Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Ем Джи Про: Защитен достъп през Internet до децентрализирани производствени и процесни съоръжения с atvise® portal

  Ем Джи Про: Защитен достъп през Internet до децентрализирани производствени и процесни съоръжения с atvise® portal

  Ем Джи Про е българска компания, специализирана в изпълнението на инженерингови задачи за автоматизация на процеси в широк обхват от индустриални приложения. На пазара у нас дружеството предлага иновативното софтуерно решение atvise® portal. „Платформата дава възможност за лесно споделяне на данни между отделни системи, клиенти и подизпълнители, както и за мониторинг, визуализация и контрол на процеси“, информираха за Инженер.bg от Ем Джи Про.

 • ЛД: Нова серия пропорционални регулатори PRE на Camozzi – контрол на налягането чрез облачна диагностика

  ЛД: Нова серия пропорционални регулатори PRE на Camozzi – контрол на налягането чрез облачна диагностика

  Съвместната работа на Camozzi Automation – направление, специализирано в областта на развоя и производството на компоненти, системи и технологии за промишлена автоматизация в приложения за контрол на течни и газообразни флуиди, и Camozzi Digital е насочена към създаването на иновативни продукти за работа в среда на IIoT. „Една от най-новите съвместни разработки на подразделенията на Camozzi е серията PRE, която включва пропорционални регулатори на налягане“, съобщиха от фирма ЛД.

 • Атикс: Leuze electronic разработи първия динамичен референтен дифузен сензор DRT 25C

  Атикс: Leuze electronic разработи първия динамичен референтен дифузен сензор DRT 25C

  Производителят на оптоелектроника и системи за идентификация и пренос на данни Leuze еlectronic обяви пазарния дебют на първия по рода си динамичен референтен дифузен сензор DRT 25C. Новото устройство е специално проектирано за промишлени приложения, в които е необходима детекция на обекти върху движеща се конвейерна лента. „Динамичният сензор се отличава с широкия си работен диапазон, гарантиращ откриването на обекти с разнообразни форми и повърхности“, съобщиха от фирма Атикс.

 • Фесто Производство продължава да изпълнява плановете си за 2020 г., а през следващата ще строи нов завод до София

  Фесто Производство продължава да изпълнява плановете си за 2020 г., а през следващата ще строи нов завод до София

  Въпреки предизвикателствата, пред които настоящата ситуация поставя индустрията, немският концерн Festo уверено продължава да чертае хоризонти за своето бъдещо развитие у нас. Компанията анонсира плановете си за разширяване присъствието на българското дружество Фесто Производство чрез изграждане на трето предприятие в страната. Повече за бъдещата инвестиция на компанията, бихте могли да научите от управителя ѝ инж. Георги Атанасов.

 • Райкос Тех: „Хигиенни и асептични вентили на Rieger намират приложение във всеки технологичен процес

  Райкос Тех: „Хигиенни и асептични вентили на Rieger намират приложение във всеки технологичен процес

  Компанията Rieger е един от водещите разработчици на хигиенни и асептични вентилни технологии. Портфолиото на компанията включва от вентили с едно или две седла, вентили за взимане на проби, предпазни или регулиращи вентили, вентилни възли, до системи и уреди за проверка на тръбопроводи. Вентилите на Rieger намират приложение в химическата, фармацевтичната, козметичната промишленост, както и в хранително-вкусовата промишленост.

 • Астел: Инфрачервена спектроскопия с акустично-оптична модулация (AOTF-NIR) за анализ на фармацевтични продукти

  Астел: Инфрачервена спектроскопия с акустично-оптична модулация (AOTF-NIR) за анализ на фармацевтични продукти

  Американското дружество Brimrose е световен лидер в областа на акустично-оптичните анализи. Спектрометрите, и по-специално близката инфрачервена спектроскопия с акустично-оптична модулация (AOTF-NIR), се превръща във все по-важен фактор за различни дейности, свързани с производството на фармацевтични продукти. Всички процеси в една фабрика за производство на твърди фармацевтични продукти – идентификация на суровини, гранулация, смесване и таблетиране, могат да бъдат следени.

 • ГоПроджект: Спестете време и пари с напълно автоматизирания логистичен софтуер LOGiQ

  ГоПроджект: Спестете време и пари с напълно автоматизирания логистичен софтуер LOGiQ

  По-бърз, по-добър, по-ефективен и… напълно автоматизиран производствен и логистичен процес! С LOGiQ – доказаното софтуерно решение за логистика на Schenck Process. „Перфектната организация на материалния поток е от изключително значение за гладкото и безпроблемно протичане на производствените операции. Благодарение на LOGiQ имате пълен контрол над целия производствен и логистичен процес“, съобщиха за Инженер.bg от фирма ГоПроджект.

 • Новите сензори на Belimo – енергийна ефективност, комфорт и по-надеждна автоматизация за Вашата сграда

  Новите сензори на Belimo – енергийна ефективност, комфорт и по-надеждна автоматизация за Вашата сграда

  Нова страница в своята продуктова история отвори международният лидер в разработката и производството на регулираща арматура Belimo. Както Инженер.bg вече ви информира, част от портфолиото на компанията вече е серия иновативни сензори за дебит, температура, влажност, налягане, въглероден диоксид, както и качество на въздуха в тръби и въздуховоди. Ето и какви подробности за уредите представиха пред екипа ни от Белимо България.

 • „Ако (не) бях инженер“ – или за какво са мечтали водещите инженери на България, когато са били деца

  „Ако (не) бях инженер“ – или за какво са мечтали водещите инженери на България, когато са били деца

  Скъпи приятели и колеги, живеем в предизвикателни времена, които изправят не само цялото общество, но и всяка отделна личност пред избора да остане себе си или да се остави да бъде „подмятана“ от житейския водовъртеж. Навярно все по-често си задаваме въпросите: „Ако не се бе случило?“, „Ако бях друг?“, „Ако бях избрал друга професия?“. В този контекст Инженер.bg представя на Вашето внимание своята най-нова рубрика: „Ако (не) бях инженер“!

 • Ротек: Сигнални преобразуватели Allen-Bradley 931N Nano и 931S Smart защитават надеждно системите за контрол от колебания

  Ротек: Сигнални преобразуватели Allen-Bradley 931N Nano и 931S Smart защитават надеждно системите за контрол от колебания

  Сигналните преобразуватели от марката Allen-Bradley на Rockwell Automation предлагат широки възможности за изолиране, преобразуване, разделяне, линеаризация и усилване на различни видове сигнали. „Тези продукти са предназначени да защитят вашата система за контрол от колебания и импулсни смущения и в същото време да елиминира грешките в измерванията, дължащи се на заземяващи контури или смущения с помощта на галванична изолация“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ротек.

Още от КИП и А