Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

Новини

 • Райкос Тех: Операторските панели eSMART на Exor – функционалност и надеждност на достъпна цена

  Райкос Тех: Операторските панели eSMART на Exor – функционалност и надеждност на достъпна цена

  Когато през 2015 г. утвърденият италиански производител на HMI решения за индустрията Exor представя серията операторски панели eSMART, основното намерение на компанията е да преосмисли политиката си относно бюджетните изпълнения в този сектор. „Серията HMI интерфейси eSmart комбинира здрава и надеждна конструкция със силата на софтуера JMobile, който се използва в платформата X Platform на Exor за свързване с IIoT”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Райкос Тех.

 • Атикс: IPS 200i - най-малкият сензор за фино позициониране на трансманипулатори във високостелажни складове на Leuze electronic

  Атикс: IPS 200i - най-малкият сензор за фино позициониране на трансманипулатори във високостелажни складове на Leuze electronic

  Утвърденият немски производител на висококачествени фотоелектрически сензори, системи за идентификация и пренос на данни Leuze electronic представи своята най-нова разработка – сензор за фино позициониране на трансманипулатори във високостелажни складове – IPS 200i, информираха за Инженер.bg от фирма Атикс, ексклузивен дистрибутор на Leuze electronic у нас. „IPS 200i е камера-базиран сензор, който впечатлява със своите много малки размери“, допълниха от българската компания.

 • АС-ДС: Измервателни уреди CoriolisMaster от АВВ за точно измерване дебита на течности и газове

  АС-ДС: Измервателни уреди CoriolisMaster от АВВ за точно измерване дебита на течности и газове

  Висока точност на измерване, лесно инсталиране, компактен дизайн, безпроблемна експлоатация - това са основните критерии при избора на измервателен уред. Със своя широк обхват от размери, уредите за измерване дебита на течности и газове от серията CoriolisMaster на водещия производител АВВ осигуряват точно измерване на масов и обемен поток, плътност, температура и концентрация. Сега с добавените иновации те спестяват време и пари при инсталацията, пуска и поддръжката.

 • Лятната академия на Фесто Производство е насочена към млади специалисти с откривателски дух и нестандартно мислене

  Лятната академия на Фесто Производство е насочена към млади специалисти с откривателски дух и нестандартно мислене

  Ако сте ученици в професионално училище или студенти в технически университет и възприемате лятото като ново начало, то Лятната академия на Фесто Производство е именно вашата възможност за старт на кариерата. Българското дружество на световния лидер в областта на автоматизацията Festo провежда ежегодно своя стажантска програма, с която дава възможност на млади специалисти да се докоснат до вълнуващия свят на инженерните технологии.

 • Ротек: Нова искробезопасна I/O платформа на Rockwell Automation подобрява комуникациите във взривоопасни зони

  Ротек: Нова искробезопасна I/O платформа на Rockwell Automation подобрява комуникациите във взривоопасни зони

  Продуктите и цялостните решения на Rockwell Automation, световен лидер в областта на промишлената автоматизация, повишават производителността на технологичните процеси и допринасят за устойчиво развитие на производствените компании. „Платформата 1719 Ex I/O на Rockwell Automation позволява включване на искробезопасни полеви устройства към мрежата на предприятието”, разказаха за Инженер.bg от фирма Ротек, официален дистрибутор у нас на Rockwell Automation.

 • Мари-Бентц: Нова серия кранови везни HFD с капацитет до 12 тона на KERN

  Мари-Бентц: Нова серия кранови везни HFD с капацитет до 12 тона на KERN

  Немската компания KERN е доказан производител на тегло-измервателни системи. Продуктовото й портфолио включва богата гама от везни и допълнително оборудване към тях. Сред най-новите предложения на KERN е крановата везна серия HFD, подходяща за измерване на товари с тегло до 12 тона, съобщиха за Инженер.bg от фирма Мари-Бентц, изключителен представител на KERN за България. Везните HFD притежават TÜV сертификат и отговарят на стандартите EN 13155 (Сменяеми товарозахващащи приспособления) и EN 61010-1 (Електрическа безопасност).

 • Електро Плюс: BTicino участва на ISE 2018 с нова стратегия и IoT решения

  Електро Плюс: BTicino участва на ISE 2018 с нова стратегия и IoT решения

  В началото на всяка година водещите световни производители на аудио-визуални системи и решения задават тенденциите на развитие и демонстрират своите най-нови разработки на най-голямото изложение в тази област Integrated Systems Europe (ISE). По време на ISE 2018, италианската компания BTicino представи своята нова програма "Works with Legrand". Посетителите имаха възможност да видят презентация на новите функции на термостата Smarther и на вътрешния видеотерминал на свързаната система за достъп Classe 300X.

 • Еталонен разходомер за изпитване и проверка на нивомерни измервателни системи за LPG от Унисист Инженеринг

  Еталонен разходомер за изпитване и проверка на нивомерни измервателни системи за LPG от Унисист Инженеринг

  Унисист Инженеринг е утвърдено българско дружество, което специализира своята дейност в производство, инженеринг и търговия на уреди и системи за автоматизация и средства за измерване. Като част от своите услуги, компанията предлага еталонен разходомер за изпитване и проверка на нивомерни измервателни системи за LPG. Разходомерът CMF 100 е калибриран по обем с две течности от Чешкия метрологичен институт и по плътност от - Emerson Process Management.

 • Belimo разшири производствената си дейност със сензори за ОВК приложения

  Belimo разшири производствената си дейност със сензори за ОВК приложения

  Belimo, световен лидер в разработването и производството на изпълнителни механизми и регулиращи вентили, отвори нова страница в своята дългогодишна история. Компанията обогати продуктовата си гама с нова серия иновативни сензори, които са оптимално допълнение към портфолиото й от изделия. Новата гама сензори е резултат от дългогодишни изследвания и целенасочени усилия в посока разработване и предлагане на решения, които са не само високотехнологични, но и носят допълнителни ползи за потребителите.

 • Атикс: MobileHMI на Iconics с пореден приз от Engineers Choice Awards

  Атикс: MobileHMI на Iconics с пореден приз от Engineers Choice Awards

  Мобилното приложение MobileHMI на утвърдения производител на индустриален софтуер за автоматизация - американската компания Iconics, за пореден път бе избрано за победител в категорията „Софтуер - мобилни приложения за управление, автоматизация и измервателни уреди“ от тазгодишното издание на Engineers Choice Awards, съобщиха за Инженер.bg от фирма Атикс, ексклузивен дистрибутор за България на Iconics. Софтуерният продукт бе избран чрез гласуване от читателите на списание Control Engineering, организатор на конкурса.

Още от КИП и А