Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Интервю

 • За мен е важно да правя нещата по правилния начин, без компромис в принципите, в които вярвам

  За мен е важно да правя нещата по правилния начин, без компромис в принципите, в които вярвам

  Управителят на ТехноКом Ко, инж. Димитър Шейтанов е представител на младото поколение смели предприемачи, които не са изгубили вяра в принципите си и са готови да ги отстояват. Свикнал с предизвикателствата, днес инж. Шейтанов прие поредното, изправяйки се пред въпросите на Инженер.bg, целящи да представят човека, стоящ зад ТехноКом Ко, нещата, в които вярва, към какво се стреми, на какво държи, както и какво си пожелава.

 • Да престанем да се хвалим с евтина работна ръка, а с образовани специалисти и конкурентни изделия

  Да престанем да се хвалим с евтина работна ръка, а с образовани специалисти и конкурентни изделия

  За предизвикателствата да предлагаш иновативни изделия от водещи производители, преживели войни и кризи, на ценови пазар като българския; за причините, поради които е много трудно производителността на труда у нас и в Германия да бъдат сравнени, както и за сертификатите и дипломите, зад които не стоят знания, разговаряме с едно от най-утвърдените лица от нашия бранш - инж. Здравка Дабижева, управител на фирма ЛД.

 • Русия е сред най-добрите места в света за реализация на българските инженерингови компании

  Русия е сред най-добрите места в света за реализация на българските инженерингови компании

  С едно от емблематичните лица в областта на инженеринга у нас - инж. Валери Андреев, основател и управител на Системи Автоматика Технологии/САТ, Инженер.bg стартира поредица от интервюта, в които доказани български инженери и предприемачи ще разказват за опита на ръководените от тях компании да развиват успешен бизнес в по-близки и по-далечни от нас земи. През следващите месеци ще обърнем специално внимание на добри примери в тази посока.

 • Предлагаме продукти, инженеринг и експертиза в областта на шума и вибрациите

  Предлагаме продукти, инженеринг и експертиза в областта на шума и вибрациите

  Инж. Борис Михайлов, един от най-утвърдените експерти в областта на измерването и анализа на шум и вибрации у нас, коментира пред Инженер.bg, необходимите компетенции при изготвянето на шумови карти; новото - производствено направление в дейността на ръководената от него фирма Спектри; онлайн платформата, предназначена за мониторинг на параметрите на околната/работната среда - www.webnoise.eu, разработена и поддържана от Спектри.

 • Доставчик сме на комплексни решения в областта на автоматизацията

  Доставчик сме на комплексни решения в областта на автоматизацията

  Болеслав Балев, управител на ЮМО България, пред Инженер.bg, за двадесетгодишните усилия по налагане на марката JUMO у нас; за активното промотиране на новите продукти на компанията; за стратегическата важност на инженерингови услуги в сътрудничество с Мега Инженеринг; за разширяването на търговската гама с продукти, които не са собствено производство, но допълват продуктовото портфолио на JUMO; за близостта с клиента, която винаги е била и ще продължи да бъде основен приоритет в дейността на ЮМО България.

 • Най-добрата реклама и референция е отлично работещата система

  Най-добрата реклама и референция е отлично работещата система

  Инж. Валери Андреев, основател и управител на Системи Автоматика Технологии /САТ/ ЕООД, пред Инженер.bg, за гордостта да създадеш бяла фирма, произвеждаща високотехнологичен инженерен продукт; за успеха като предизвикателство и работата като забавление; за това има ли български инженери на световно ниво; за качествата, необходими да се пробие на международните пазари; за морала в бизнеса и за основната битка на днешна България – да задържи младите хора, които са нейното бъдеще!

 • Готови сме да посрещнем плановете за разрастване на производството, здраво стъпили на създадената организация

  Готови сме да посрещнем плановете за разрастване на производството, здраво стъпили на създадената организация

  Инж. Веселин Каравасилев, мениджър Технологичен отдел на БТЛ Индъстрийз, пред Инженер.bg, за новите предизвикателства и възможности за бъдещо развитие на БТЛ Индъстрийз и на всеки нейн служител, за важността на работната атмосфера, гъвкавото управление и шансовете за професионално израстване.

 • Западноевропейски компании търсят възможности да изнесат производства към Източна Европа

  Западноевропейски компании търсят възможности да изнесат производства към Източна Европа

  Инж. Христо Ненов, оперативен директор на ITW Ispracontrols България, пред Инженер.bg за интегрирането на новото предприятие, което компанията придоби настоящата година, за пуска в производство на изделие с 3 млн. броя планиран обем за 2012 г., за трудностите с липсата на подготвени кадри у нас пред производствените предприятия в България.

 • Гледаме на своите клиенти като на партньори

  Гледаме на своите клиенти като на партньори

  Инж. Стефан Иванов, управител на ФЕСТО ЕООД, пред Инженер.bg за съвременните решения в областта на автоматизацията, за въздействието на кризата върху добре структурираните компании и за персонализирания подход към всеки клиент.

 • Продуктовата ни програма наближава 1000 крайни изделия

  Продуктовата ни програма наближава 1000 крайни изделия

  Инж. Александър Стоянов, ръководител отдел Нови продукти на Фесто Производство ЕООД пред Инженер.bg за новаторството при разработването на съвременни изделия, подбора и обучението на кадри, и предизвикателството да си развоен инженер.

Още от КИП и А