните храни в света и нейното търсене от година на година се увеличава. „В много райони на океаните се наблюдава тенденция към намаляване на улова, затова отглеждането на риба в промишлени условия придобива все по-голямо значение. Един от най-големите развъдници в света на ципура и лаврак се намира в Турция, като компанията разчита на технология на JUMO, за да следи качеството на водата при транспортирането на рибата”, съобщиха от ЮМО България.

 • Лесно внедряване на манипулиращо устройство чрез Open Core Interface – една Industry 4.0 технология на Bosch Rexroth

  Лесно внедряване на манипулиращо устройство чрез Open Core Interface – една Industry 4.0 технология на Bosch Rexroth

  Иновативните технологии за задвижване и управление на Bosch Rexroth осигуряват оптимално решение на лидера в областта на автоматизацията Weiss при разширяване на функциите на манипулиращото устройство HP70 и неговата интеграция в комуникационната среда на Industry 4.0. Манипулиращото устройство HP70 на Weiss е изключително бързо. Със светкавична скорост то се изстрелва напред, повдига детайла, бързо се придвижва леко назад и го поставя отново.

 • Спектри: Решения на Brüel & Kjær измерват шума за сертифициране на военния самолет Airbus A330 MRTT

  Спектри: Решения на Brüel & Kjær измерват шума за сертифициране на военния самолет Airbus A330 MRTT

  След като Airbus създава военната версия на пътническия самолет А330, компанията трябва да актуализира сертификацията за шума на въздухоплавателното средство. За променената аеродинамика на конструкцията се изисква успешно да премине специализирани тестове, за да отговори на строгите ограничения за шум. „Благодарение на подкрепата и техническите разработки на Brüel & Kjær, испанската институция INTA провежда нужните измервания за сертифициране на самолета“, информираха от фирма Спектри.

 • Maserati дигитализира производството си на автомобили с комплексни решения на Siemens

  Maserati дигитализира производството си на автомобили с комплексни решения на Siemens

  Как можете да намалите технологичното време от производството до разпространението на продукти на пазара, без това да става за сметка на качеството? За да отговори на това изискване, Maserati решава да дигитализира своите производствени процеси, като избира цялостните решения за управление на Siemens. „Една от силните ни страни е, че предлагаме изцяло интегрирано продуктово портфолио за управление, което обхваща както производството, така и всички инженерни аспекти“, коментираха от Siemens.

Още от КИП и А