Новини

 • Трокут Тест Груп: Изключителна прецизност на измерване с новата 3D микрокоординатна оптична машина μCMM на Alicona

  Трокут Тест Груп: Изключителна прецизност на измерване с новата 3D микрокоординатна оптична машина μCMM на Alicona

  Bruker Alicona е глобален доставчик на оптични индустриални измервателни технологии за осигуряване необходимото качество на сложни компоненти с различна геометрия, размери и материали. „Едно от последните попълнения в портфолиото на Alicona е микрокоординатна измервателна система µCMM „OPTICAL“, която е в състояние да измерва изключително малки допуски. Тя е първият изцяло оптичен 3D измервателен уред с технологията Focus-Variation“, съобщиха за Инженер.bg от Трокут Тест Груп.

 • Фесто Производство от Career Show: Устремени сме към иновациите и подкрепата на образованието

  Фесто Производство от Career Show: Устремени сме към иновациите и подкрепата на образованието

  Представяне на атрактивни предложения за работа и нови проекти включваше участието на Фесто Производство в кариерното изложение Career Show. Срещнахме се с част от екипа на компанията, за да разберем за работата и разнообразните инициативи в организацията. „Динамиката в индустриалния сектор е доста висока. Стараем се да привличаме младежи, завършили образованието си в Европа и у нас, като предлагаме атрактивни условия“, разказаха пред Инженер.bg от Фесто Производство.

 • Комплект отвертки за електрониката Kraftform Micro Big Pack 1 на Wera от Ел Ди Джи

  Комплект отвертки за електрониката Kraftform Micro Big Pack 1 на Wera от Ел Ди Джи

  Отвертките Kraftform Micro на доказаната немска компания Wera намират приложение навсякъде, където е необходима висока прецизност на монтажните операции, а самите те са свързани с използването на крепежни елементи с малки размери. „Голямото количество от микрокрепежни съединения наложи създаването на специални отвертки, които да са бързи, удобни и достатъчно здрави за прилаганите моменти на затягане“, информираха от фирма Ел Ди Джи.

 • Атикс: Точно измерване и позициониране с оптичните сензори за разстояние на Leuze electronic

  Атикс: Точно измерване и позициониране с оптичните сензори за разстояние на Leuze electronic

  Прецизното наблюдение и измерване на разстояния е от съществено значение за плавното протичане на ежедневни процеси във високоавтоматизираните системи в интралогистиката и производството. Като дългогодишен специалист в областта на оптоелектрониката, Leuze еlectronic произвежда цялостна продуктова гама от оптични сензори в тази сфера. Техническите решения от този тип позволяват точното измерване и осигуряване на качеството на всякакви обекти на дълги и къси разстояния.

 • Бимекс Лимитид: Blum акцентира върху DIGILOG технология, софтуер LC-VISION и мониторинг на шпиндели на EMO 2019

  Бимекс Лимитид: Blum акцентира върху DIGILOG технология, софтуер LC-VISION и мониторинг на шпиндели на EMO 2019

  Създадена през 1968 г. и базирана в Равенбург, Германия, Blum-NovoTest е световен лидер в производството на висококачествени продукти и цялостни решения за измерване и изпитване. По време на тазгодишното изложение EMO компанията показа за пореден път своите иновативни решения, между които новият софтуер за визуализация и оценка LC-VISION, няколко решения за определяне на качеството на машинни шпиндели и най-новите приложения на DIGILOG технологията при измерване на детайли и инструменти.

 • Спектри: Пазарен дебют на нов модул за мониторинг на околната среда EMU на EMS Brüel & Kjaer

  Спектри: Пазарен дебют на нов модул за мониторинг на околната среда EMU на EMS Brüel & Kjaer

  Портфолиото на глобалния доставчик на решения и услуги за непрекъснат мониторинг на околната среда EMS Brüel & Kjaer бе попълнено от иновативния модул EMU за непрекъснато наблюдение на параметрите на околната среда. „Комбинираното измерване на шум, вибрации и свръхналягане с едно устройство в реално време дава на потребителите изчерпателна и надеждна информация за осигуряване спазването на експлоатационните ограничения“, коментираха от фирма Спектри.

 • Тита-Консулт: Нови цифрови гама-спектрометри DSPEC-50A и DSPEC-502A от ORTEC

  Тита-Консулт: Нови цифрови гама-спектрометри DSPEC-50A и DSPEC-502A от ORTEC

  Компанията ORTEC, която е част от структурата на групата AMETEK, проектира и произвежда детектори за радиация, ядрени измервателни уреди, аналитичен софтуер и интегрирани системи. „Едно от най-новите попълнения в продуктовото портфолио на компанията са новите цифрови гама-спектрометри с висока резолюция DSPEC-50A и DSPEC-502A. Тези нови модели разширяват изключително успешната линия цифрови спектрометри DSPEC-50 и DSPEC-502“, информираха от Тита-Консулт ООД.

 • Амекс България със специално предложение: 10% отстъпка на всички пипети с марка Eppendorf

  Амекс България със специално предложение: 10% отстъпка на всички пипети с марка Eppendorf

  Доказаното дружество в областта на лабораторното оборудване и консумативи Амекс България отново радва своите клиенти и партньори от цялата страна с поредна промоционална капания. Този път компанията предлага богато разнообразие от ръчни и дигитални пипети на международния производител Eppendorf. Пипетите Eppendorf са едни от най-широко използваните в света за медицински, лабораторни, аналитични и химични тестове! Само сега всеки модел се предлага с 10% отстъпка!

 • Алвекта: Как платформата Vector ще оптимизира организационните процеси във вашето предприятие

  Алвекта: Как платформата Vector ще оптимизира организационните процеси във вашето предприятие

  Организацията на работните процеси е съществено важен аспект за гладкото им протичане и за постигането на все по-високи бизнес резултати. Но как точно да осъществим тази задача и на какъв тип решение да се спрем? От българското дружество Алвекта, което предлага интернет базирани информационни услуги в тази област, имат отговор. В коментара си пред Инженер.bg те дават няколко причини да внедрите SaaS решението Vector във вашето предприятие. Ето кои са те и какво разказаха за тях от компанията.

 • Етикетни принтери CAB – немско качество на преференциални цени от фирма Бетелгиус

  Етикетни принтери CAB – немско качество на преференциални цени от фирма Бетелгиус

  Вие сте производител и за вас ясното етикетиране е от основна необходимост. Заложете на етикетираща техника с най-високо качество. Повече от 40 години CAB Германия разработва и произвежда решения за етикетиране: принтери за етикети, принтер-апликатори, апликатори на етикети, лазерни системи за маркиране, термотрансферни ленти и етикети. „Като ексклузивен представител на САВ предлагаме уникална възможност за всички наши клиенти – етикетни принтери на промоционални цени“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бетелгиус.

Още от КИП и А