Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Индустриален сервиз – доказана компания в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация

  Индустриален сервиз – доказана компания в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация

  Индустриален сервиз е утвърдено българско дружество, което е специализирано в консултиране, разработване, проектиране, внедряване и сервиз на оборудване в областта на силовата електроника и индустриалнатя автоматизация. Всички услуги и оборудване, които предлагаме, гарантират постигането на висока надеждност. Богатият опит на инженерите в Индустриален Сервиз ни позволява да разработваме и предлагаме гъвкави решения за всяка фаза от проектите на нашите клиенти.

 • Мисия „Умен дом“ възможна с най-новите смарт решения от SmartArena.bg

  Мисия „Умен дом“ възможна с най-новите смарт решения от SmartArena.bg

  Заложете на лекотата, удобството и спокойствието вкъщи! „Облечете“ своя дом в най-новите смарт решения и му придайте модерна визия и стил! С помощта на Смарт Арена – първокласен доставчик на иновативни смарт продукти и технологии. „Вдъхновени от иновациите на нашето съвремие и нуждите на обществото, забелязахме недостиг на българския пазар на иновативни умни продукти. Наш основен приоритет е да отговорим на потребителското търсене, като предложим широко разнообразие от стоки на възможно най-ниски цени“, информираха от компанията.

 • Индустриални роботи: Пазарен дебют за новите, усъвършенствани версии на коботите Elfin

  Индустриални роботи: Пазарен дебют за новите, усъвършенствани версии на коботите Elfin

  „Коботите Elfin на Han`s Robot могат да изпълняват различни роли в широк кръг от индустриални приложения, например за автоматизация на производствени процеси и обслужване в търговски обекти на дребно, за извършване на сервизни дейности във функцията им на заваръчни роботи, в медицински приложения като хирургични асистенти и мн.др.“ коментираха за Инженер.bg от фирма Индустриални роботи, официален представител на коботите Elfin на Han`s Robot в България.

 • Моделиране на перспективите в отношенията с доставчиците чрез платформата Vector от Алвекта

  Моделиране на перспективите в отношенията с доставчиците чрез платформата Vector от Алвекта

  Организацията на отношенията с доставчиците е от съществена важност за гладкото протичане на всички процеси в едно индустриално предприятие и за постигане на планираните бизнес резултати. Но как точно да направим тази организация по най-добрия начин и на какъв тип решение да се спрем? Ние от екипа на Инженер.bg, заедно с българското дружество Алвекта, което предлага информационни услуги в тази област, ще ви представим няколко причини да се спрете на SaaS решението Vector.

 • Система за събиране и контрол на индустриални данни SMARTDAC+ с интелигентна архитектура на Yokogawa

  Система за събиране и контрол на индустриални данни SMARTDAC+ с интелигентна архитектура на Yokogawa

  Всяка бизнес и индустриална среда изисква все по-интелигентни и мощни системи, чрез които да управлява протичащите в нея процеси. Съчетавайки върхови технологии с инженерни услуги Yokogawa Electric Corporation работи точно в тази насока. „Представяме Ви иновативната система за събиране и контрол на индустриални данни SMARTDAC+. Техническото решение включва записващо устройство с интуитивен потребителски интерфейс", коментираха от българското дъщерно дружество на производителя.

 • Атикс: Yaskawa Controls разработи нов високоефективен процесорен модул CPU 019PN от серията SLIO

  Атикс: Yaskawa Controls разработи нов високоефективен процесорен модул CPU 019PN от серията SLIO

  Международната технологична компания Yaskawa Controls представи новия си процесор CPU 019PN, който е част от серията SLIO. „С него компанията попълва високия клас на тази многофункционална серия. SLIO е една от най-гъвкавите и универсални PLC системи, използваща богата гама от процесорни модули – от бюджетния компактен процесор 013C до мощните индустриални системи с новия SLIO 019PN“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Атикс.

 • БР Техника: Bosch Rexroth обяви пазарния дебют на напълно интегрирана измервателна система IMScompact

  БР Техника: Bosch Rexroth обяви пазарния дебют на напълно интегрирана измервателна система IMScompact

  Компанията Bosch Rexroth, утвърден световен производител на системи за линейно преместване и линейни направляващи, разработи нова интегрирана измервателна система IMScompact. „Със своята сензорна система, която е напълно интегрирана в каретата на сачмените профилни направляващи, новата измервателна система IMScompact установява позицията с много висока точност на повторение“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бюро за Развитие Техника (БР Техника).

 • БИГ процес контрол: Миниатюрни и лабораторни термодвойки 18-TKL на Günther измерват прецизно и в тесни пространства

  БИГ процес контрол: Миниатюрни и лабораторни термодвойки 18-TKL на Günther измерват прецизно и в тесни пространства

  Миниатюрните и лабораторни термодвойки на утвърдения производител на измервателни устройства Günther се използват основно за измерване температурата на течни и газообразни флуиди в диапазона от 200 °C до 1800 °C. „Тези термодвойки се различават от стандартните главно по своите малки размери, ниско тегло и разнообразни възможности за монтаж. Те гарантират също така точни измервания на температурата в труднодостъпни пространства“, съобщиха от фирма БИГ процес контрол.

 • ЦПУ системата 30i-B Plus на FANUC създава нов стандарт за интелигентна производителност

  ЦПУ системата 30i-B Plus на FANUC създава нов стандарт за интелигентна производителност

  FANUC обяви пазарния дебют на най-новата си серия ЦПУ системи 30i-B Plus, която е подобрена в посока постигане на висока скорост, изключително висока прецизност и висококачествена обработка. „Новите ЦПУ управления 30i-B Plus комбинират в себе си усъвършенстван интегриран хардуер и над 250 софтуерни функции. Те използват най-новите технологии за управление на FANUC, чрез които се постига максимална ефективност“, съобщиха за Инженер.bg от ФАНУК България.

 • БИБУС България: Вакуумният транспортьор piFlow p Smart е цялостна система със „сърце“, „мозък“ и „сетива“

  БИБУС България: Вакуумният транспортьор piFlow p Smart е цялостна система със „сърце“, „мозък“ и „сетива“

  Piab, утвърден доставчик на интелигентни системи за автоматизация, представи нов вакуумен транспортьор piFlow p Smart. „Новият вакуумен транспортьор използва машинно обучение за автоматична настройка на процеса, което осигурява постоянен и непрекъснат материален поток. Той поддържа интелигентни функции за саморегулиране в зависимост от условията на околната среда като температура и влажност“, коментираха от фирма БИБУС България, която предлага вакуумните решения на Piab в България.

Още от КИП и А