Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

Новини

 • ЛД: Camozzi разработи нова серия фитинги H8000 за замърсена и прашна работна среда

  ЛД: Camozzi разработи нова серия фитинги H8000 за замърсена и прашна работна среда

  Camozzi е един от световните лидери в областта на промишлената пневматика. Компанията произвежда разнообразно оборудване, системи и решения за автоматизация на процесите в пневматични приложения. „Camozzi разработи нова серия фитинги H8000, които са предназначени за употреба в особена замърсена и прашна работна среда. Патентованата система за двойно уплътнение с тръбата гарантира висока надеждност на съединението и изключва риска от течове”, съобщиха за Инженер.bg от фирма ЛД ООД, представител на Camozzi за България.

 • Температурни сензори на Baumer гарантират надеждност на измерването в индустрията

  Температурни сензори на Baumer гарантират надеждност на измерването в индустрията

  Фирма Baumer е международен производител на сензорни технологии, енкодери, измервателни уреди и компоненти за автоматизация. В областта на измерването на температура дружеството притежава обширно портфолио от стадартни и високотехнологични сензори, както и процесни връзки, адаптери и аксесоари за тях. Продуктите се отличават със здравия си, изключително надежден корпус и дългия си експлоатационен живот. Темпеартурните сензори с промишлено приложение се предлагат с избираем изходен сигнал – RTD, 4 - 20 mA, HART.

 • АС-ДС: Ултразвуков сензор за измерване ниво на течности и твърди материали Sonicont от ACS-Control-system

  АС-ДС: Ултразвуков сензор за измерване ниво на течности и твърди материали Sonicont от ACS-Control-system

  ACS-Control-System е утвърдена немска компания в областта на сензорните технологии, специализирана в производството на технически решения за измерване на налягане, ниво, температура, дебит и други процесни величини. Като официален партньор на ACS у нас, българската фирма АС-ДС представя ултразвуковия сензор за измерване на ниво Sonicont USN4. Устройството представлява електронен трансмитер/превключвател за мониторинг и контрол, както и за непрекъснато измерване на ниво.

 • Райкос Тех: Rechner Sensors изненада индустрията с първия в света капацитивен сензор с Bluetooth

  Райкос Тех: Rechner Sensors изненада индустрията с първия в света капацитивен сензор с Bluetooth

  Първият в света капацитивен сензор с Bluetooth технология BlueSense, разработен в пълно съответствие със спецификите на Индустрия 4.0, е вече реалност! Той е дело на глобалния пазарен лидер Rechner Sensors, чийто име основно се асоциира именно с капацитивна сензорна техника. Капацитивните сензори за близост на Rechner с полусферична активна зона на чувствителност носят големи ползи на потребителите при широк кръг от приложения, а сега са налични и с Bluetooth функция.

 • Ансисофт: Системи за дистанционен мониторинг на ЕС Systems AMC позволяват ранно откриване на повреди при машините

  Ансисофт: Системи за дистанционен мониторинг на ЕС Systems AMC позволяват ранно откриване на повреди при машините

  Сред обширната палитра от продукти и услуги, които утвърденото българско дружество Ансисофт предлага у нас, специално място заемат индустриалните системи за наблюдение, диагностика, тестване и контрол на полската компания EC Systems AMC. В обхвата на готовите, стандартни решения, основният фокус е мониторинг на състоянието и системите за диагностика на въртящи машини, които имат различни приложения – от вятърни турбини и печатни машини, през вентилатори, до бутални компресори.

 • Мехатроникс: Честотни преобразуватели на Delta Electronics създават нови стандарти за компактност и интелигентност

  Мехатроникс: Честотни преобразуватели на Delta Electronics създават нови стандарти за компактност и интелигентност

  Освен повишаване на производителността и намаляване на ръчния труд, главната цел на автоматизацията е постигане на по-голяма ефективност, повишаване на качеството и най-важното – осигуряване на гъвкавост и съвместимост на широк спектър от приложения. Серията MS300 на Delta включва стандартни компактни задвижвания с векторно управление, които ще заменят напълно Delta технологията VFD-E. Устройствата работят както с асинхронни, така и със синхронни двигатели на постоянни магнити.

 • Атикс: WTAB BGE и WINOX BGE – нови модели индикатори за тегло от Laumas еlettronica

  Атикс: WTAB BGE и WINOX BGE – нови модели индикатори за тегло от Laumas еlettronica

  Утвърденият италиански производител Laumas еlettronica разшири своята продуктова гама с два нови модела индикатори за тегло, съобщиха за Инженер.bg от фирма Атикс, официален дистрибутор на продуктите на италианската компания. Двата нови модела индикатори носят наименованията WTAB BGE и WINOX BGE. Разликата между тях е в материала, използван за корпусите им. Индикаторът WTAB BGE е с корпус от ABS пластмаса, а моделът WINOX BGE е изработен от неръждаема стомана AISI 304.

 • Мари-Бентц: Платформена везна ILT със сензорен екран и широка гама от функции на KERN

  Мари-Бентц: Платформена везна ILT със сензорен екран и широка гама от функции на KERN

  Доказаната българска компания Мари-Бентц, която е и изключителен представител у нас на KERN, представя нова премиум платформена везна на немския производител. Специално за Инженер.bg от фирмата разказаха подробности за модерния и иновативен модел ILT, който е част от актуалната ѝ продуктова гама от електронни платформени везни и тегловни системи с марка KERN. Авангардното техническо решение се предлага с чувствителен на допир LCD дисплей с подсветка.

 • Ем Джи Про: atvise – стандартизираният инструмент на Индустрия 4.0

  Ем Джи Про: atvise – стандартизираният инструмент на Индустрия 4.0

  Успехът на четвъртата индустриална революция се определя от общата база на взаимодействие и комуникация между различните нива на автоматизация, а отговор на тези предизвикателства се явява единствено пътят на стандартизацията. Доказан инструмент за стандартизация в условията на Индустрия 4.0 е платформата atvise® на компанията Certec EDV, чийто решения за процесна автоматизация на българския пазар предлага фирма Ем Джи Про ЕООД. Стандартизираните инструменти atvise HMI и SCADA са базирани на уеб технология и на единната архитектура OPC.

 • Впечатляващо левитиращо линейно и ротационно движение със SoftMotion от Festo

  Впечатляващо левитиращо линейно и ротационно движение със SoftMotion от Festo

  Програмата „Future Concepts” на Festo предлага нови подходи за увеличаване на производителността чрез използване на свръхпроводници. „Целта на компанията е да разшири своя опит в областта на кинетиката чрез използването на свръхпроводници. SupraJunction, SupraGripper и SupraTube дават отговори на някои актуални въпроси, свързани с линейното и ротационното движение, както и с манипулациите в затворени пространства”, обявиха за Инженер.bg от българския офис на компанията.

Още от КИП и А