Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Астел: Инфрачервена спектроскопия с акустично-оптична модулация (AOTF-NIR) за анализ на фармацевтични продукти

04.05.2020 г.


Американското дружество Brimrose е световен лидер в областа на акустично-оптичните анализи. Спектрометрите, и по-специално близката инфрачервена спектроскопия с акустично-оптична модулация (AOTF-NIR), се превръща във все по-важен фактор за различни дейности, свързани с производството на фармацевтични продукти. „Всички процеси в една фабрика за производство на твърди фармацевтични продукти – идентификация на суровини, гранулация, смесване и таблетиране, могат да бъдат следени и контролирани посредством гамата бързи, високоточни и надеждни анализатори Luminar на Brimrosе“, коментираха пред Инженер.bg от фирма Астел, предлагаща продуктите на Brimrose у нас.


 

Разработените от Brimrose AOTF-NIR спектрометри предлагат бърз и точен анализ в различни индустриални процеси, отговаряйки на индивидуалните нужди на клиентите и ограниченията на съответната работна среда. „Предимствата при използването на апаратурата са удивителни – като се започне с намаляване на загубите на материал, съкратеното време за лабораторно тестване, до по-краткия период от момента на започване на производството до крайния продукт. Всичко това подобрява производителността и качество на фармацевтичните продукти“, заявиха от Астел.

 

Идентификация на суровини

 

Бързият ръчен NIR анализатор Luminar 5030 е ценово ефективно решение за анализ на стотици различни видове материали – не само твърди и течни, но също гелообразни и прахообразни. Друга опция за идентификация на суровини е лабораторният миниатюрен анализатор Luminar 6000, както и моделът Luminar 3060 multiplexer.


 

Флуидизационно сушене

 

Издържливият Luminar 4030 Free Space NIR анализатор може да бъде инсталиран директно към спрей или флуидизационни сушилни. В продължение на целия цикъл на сушене резултатите се визуализират в реално време. Предвижданите стойности на влагата се изпращат на контролна система GlattTM FBD за задаване на крайната точка на сушене.

 

Смесване

 

Често в производствените процеси във фармацията е необходимо да се смесват активни вещества с помощни вещества за получаване на хомогенна смес. Апаратът Luminar 4030 AOTF-NIR Free Space позволява бързо сканиране без движещи се части и без необходимост от рекалибриране на системата. „Липсата на движещи се части е много важен фактор в процеса на смесване, тъй като анализаторът, който се монтира на хомогенизатора, е с батерийно захранване“, обясниха от доказаната българска фирма.


 

Анализ на таблетки

 

Високоскоростният Luminar 3077 Tablet AOTF-NIR анализатор е разработен за безконтактен, безразрушителен анализ на химични и физични параметри на таблетки. Заложената технология се базира на едновременни измервания чрез трансмисия и отражение. Апаратът може да бъде инсталиран в изолирана стая за автоматично приемане и освобождаване на таблетки през зададени интервали. Luminar 3077 включва специален лентово задвижван механизъм, предлагащ общо автоматизирано решение за производителите на таблетки.

 

„Анализаторът Luminar 3077 има възможността да измерва следните параметри в таблетките: разтворимост, влажност, твърдост, разпадаемост и плътност. Технологията предлага също опция за идентификация на активни и помощни вещества, концентрация на активни и помощни вещества, както и дозиране“, допълниха в заключение специалистите от Астел.

 

Повече информация за Астел ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Астел, Brimrose, pixabay.com

Още от КИП и А