Новини

 • Хромсервис представя нов модел високоскоростен TOF мас-спектрометър на фирма Dani Instruments

  Хромсервис представя нов модел високоскоростен TOF мас-спектрометър на фирма Dani Instruments

  В портфолиото на доказаното търговско дружество Хромсервис е включена пълна гама професионални хроматографски системи и компоненти за тях. Като официален партньор на италианския производител Dani Instruments, дружеството представя на българския пазар новия модел високоскоростен мас-спектрометър Master TOF (Time of Flight) Plus. „Това е уникално решение за бърз GC/MS анализ в сравнение с традиционните GC/MS системи с квадруполни анализатори“, коментираха за Инженер.bg от фирмата.

 • Райкос Тех: Широко разнообразие от магнитни дросели и реактори Ortea

  Райкос Тех: Широко разнообразие от магнитни дросели и реактори Ortea

  Българската компания Райкос Тех ЕООД, която предлага на пазара у нас компоненти и технологични решения за индустриална автоматизация от водещи западноевропейски фирми, коментира пред Инженер.bg важна част от продуктовото портфолио на италианската компания Ortea. „Благодарение на дългогодишния си производствен опит и на сътрудничеството със своите клиенти, Ortea е в състояние да проектира и изработи всички възможни типове магнитни реактори и дросели за нуждите на различни индустриални приложения“, коментираха от дружеството.

 • Антем: Schenck Process разработи нова лентова дозираща система Multidos VDP-C

  Антем: Schenck Process разработи нова лентова дозираща система Multidos VDP-C

  Утвърденият немски производител Schenck Process разшири серията системи за дозиране Multidos с нов модел. Multidos VDP-C е среден клас дозираща система, която е предназначена за гравиметрично дозиране на суровини, горещ клинкер и други подобни материали. Тя използва доказаните технологии и компоненти на останалите модели гравиметрични дозиращи системи от серията Multidos, но е предназначена за специфични приложения, при които е невъзможно инсталирането на конвенционални лентови дозиращи системи.

 • Атикс: Smart Process Gating – новият процес на Leuze electronic за по-икономични, по-опростени и по-сигурни мютинг процеси

  Атикс: Smart Process Gating – новият процес на Leuze electronic за по-икономични, по-опростени и по-сигурни мютинг процеси

  Leuze electronic e добре познат в световен мащаб производител на висококачествени фотоелектрически сензори, системи за идентификация и пренос на данни. Компанията се е утвърдила като иноватор в своята област, а сред най-новите й разработки е процесът Smart Process Gating (SPG), чрез който т.нар. мютинг (заглушаващи) процеси са все по-икономични, опростени и сигурни, информираха за Инженер.bg от фирма Атикс, ексклузивен представител на Leuze electronic в България.

 • Ритбул: Сигурен и надежден достъп до отдалечено оборудване с новия индустриален модем BRD-355 на Westermo

  Ритбул: Сигурен и надежден достъп до отдалечено оборудване с новия индустриален модем BRD-355 на Westermo

  Шведският производител Westermo разработи нов модел индустриален ADSL и VDSL2 модем BRD-355 за гъвкава, надеждна и сигурна комуникация с отдалечено промишлено автоматизирано оборудване. „BRD-355 използва интернет за икономически ефективни взаимносвързани системи, позволявайки SCADA, HMI, PLC и сензорите да комуникират помежду си, в съответствие с взаимната свързаност на оборудването и съвременната концепция за IоТ“, информираха за Инженер.bg от фирма Ритбул.

 • Деветима късметлии с награди от Шефлер, Адара Инженеринг и Системеър по повод новия проект на Инженер.БГ

  Деветима късметлии с награди от Шефлер, Адара Инженеринг и Системеър по повод новия проект на Инженер.БГ

  През 2018 г. семейството на Инженер.БГ ще порасне с още един член – ДигиталнаИндустрия.bg: Виртуално приложение на Инженер.БГ за върхови технически решения и технологии в индустрията! Новия ни проект обявихме по време на 73-тия Международен технически панаир Пловдив 2017 г., а във връзка с него проведохме и игра, в която участниците имаха възможността да спечелят наградите на Шефлер България, Адара Инженеринг и Системеър България.

 • Уеб-базирана HMI и SCADA система на Certec EDV на пазара у нас благодарение на Ем Джи Про

  Уеб-базирана HMI и SCADA система на Certec EDV на пазара у нас благодарение на Ем Джи Про

  Инженеринговата компания Ем Джи Про ЕООД обяви за Инженер.bg новото си партньорство с глобалния лидер в областта на процесната автоматизация Certec EDV. „Австрийската компания се е посветила на намирането на икономически изгодни автоматизирани решения за технологичните и организационни нужди на клиентите си. Нашата обща цел е да осигурим на индустрията иновативни продукти и системи“, съобщиха от българската фирма.

 • Фесто Производство получи поредно признание за активното си сътрудничество с професионалните училища в България

  Фесто Производство получи поредно признание за активното си сътрудничество с професионалните училища в България

  Фесто Производство, водещ производител на магнитни сензори и част от фамилния концерн Festo AG&Co.KG., повече от 27 години развива производствена дейност у нас. Предприятието активно подпомага професионалното и дуално обучение в страната ни, а грижата за младите специалисти се е превърнала в корпоративна отговорност. Последното признание за усилията си в тази посока Фесто Производство получи от министъра на икономиката Емил Караниколов.

 • ДМ Арматурен: Бъдещето при измерването на вода принадлежи на ултразвуковите водомери

  ДМ Арматурен: Бъдещето при измерването на вода принадлежи на ултразвуковите водомери

  Понякога, за да можем да погледнем напред и да се подготвим за бъдещето, е необходимо да променим перспективите и да кажем „Довиждане” на нещо добре познато. „Това е валидно за редица области, а една от тях е измерване потреблението на вода. С бързата промяна на технологиите, на която сме свидетели днес, сега е времето да приветстваме предимствата на интелигентното измерване”, споделиха пред Инженер.bg от фирма ДМ Арматурен, която предлага на българския пазар системите на Kamstrup.

 • Инженер.БГ предизвика търсещите работа да създадат профила на мечтаното работно място

  Инженер.БГ предизвика търсещите работа да създадат профила на мечтаното работно място

  Някога питали ли сте се какво привлича вниманието на активно търсещите работа? Каква всъщност работа търсят те? От какво се нуждаят, за да бъдат ефективни и мотивирани? Това са само част от въпросите, на които Инженер.БГ се опита да отговори, за да помогне на работодателите в бранша да удовлетворят очакванията на техническите специалисти у нас! През месеците юли и август Инженер.БГ проведе мащабно проучване сред търсещите работа и развитие в сферата на инженерството, архитектурата и ИТ.

Още от КИП и А