Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Аналитична везна ABP на KERN с последно поколение технология с една клетка за изключително бързи и надеждни резултати

20.06.2019 г.

През 2019 г. компанията KERN & SOHN отбелязва 175 години от създаването си. Днес фирмата е собственост на семейство, което се занимава с производство на устройства за претегляне от 250 години. Това прави KERN & SOHN най-старият производител на прецизни везни в света. „Компанията отбелязва своята юбилейна година с много нови разработки в областта на измервателните технологии. Една от тях е аналитичната везна ABP, която се отличава с последно поколение технология с една клетка за претегляне и възможност за изключително бърз процес на йонизация, благодарение на най-новата технология на KERN за неутрализация на електростатичния заряд в аналитични везни“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Мари-Бентц, изключителен представител и сервиз за България на електронни везни KERN – Германия.

 

 

Новите аналитични везни ABP на KERN осигуряват удобна експлоатация, тъй като отпада необходимостта от използването на отделен йонизатор. Като допълнителен аксесоар към везната се предлага заден панел с вграден стационарен йонизатор. Включването на вентилатора на йонизатора се извършва чрез натискането само на един бутон, а панелът е съвместим с всички модели ABP везни.„Яркият OLED дисплей осигурява ясна видимост от различни ъгли за максимално удобство при отчитане на показанията. Наличните комуникационни интерфейси RS 232 и USB дават възможност за прехвърляне на резултатите от претеглянето към компютър, таблет или принтер, както и за опционално включване на допълнителни външни устройства, например скенери на баркодове, дигитални клавиатури и други подобни“, поясниха от Мари-Бентц.

 

Документиране по ДЛП (Добра лабораторна практика)/ISO


Аналитичните везни позволяват съставянето на професионален и подробен ДЛП протокол, който гарантира, че напълно отговарят на изискванията на съответните стандарти в съответствие с изискванията на ISO, ДЛП и ДПП (Добри производствени практики). „Това са ново поколение аналитични везни, които съчетават най-висока степен на прецизност и голям диапазон на претегляне. Благодарение на новото поколение едноклетъчна технология на претегляне, резултатите са готови в пъти по-бързо в сравнение с аналогични модели. Интуитивното меню дава възможност за бързо и ефективно опериране, а изключително бързата навигация се реализира чрез навигационен панел“, допълниха от Мари-Бентц. Автоматичната вътрешна настройка в случай на промяна на температурата с повече от 1 °C и контролът по време на всеки 4 часа гарантират висока степен на точност и допринасят работата на везната да е независима от мястото ѝ на употреба.

 

 

Многофункционалната претегляща плоча, включена в доставката, минимизира влиянието на въздушните течения в камерата за претегляне и по този начин значително подобрява времето за стабилизация и повторяемостта.

 

 

Технически данни на аналитична везна ABP на KERN:

  •  - Луминесцентен OLED дисплей;

  •  - Височина на цифрите: 14 mm;

  •  - Ярък контраст за лесно отчитане на теглото, дори при слабо осветление;

  •  - Претегляща площ от неръждаема стомана:  91 mm;

  •  - Габаритни размери (включително предпазен панел с йонизатор) Ш×Д×В: 213×407×344 mm;

  •  - Размери на камерата за претегляне Ш×Д×В: 166×156×220 mm;

  •  - Нетно тегло: 8 kg;

  •  - Допустима температура на околната среда: 10 °C – 30 °C.


Информация за фирма Мари-Бентц, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Мари-Бентц, KERN

Още от КИП и А