Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Интервю

 • Инж. Христо Гилищаров, управител на ФАНУК България: „Сервизното обслужване е крайъгълният камък в дейността ни“

  Инж. Христо Гилищаров, управител на ФАНУК България: „Сервизното обслужване е крайъгълният камък в дейността ни“

  В ера, в която роботите играят все по-голяма роля в промишленото производство, пък и в ежедневието ни, ще ви предложим разговор с лицето у нас на компанията-лидер в индустриалната роботизация в световен мащаб. Инж. Христо Гилищаров, управител на ФАНУК България, коментира тенденциите в производството на роботи и мястото на FANUC в българската индустриална история и настояще. В следващите редове ще разберете повече за това как се правят индустриални роботи в Япония.

 • Таурус-93: Развитието на технологиите повиши качеството и ефективността на производството

  Таурус-93: Развитието на технологиите повиши качеството и ефективността на производството

  Техниката днес се развива с бързи темпове. Подобряват се стари технологии и навлизат нови. Технологичното обновяване промени и облика на много от производствените процеси, повиши точността, подобри ефективността, а производителността достигна немислими нива. Какви са настъпилите технологични промени, характерни за производството на лицеви панели и клавиатури, както и какви възможности предлагат те, ексклузивно пред Инженер.bg коментира г-н Енчо Пондев, управител на Таурус-93.

 • Ариян Висер от Холанд Хайърс: Бизнесът изисква от инженерите да развиват добри комуникативни умения

  Ариян Висер от Холанд Хайърс: Бизнесът изисква от инженерите да развиват добри комуникативни умения

  Свикнали сме да вярваме в стереотипа, че инженерната професия е вглъбено, изолирано занимание, което предполага пълно съсредоточаване върху работата. Каква е тенденцията обаче и можем ли вече да скъсаме с това възприятие в свят, движен от дигитализацията? Ариян Висер от българо-холандската компанията за човешки ресурси Холанд Хайърс, специализирана в областта на инженерните и технически кадри, коментира по темата пред Инженер.bg.

 • Георги К. Първанов от CTeam за търсенето на инженерни кадри и перспективите пред младите специалисти у нас

  Георги К. Първанов от CTeam за търсенето на инженерни кадри и перспективите пред младите специалисти у нас

  CTeam е водеща компания в областта на човешките ресурси в България и Източна Европа, предлагаща широка гама от услуги и персонализирани HR решения на местни и мултинационални клиенти. В специално интервю пред Инженер.bg управителят на компанията Георги К. Първанов разказва за тенденциите на пазара за инженерни кадри в страната, коментира образованието, споделя мнението си за производствения сектор и перспективите за реализация пред младите специалисти у нас.

 • Гергана Георгиева от BEST Sofia: За седми пореден път у нас ще се проведе студентският форум BEST Engineering Week

  Гергана Георгиева от BEST Sofia: За седми пореден път у нас ще се проведе студентският форум BEST Engineering Week

  За седма поредна година BEST Sofia организира едно от най-успешните кариерни събития в Технически университет – София BEST Engineering Week 2017, информираха за Инженер.bg домакините. Какво е BEST Sofia, какво е BEST Engineering Week, какви хора са ангажирани, каква е целта на всичко, което правят, и още, и още, ще откриете отговорите в следващите няколко реда, предоставени ни от президента на тазгодишния борд 2016/2017 – Гергана Георгиева.

 • Инж. Момчил Димчев: Да си дизайн-инженер в Сенсата дава шанс да работиш с върхови технологии и да учиш от лидери

  Инж. Момчил Димчев: Да си дизайн-инженер в Сенсата дава шанс да работиш с върхови технологии и да учиш от лидери

  Сенсата Технолоджис е водещ производител и доставчик на високотемпературни сензори за автомобилната промишленост. Своята 100-годишна история и международния успех в областта на технологичните иновации Sensata Technologies дължи на висококвалифицираните си служители. В специално интервю за Инженер.bg дизайн-инженерът Момчил Димчев разказва за работата си в компанията, отговорностите и пътя на професионално развитие в Сенсата Технолоджис.

 • Инж. Валери Андреев пред Инженер.bg: Благодарен съм, че живея и работя в България – за мен това е раят на Земята

  Инж. Валери Андреев пред Инженер.bg: Благодарен съм, че живея и работя в България – за мен това е раят на Земята

  Всеки бранш има своите стожери – несъмнени авторитети, дълбоко уважавани и много ценени! За нашия – техническия сектор, такъв лидер е настоящият гост в рубриката ни „Лица“. Представяме ви – инж. Валери Андреев, основател и управител на фирма Системи Автоматика Технологии – САТ ЕООД. С него разговаряме за четвъртвековния юбилей, който една от най-успешните и иновативни български компании чества през 2016 г.

 • Димитър Карчев, софтуерен инженер в IBM България, за форума „Кариери“ на ТУ-София

  Димитър Карчев, софтуерен инженер в IBM България, за форума „Кариери“ на ТУ-София

  В дните преди изложението за работодатели „Дни на кариерата“, което ще се проведе на 25 и 26 октомври за единадесета поредна година в ТУ-София, ще ви срещнем с още един възпитаник на учебното заведение. Вече ви запознахме с инж. Петя Паскова. В днешното интервю ще ви срещнем с инж. Димитър Карчев, служител в IBM България, който също отговори на нашите въпроси за форума „Кариери“. В материала ще прочетете и съветите на Димитър към по-младите му колеги от университета за летящ старт в кариерата.

 • Мария Георгиева от BHTC България: „Мотивира ме динамиката, екипността и удовлетвореността на клиентите“

  Мария Георгиева от BHTC България: „Мотивира ме динамиката, екипността и удовлетвореността на клиентите“

  Мария Георгиева е мениджър логистика в Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД (BHTC България) и работи в компанията от близо три години. Завършила е специалност „Френска филология“ във Великотърновския университет – магистър, след което „Финансов мениджмънт“ във Варна, магистърска степен. За личната си мотивация, за спецификата на работата, за предизвикателствата, пред които се изправя в процеса на работа, разказва г-жа Георгиева в интервю пред Инженер.bg.

 • Инж. Борис Михайлов пред Инженер.bg: Не трябва да се прави компромис с качество, срок и честност

  Инж. Борис Михайлов пред Инженер.bg: Не трябва да се прави компромис с качество, срок и честност

  Казват, че хората, които са открили своето призвание и са го превърнали в своя професия, са истински щастливци. По този критерий, основателят и управител на фирма Спектри, инж. Борис Михайлов, е един щастлив човек, успял да превърне студентското си увлечение по акустиката в своя професия и призвание. Затова и неслучайно темата за шума и вибрациите, които са навсякъде и отразяват нашия стил и качество на живот, е лайтмотив на настоящото интервю!

Още от КИП и А