Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Интервю

Гергана Георгиева от BEST Sofia: За седми пореден път у нас ще се проведе студентският форум BEST Engineering Week

27.03.2017 г.

За седма поредна година BEST Sofia организира едно от най-успешните кариерни събития в Технически университет – София BEST Engineering Week 2017, информираха за Инженер.bg домакините. Какво е BEST Sofia, какво е BEST Engineering Week, какви хора са ангажирани, каква е целта на всичко, което правят, и още, и още, ще откриете отговорите в следващите няколко реда, предоставени ни от президента на тазгодишния борд 2016/2017 – Гергана Георгиева.


Гергана, представи се с няколко думи и разкажи какво е BEST Sofia

Казвам се Гергана Георгиева и уча Счетоводство в УНСС, 3-ти курс. В BEST Sofia съм от година и половина. За това време научих, че в организацията има всякакви хора, с различни интереси и цели, с различно мислене и идеи, което ни прави уникални. Всичко, което ни свързва, разбира се, са нашите ценности – приятелство, учене, усъвършенстване, гъвкавост и забавление. И въпреки че самите ние сме студенти, нашата мисия е да развиваме студентите, за които именно организираме събития.


Кой може да стане част на BEST Sofia?

Самото име на организацията BEST, или Board Of European Students Of Technology, показва основната целевата група, но това не означава, че и хора които не са студенти по технологии не могат да са част от BEST Sofia. Както виждате, дори самата аз съм в напълно различна специалност. Приемаме с удоволствие дейни хора, които искат да се развиват и забавляват.


Спомена, че организирате събития, дори във вторник ви предстои откриване на едно от тях. Какво е това събитие?

Да, организираме събития с различна насоченост. Сега за седма поредна година ще се проведе нашето инженерно състезание – BEST Engineering Week. То е изцяло насочено към студентите по технологии, като целта ни е те да имат директна връзка с компании и да покажат своите умения, как могат да работя в екип и какъв е начинът им на мислене.


За седми пореден път досега? Какъв е интересът на студентите през годините?

Интересът е доста голям и бих казала, че расте от година на година. Когато си студент, вече започваш да се замисляш малко повече за това с какво искаш да се занимаваш в бъдеще. Да бъдеш участник в BEST Engineering Week е една невероятна възможност за всеки един студент – да прекара един ден в компания и да се запознае отблизо с нейната дейност.


Кои са тазгодишните ви партньори?

Тази година 8 компании ще участват с казус в събитието: Melexis, SAP, Interoute, Vivacom, UniCredit Bulbank, Grammer, Liebherr и Coca-Cola HBC.


Какви са очакванията ти за тазгодишната BEST Engineering Week?

Мисля, че и тази година ще докажем, че студентите могат да поемат големи отговорности, в случая да бъдат организатори на едно от най-добрите кариерни инженерни събития не само в ТУ-София, но и в България. Какво по-добро от това студенти да помагат на студенти!

 

Кое е най-ценното нещо, с което може да си тръгне един участник от BEW?

Безспорно едно такова събитие ти дава опит, контакти, а и може би бъдеща кариера в любима компания.

 

Както във всяко състезание, така и във вашето ще има победители и победени. Къде планирате да се състои награждаването?

На 6 април от 15:30 часа в Интер Експо Център ще се проведе т.нар. CompaniesNight. Искам да благодаря на Интер Експо Център и„Аз, инженерът“ за съвместната ни работа и най-вече за възможността награждаването на победителите ни да се случи там. А като говорим за победители и победени, всеки един участник е победител, защото единствените губещи са хората, които не са се включили.


Спомена за Companies’ Night – разкажи ни подробности?

CompaniesNight е официалното закриване на BEST Engineering Week, по време на което компаниите обявяват победителите. След него ще се състои т.нар. кариерен коктейл, на който студентите в неформална обстановка ще имат възможност да разговарят с представителите на компаниите.


Едно пожелание от президента на BEST Sofia към всички, включили се в инженерната седмица тази година – организатори, участници и гости?

На всеки един, независимо дали е участник, организатор или наблюдател, бих добавила и партньор, пожелавам едно ползотворно събитие, изпълнено както с много емоции, така и с подобаващи резултати. Всеки един заслужава едно голямо благодаря!

 

Източник на снимковия материал: BEST Sofia

Още от КИП и А