Новини

 • Старт Инженеринг разшири партньорската си листа, добавяйки швейцарската компания Bartec Syscom

  Старт Инженеринг разшири партньорската си листа, добавяйки швейцарската компания Bartec Syscom

  Старт Инженеринг, водеща българска компания, извършваща проектиране, монтаж и пусково-наладъчна дейност на големи енергийни обекти, вече e официален представител на швейцарския производител Syscom Instruments за България, Албания, Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия и Черна Гора. Фирмата е член на групата Bartec, един от световните лидери в производството на апаратура за сеизмичен мониторинг, съобщиха за Инженер.bg от Старт Инженеринг.

 • Атикс: Нов лазерен скенер RSL400 PROFIsafe от Leuze еlectronic с ProfiNet интерфейс и лесна интеграция

  Атикс: Нов лазерен скенер RSL400 PROFIsafe от Leuze еlectronic с ProfiNet интерфейс и лесна интеграция

  Утвърденият немски производител на фотоелектрически сензори, системи за идентификация и пренос на данни Leuze electronic обяви пазарния дебют на нов модел лазерен скенер за безопасност RSL400 PROFIsafe с ProfiNet интерфейс, съобщиха за Инженер.bg от фирма Атикс, ексклузивен представител за България на немската компания. Новият скенер RSL400 PROFIsafe лесно се интегрира в индустриални среди, а в допълнение към сигурната комуникация, ProfiNet интерфейсът осигурява бърза диагностика.

 • IMI България: Търсите реализация в областта на високите технологии? Посетете ни на „Дни на кариерата“ 2018

  IMI България: Търсите реализация в областта на високите технологии? Посетете ни на „Дни на кариерата“ 2018

  За поредна година Интегрейтид Микро-Електроникс България е сред най-успешно развиващите се предприятия у нас. Част от структурата на високотехнологичната група Integrated Micro-Electronics, българското дружество има екип от близо 3000 човека, като продължава да се разраства. С какво компанията привлича млади специалисти и опитни професионалисти, можете да научите по време на „Дни на кариерата“ – кариерно изложение, организирано ежегодно от Технически университет – София.

 • АС-ДС: Aplisens разработи нова серия електромагнитни разходомери PEM-1000

  АС-ДС: Aplisens разработи нова серия електромагнитни разходомери PEM-1000

  Полската компания Aplisens се е утвърдила като водещ производител на висококачествени измервателни уреди, принос за което има следваната от нея политика за предлагане на надеждни и прецизни продукти и компетентна подкрепа на клиентите. Фирмата е основана през 1992 г. и от самото начало дейността ѝ е насочена към производството на уреди за измерване на ниво, дебит, температура и налягане. Сред най-новите продуктови предложения на компанията е електромагнитният разходомер PEM-1000, предназначен за двупосочно измерване на течности.

 • Нова серия пневматични цилиндри за индустриални приложения от Parker Hannifin

  Нова серия пневматични цилиндри за индустриални приложения от Parker Hannifin

  Лидерът в технологиите за задвижване и управление Parker Hannifin разшири своето портфолио с нова серия пневматични цилиндри, сертифицирани по ISO 15552. „Цилиндрите от новата серия P1F се предлагат с диаметри от 32 до 125 mm и са подходящи за линейно движение при операции за стягане, повдигане и управление в различни технологични процеси. Изделията се характеризират с гладък профил”, обявиха за Инженер.bg от фирма Софиана, която предлага пневматичните задвижвания на Parker Hannifin у нас.

 • Официално отвори врати новата производствена база на IMI България в Ниш, Сърбия

  Официално отвори врати новата производствена база на IMI България в Ниш, Сърбия

  На 29 септември 2018 г. с официална церемония бе открита третата бизнес единица на Интегрейтид Микро-Електроникс България. Новата производствена база е позиционирана в град Ниш, Сърбия. „Това е първият завод в региона, в който се произвеждат електронни компоненти за автомобилната промишленост и за индустриални приложения. В него ще дадем възможност на най-добрите специалисти от Югоизточна Сърбия да работят“, съобщиха за Инженер.bg от българското дружество.

 • Белима Аутомейшън: Приложение на PLC контролери на Wecon за управление на движение

  Белима Аутомейшън: Приложение на PLC контролери на Wecon за управление на движение

  Компанията Wecon е специализирана в разработката и производството на програмируеми логически контролери (PLC), индустриални компютри и устройства за събиране на данни V-Box. Продуктите на Wecon се използват широко в машиностроенето, металургията, химическата и нефтопреработвателната индустрия и др. PLC контролерите играят много важна роля в промишлената автоматизация. Изделията на Wecon осигуряват командите за управление на движението в различни машини с ЦПУ.

 • IMI зае пета позиция в класация за най-добрите производители на електронни модули в автомобилната промишленост

  IMI зае пета позиция в класация за най-добрите производители на електронни модули в автомобилната промишленост

  Световно признатият производител на електронни модули за автомобилната индустрия Integrated Micro-Electronics (IMI) бе обявен за един от най-добрите производители на електронни модули за автомобилната промишленост в света. Компанията зае престижното пето място. Класацията е направена от корпорацията New Venture Research, която оценява рейтинга на фирмите, произвеждащи автомобилна електроника. Определящият критерий е постигнатият от IMI 18-процентов ръст на приходите.

 • WAGO представя нов четириканален модул с висок „имунитет” срещу смущения в измерването на сигнала

  WAGO представя нов четириканален модул с висок „имунитет” срещу смущения в измерването на сигнала

  Световно признатият производител на продукти за електротехниката, електрониката, сградната и индустриалната автоматизация WAGO Kontakttechnik представи нов четириканален AI 750-471, съобщиха за Инженер.bg от българското представителство на фирмата. Модулът разполага с четири аналогови, галванично разделени, входа което го прави подходящ за приложения, в които е необходим висок „имунитет” срещу смущения при измерването на сигнала.

 • ЛД ООД: Camozzi обяви пазарния дебют на нова серия вертикални електромеханични направляващи оси 5V

  ЛД ООД: Camozzi обяви пазарния дебют на нова серия вертикални електромеханични направляващи оси 5V

  Подразделението C_Electrics на утвърдения италиански производител на оборудване за автоматизация на производството Camozzi разшири своето портфолио с нова серия вертикални електромеханични направляващи оси 5V. „Специалистите на Camozzi са наясно, че всяко отделно приложение в сферата на промишлената автоматизация се отличава с различни и специфични изисквания”, съобщиха за Инженер.bg от фирма ЛД ООД, представител на Camozzi за България.

Още от КИП и А