Интервю

 • Инж. Тодор Буров от МАГНА Пауъртрейн: Машини Robodrill D21LiA5 на FANUC гарантират прецизност при сложни детайли

  Инж. Тодор Буров от МАГНА Пауъртрейн: Машини Robodrill D21LiA5 на FANUC гарантират прецизност при сложни детайли

  Какви са тайните на ефективната работа в един отдел по техническа поддръжка в завод на международно признат производител? Какво се крие зад качественото оборудване и високата производителност? Отговор на тези въпроси за Инженер.bg даде инж. Тодор Буров, ръководител на отдел „Поддръжка“ в Магна Пауъртрейн Пловдив. От 2012 г. в завода се използват три машини Robodrill D21LiA5 на световноутвърдения производител FANUC.

 • Изпълнителният директор на FANUC Europe: „Източна Европа напредва с бързи темпове в индустриалната автоматизация“

  Изпълнителният директор на FANUC Europe: „Източна Европа напредва с бързи темпове в индустриалната автоматизация“

  FANUC е сред световните „двигатели“ в областта на индустриалната автоматизация, компания, която е инсталирала повече от 550 000 робота в почти всяка точка на земното кълбо. „Нивото на индустриална автоматизация все още не е еднакво в различните европейски държави. Но страните от Източна Европа са все по-близо до технологичното равнище на Запада, като най-забележителната тенденция е навлизането на колаборативните роботи“, информираха за Инженер.bg от ФАНУК България.

 • Инж. Енчо Пондев, управител на Таурус-93: „Държим на високото качество на лицевите панели и клавиатури“

  Инж. Енчо Пондев, управител на Таурус-93: „Държим на високото качество на лицевите панели и клавиатури“

  Да създадеш производствено предприятие, да го развиваш и да го превърнеш в едно от водещите в дадена област е трудна задача, с която не всеки би се заел. Управителят на Таурус-93, г-н Енчо Пондев, е един от малцината, успели да се справят успешно с това предизвикателство. Вече повече от 25 години Таурус-93 развива производствена дейност в областта на електрониката, печелейки доверието на своите клиенти с високото качество на произвежданите лицеви панели и клавиатури.

 • Инж. Георгиев: Фирма Индустриални роботи вече е ексклузивен представител на Han’s Robot за България и Македония

  Инж. Георгиев: Фирма Индустриални роботи вече е ексклузивен представител на Han’s Robot за България и Македония

  Пътят към автоматизацията на производствените процеси е сигурен и неизбежен. „Човекът се стреми към развитие и мисловна дейност, ето защо еднообразните, скучни и повторяеми операции все повече и повече се възлагат на роботизирани системи“, заяви пред Инженер.bg инж. Николай Георгиев, управител на фирма Индустриални роботи. От юни 2018 г. Индустриални роботи е ексклузивен представител за България и Македония на колаборативните роботи Elfin на Han’s Group.

 • Инж. Христо Гилищаров, управител на ФАНУК България: „Сервизното обслужване е крайъгълният камък в дейността ни“

  Инж. Христо Гилищаров, управител на ФАНУК България: „Сервизното обслужване е крайъгълният камък в дейността ни“

  В ера, в която роботите играят все по-голяма роля в промишленото производство, пък и в ежедневието ни, ще ви предложим разговор с лицето у нас на компанията-лидер в индустриалната роботизация в световен мащаб. Инж. Христо Гилищаров, управител на ФАНУК България, коментира тенденциите в производството на роботи и мястото на FANUC в българската индустриална история и настояще. В следващите редове ще разберете повече за това как се правят индустриални роботи в Япония.

 • Таурус-93: Развитието на технологиите повиши качеството и ефективността на производството

  Таурус-93: Развитието на технологиите повиши качеството и ефективността на производството

  Техниката днес се развива с бързи темпове. Подобряват се стари технологии и навлизат нови. Технологичното обновяване промени и облика на много от производствените процеси, повиши точността, подобри ефективността, а производителността достигна немислими нива. Какви са настъпилите технологични промени, характерни за производството на лицеви панели и клавиатури, както и какви възможности предлагат те, ексклузивно пред Инженер.bg коментира г-н Енчо Пондев, управител на Таурус-93.

 • Ариян Висер от Холанд Хайърс: Бизнесът изисква от инженерите да развиват добри комуникативни умения

  Ариян Висер от Холанд Хайърс: Бизнесът изисква от инженерите да развиват добри комуникативни умения

  Свикнали сме да вярваме в стереотипа, че инженерната професия е вглъбено, изолирано занимание, което предполага пълно съсредоточаване върху работата. Каква е тенденцията обаче и можем ли вече да скъсаме с това възприятие в свят, движен от дигитализацията? Ариян Висер от българо-холандската компанията за човешки ресурси Холанд Хайърс, специализирана в областта на инженерните и технически кадри, коментира по темата пред Инженер.bg.

 • Георги К. Първанов от CTeam за търсенето на инженерни кадри и перспективите пред младите специалисти у нас

  Георги К. Първанов от CTeam за търсенето на инженерни кадри и перспективите пред младите специалисти у нас

  CTeam е водеща компания в областта на човешките ресурси в България и Източна Европа, предлагаща широка гама от услуги и персонализирани HR решения на местни и мултинационални клиенти. В специално интервю пред Инженер.bg управителят на компанията Георги К. Първанов разказва за тенденциите на пазара за инженерни кадри в страната, коментира образованието, споделя мнението си за производствения сектор и перспективите за реализация пред младите специалисти у нас.

 • Гергана Георгиева от BEST Sofia: За седми пореден път у нас ще се проведе студентският форум BEST Engineering Week

  Гергана Георгиева от BEST Sofia: За седми пореден път у нас ще се проведе студентският форум BEST Engineering Week

  За седма поредна година BEST Sofia организира едно от най-успешните кариерни събития в Технически университет – София BEST Engineering Week 2017, информираха за Инженер.bg домакините. Какво е BEST Sofia, какво е BEST Engineering Week, какви хора са ангажирани, каква е целта на всичко, което правят, и още, и още, ще откриете отговорите в следващите няколко реда, предоставени ни от президента на тазгодишния борд 2016/2017 – Гергана Георгиева.

 • Инж. Момчил Димчев: Да си дизайн-инженер в Сенсата дава шанс да работиш с върхови технологии и да учиш от лидери

  Инж. Момчил Димчев: Да си дизайн-инженер в Сенсата дава шанс да работиш с върхови технологии и да учиш от лидери

  Сенсата Технолоджис е водещ производител и доставчик на високотемпературни сензори за автомобилната промишленост. Своята 100-годишна история и международния успех в областта на технологичните иновации Sensata Technologies дължи на висококвалифицираните си служители. В специално интервю за Инженер.bg дизайн-инженерът Момчил Димчев разказва за работата си в компанията, отговорностите и пътя на професионално развитие в Сенсата Технолоджис.

Още от КИП и А