Интервю

 • Георги К. Първанов от CTeam за търсенето на инженерни кадри и перспективите пред младите специалисти у нас

  Георги К. Първанов от CTeam за търсенето на инженерни кадри и перспективите пред младите специалисти у нас

  CTeam е водеща компания в областта на човешките ресурси в България и Източна Европа, предлагаща широка гама от услуги и персонализирани HR решения на местни и мултинационални клиенти. В специално интервю пред Инженер.bg управителят на компанията Георги К. Първанов разказва за тенденциите на пазара за инженерни кадри в страната, коментира образованието, споделя мнението си за производствения сектор и перспективите за реализация пред младите специалисти у нас.

 • Гергана Георгиева от BEST Sofia: За седми пореден път у нас ще се проведе студентският форум BEST Engineering Week

  Гергана Георгиева от BEST Sofia: За седми пореден път у нас ще се проведе студентският форум BEST Engineering Week

  За седма поредна година BEST Sofia организира едно от най-успешните кариерни събития в Технически университет – София BEST Engineering Week 2017, информираха за Инженер.bg домакините. Какво е BEST Sofia, какво е BEST Engineering Week, какви хора са ангажирани, каква е целта на всичко, което правят, и още, и още, ще откриете отговорите в следващите няколко реда, предоставени ни от президента на тазгодишния борд 2016/2017 – Гергана Георгиева.

 • Инж. Момчил Димчев: Да си дизайн-инженер в Сенсата дава шанс да работиш с върхови технологии и да учиш от лидери

  Инж. Момчил Димчев: Да си дизайн-инженер в Сенсата дава шанс да работиш с върхови технологии и да учиш от лидери

  Сенсата Технолоджис е водещ производител и доставчик на високотемпературни сензори за автомобилната промишленост. Своята 100-годишна история и международния успех в областта на технологичните иновации Sensata Technologies дължи на висококвалифицираните си служители. В специално интервю за Инженер.bg дизайн-инженерът Момчил Димчев разказва за работата си в компанията, отговорностите и пътя на професионално развитие в Сенсата Технолоджис.

 • Инж. Валери Андреев пред Инженер.bg: Благодарен съм, че живея и работя в България – за мен това е раят на Земята

  Инж. Валери Андреев пред Инженер.bg: Благодарен съм, че живея и работя в България – за мен това е раят на Земята

  Всеки бранш има своите стожери – несъмнени авторитети, дълбоко уважавани и много ценени! За нашия – техническия сектор, такъв лидер е настоящият гост в рубриката ни „Лица“. Представяме ви – инж. Валери Андреев, основател и управител на фирма Системи Автоматика Технологии – САТ ЕООД. С него разговаряме за четвъртвековния юбилей, който една от най-успешните и иновативни български компании чества през 2016 г.

 • Димитър Карчев, софтуерен инженер в IBM България, за форума „Кариери“ на ТУ-София

  Димитър Карчев, софтуерен инженер в IBM България, за форума „Кариери“ на ТУ-София

  В дните преди изложението за работодатели „Дни на кариерата“, което ще се проведе на 25 и 26 октомври за единадесета поредна година в ТУ-София, ще ви срещнем с още един възпитаник на учебното заведение. Вече ви запознахме с инж. Петя Паскова. В днешното интервю ще ви срещнем с инж. Димитър Карчев, служител в IBM България, който също отговори на нашите въпроси за форума „Кариери“. В материала ще прочетете и съветите на Димитър към по-младите му колеги от университета за летящ старт в кариерата.

 • Мария Георгиева от BHTC България: „Мотивира ме динамиката, екипността и удовлетвореността на клиентите“

  Мария Георгиева от BHTC България: „Мотивира ме динамиката, екипността и удовлетвореността на клиентите“

  Мария Георгиева е мениджър логистика в Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД (BHTC България) и работи в компанията от близо три години. Завършила е специалност „Френска филология“ във Великотърновския университет – магистър, след което „Финансов мениджмънт“ във Варна, магистърска степен. За личната си мотивация, за спецификата на работата, за предизвикателствата, пред които се изправя в процеса на работа, разказва г-жа Георгиева в интервю пред Инженер.bg.

 • Инж. Борис Михайлов пред Инженер.bg: Не трябва да се прави компромис с качество, срок и честност

  Инж. Борис Михайлов пред Инженер.bg: Не трябва да се прави компромис с качество, срок и честност

  Казват, че хората, които са открили своето призвание и са го превърнали в своя професия, са истински щастливци. По този критерий, основателят и управител на фирма Спектри, инж. Борис Михайлов, е един щастлив човек, успял да превърне студентското си увлечение по акустиката в своя професия и призвание. Затова и неслучайно темата за шума и вибрациите, които са навсякъде и отразяват нашия стил и качество на живот, е лайтмотив на настоящото интервю!

 • Мнението на клиентите е най-точният барометър как една фирма се представя на пазара

  Мнението на клиентите е най-точният барометър как една фирма се представя на пазара

  Инж. Младен Миланов, управител на фирма Бандени, пред Инженер.bg, за пътя на развитие на фирмата и поставените цели, за привилегията и отговорността да си сътрудничиш с производител от ранга на датската компания Danfoss, за доверието и грижата за клиентите с главно „К”, за ролята на сервизната дейност и за необходимостта от добре обучени специалисти, както и за внедряването на съвременни и ефективни технически решения, които допринасят за благоденствието на страната ни.

 • За мен е важно да правя нещата по правилния начин, без компромис в принципите, в които вярвам

  За мен е важно да правя нещата по правилния начин, без компромис в принципите, в които вярвам

  Управителят на ТехноКом Ко, инж. Димитър Шейтанов е представител на младото поколение смели предприемачи, които не са изгубили вяра в принципите си и са готови да ги отстояват. Свикнал с предизвикателствата, днес инж. Шейтанов прие поредното, изправяйки се пред въпросите на Инженер.bg, целящи да представят човека, стоящ зад ТехноКом Ко, нещата, в които вярва, към какво се стреми, на какво държи, както и какво си пожелава.

 • Да престанем да се хвалим с евтина работна ръка, а с образовани специалисти и конкурентни изделия

  Да престанем да се хвалим с евтина работна ръка, а с образовани специалисти и конкурентни изделия

  За предизвикателствата да предлагаш иновативни изделия от водещи производители, преживели войни и кризи, на ценови пазар като българския; за причините, поради които е много трудно производителността на труда у нас и в Германия да бъдат сравнени, както и за сертификатите и дипломите, зад които не стоят знания, разговаряме с едно от най-утвърдените лица от нашия бранш - инж. Здравка Дабижева, управител на фирма ЛД.

Още от КИП и А