Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Интервю

Ариян Висер от Холанд Хайърс: Бизнесът изисква от инженерите да развиват добри комуникативни умения

08.11.2017 г.

Свикнали сме да вярваме в стереотипа, че инженерната професия е вглъбено, изолирано занимание, което предполага пълно съсредоточаване върху работата. Каква е тенденцията обаче и можем ли вече да скъсаме с това възприятие в свят, движен от дигитализацията? Ариян Висер от българо-холандската компанията за човешки ресурси Холанд Хайърс, специализирана в областта на инженерните и технически кадри, коментира по темата пред Инженер.bg.„Все по-често има инженери, които са не само висококвалифицирани професионалисти в конкретна технологична област, но притежават и добре развити социални и комуникативни умения“, заяви г-н Висер. Според него в голяма част от инженерните компании мениджърският състав е осъзнал нуждата от добра култура на общуване на всички нива в структурата. „За да работят хората добре като екип, да обединят мотивациите си, да са толерантни към колегите си и да са ориентирани към постигане на резултати, социализацията е необходимост“, допълни още той.


Като компания, която се занимава двустранно с човешки ресурси – като намира работа за кандидати и търси кадри за определена позиция – Холанд Хайърс се интересува от внедряването на всеки нов служител в определен екип. Препоръките към кандидата за лесно адаптиране към новото работно място са неизменна част от ролята им на партньор по отношение на изграждането на колективи с точните хора на точните позиции. „Съветите, които даваме на всеки служител, който започва нова работа, се позовават на допълнителната информация, с която разполагаме за бъдещия работодател“, разясни г-н Висер.


Още една стъпка в процеса на подбор на кадри, която прилагат в HR-компанията е тестване на кандидата. „Това е необходимо, за да сме наясно за допълнителните му специфики и умения, които се покриват добре не само с позицията, но и с организацията като цяло“, категоричен е съоснователят на Холанд Хайърс.


Инженерите не са по-малко социални, а все по-голяма част от тях развиват и не по-лошо развити комуникативни и презентационни умения спрямо другите професии. Просто бизнесът го изисква. А ние намираме правилното им работно място. И в това сме най-добри: в създаването на партньорства, работещи двупосочно“, обобщи г-н Висер.


Информация за фирма Холанд Хайърс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: pixabay.com

Още от КИП и А