Новини

 • Фесто Производство получи поредно признание за активното си сътрудничество с професионалните училища в България

  Фесто Производство получи поредно признание за активното си сътрудничество с професионалните училища в България

  Фесто Производство, водещ производител на магнитни сензори и част от фамилния концерн Festo AG&Co.KG., повече от 27 години развива производствена дейност у нас. Предприятието активно подпомага професионалното и дуално обучение в страната ни, а грижата за младите специалисти се е превърнала в корпоративна отговорност. Последното признание за усилията си в тази посока Фесто Производство получи от министъра на икономиката Емил Караниколов.

 • ДМ Арматурен: Бъдещето при измерването на вода принадлежи на ултразвуковите водомери

  ДМ Арматурен: Бъдещето при измерването на вода принадлежи на ултразвуковите водомери

  Понякога, за да можем да погледнем напред и да се подготвим за бъдещето, е необходимо да променим перспективите и да кажем „Довиждане” на нещо добре познато. „Това е валидно за редица области, а една от тях е измерване потреблението на вода. С бързата промяна на технологиите, на която сме свидетели днес, сега е времето да приветстваме предимствата на интелигентното измерване”, споделиха пред Инженер.bg от фирма ДМ Арматурен, която предлага на българския пазар системите на Kamstrup.

 • Инженер.БГ предизвика търсещите работа да създадат профила на мечтаното работно място

  Инженер.БГ предизвика търсещите работа да създадат профила на мечтаното работно място

  Някога питали ли сте се какво привлича вниманието на активно търсещите работа? Каква всъщност работа търсят те? От какво се нуждаят, за да бъдат ефективни и мотивирани? Това са само част от въпросите, на които Инженер.БГ се опита да отговори, за да помогне на работодателите в бранша да удовлетворят очакванията на техническите специалисти у нас! През месеците юли и август Инженер.БГ проведе мащабно проучване сред търсещите работа и развитие в сферата на инженерството, архитектурата и ИТ.

 • Разширена приложна област и нови функционалности в най-новата серия електромагнитни разходомери на Yokogawa

  Разширена приложна област и нови функционалности в най-новата серия електромагнитни разходомери на Yokogawa

  Yokogawa Electric Corporation повече от половин век разработва решения в областта на магнитните разходомери. Обновената през 2017 г. серия ADMAG Total Insight AXW се характеризира с високо качество и надеждност на приборите, усъвършенствани на базата на дългогодишния опит на производителя. „Сред подобренията на уредите са разширения им обхват на приложение, благодарение на патентованата двойно-честотна технология, както и много други нови функционалности“, информираха от Йокогава България.

 • Sensata Technologies обяви ръст в нетните приходи и печалби за първото полугодие на 2017 г.

  Sensata Technologies обяви ръст в нетните приходи и печалби за първото полугодие на 2017 г.

  Впечатляващи финансови резултати обяви Sensata Technologies за второто тримесечие и за първото полугодие на 2017 г. Компанията е водещ производител на сензори и системи за контрол, електрическа защита и решения зa управление на захранването със заводи и бизнес центрове на три континента. „За второто тримесечие т.г. Sensata Technologies има нетни приходи на стойност 839.9 млн. щатски долара, а приходите от органичен растеж са по-високи с 3.6%”, съобщиха от Сенсата Технолоджис България.

 • АС-ДС: Aplisens обяви пазарния дебют на нов смарт дигитален трансмитер за температура

  АС-ДС: Aplisens обяви пазарния дебют на нов смарт дигитален трансмитер за температура

  На пазара у нас българската инженерингова фирма АС-ДС предлага продуктите на полския производител на интегрирани решения в областта на индустриалните измервателни и контролни уреди Aplisens. Разнообразното портфолио на компанията включва апаратура за измерване на налягане, ниво, температура и дебит, цифрови индикатори, както и мн.др. устройства. За новото попълнение в продуктовата гама на Aplisens, а именно смарт температурен трансмитер, разказаха пред Инженер.bg от АС-ДС.

 • Прецизни решения за ефективна течна хроматография на Bruker от Хромсервис

  Прецизни решения за ефективна течна хроматография на Bruker от Хромсервис

  Хромсервис, утвърден български дистрибутор на аналитични системи, уреди и пособия, предлага на пазара високоефективни хроматографски системи и компоненти на доказания световен производител Bruker. „В богатото портфолио на компанията можете да намерите разнообразни решения от областта на хроматографията, сред които е серията високоефективни течни хроматографи EVOQ ELITE LC/MS. Апаратурата осигурява изключителна прецизност и се характеризира с широк динамичен диапазон при мониторинга на реакциите“, съобщиха от фирмата.

 • CCS България: Мултифункционален портативен анализатор на парникови газове VARIOluxx от MRU

  CCS България: Мултифункционален портативен анализатор на парникови газове VARIOluxx от MRU

  Комплексен портативен газанализатор на водещия немски производител MRU-Messgeraete представя утвърдената компания CCS България. „Портативният анализатор на емисии от парникови газове VARIOluxx е изключително подходящ за дълговременни измервания на промишлени изгаряния, големи котли, газови двигатели и турбини, пещи и мн.др. Предназначен е за средни горивни инсталации с номинална мощност до 50 MW”, коментираха за Инженер.bg от CCS България.

 • Солтех: Siemens PLM присъедини водещия разработчик на EDA софтуери Mentor Graphics Corporation

  Солтех: Siemens PLM присъедини водещия разработчик на EDA софтуери Mentor Graphics Corporation

  Утвърденият разработчик на решения за автоматизация на проектирането в електрониката Mentor Graphics Corporation стана част от голямото семейство на Siemens PLM, съобщиха за Инженер.bg от фирма Солтех, която предлага софтуерните продукти на глобалната компания у нас. „С придобиването на Mentor софтуерният бизнес на Siemens за управление на жизнения цикъл на продукта се затвърждава като пазарен лидер в развоя на индустриален софтуер“, заявиха от българското дружество.

 • Дай старт на кариерата си с лятната стажантска програма на Фесто Производство ЕООД

  Дай старт на кариерата си с лятната стажантска програма на Фесто Производство ЕООД

  Фесто Производство ЕООД, дъщерно дружество на водещия в областта на индустриалната и процесна автоматизация германски концерн Festo, стартира лятна стажантска програма за студенти от технически специалности, съобщиха за Инженер.bg от компанията. Дружеството предлага старт в кариерата на стажанти в отдели „Инженеринг“, „Развой на нови продукти“, „Производство“ и „Монтаж“, „Материално стопанство и закупуване“. Стажът е за срок от минимум 6 месеца.

Още от КИП и А