Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Астел: Модулни миниатюрни спектрометри Flame с висока термична стабилност от Ocean Optics

06.06.2019 г.

Ocean Optics е утвърден международен производител на спектроскопи и инструментариум за мониторинг с широко разнообразие от измервателни методи. Сред акцентите в разработките на дружеството са миниатюрните спектрометри от ново поколение от серия Flame. „Модулните спектрометри от гамата съчетават в себе си дългогодишния опит на компанията и креативност, осигурявайки всички предимства на миниатюрната модулна спектроскопия с добавена термична стабилност, без компромиси в качеството на измерванията“, коментираха пред Инженер.bg от българската фирма Астел, предлагаща продуктите на Ocean Optics у нас.


 

Серията Flame включва компактни модулни спектрометри, произведени по най-модерните технологии в отрасъла. Устройствата се характеризират с по-добра термична стабилност и с по-висока възпроизводимост на резултатите. Потребителите могат да се възползват от свободата на работа, благодарение на сменяемите входни слитове, удобния начин на включване на спектрометрите, както и светодиодните индикатори за състоянието на инструмента.

 

„Независимо дали сте учител, който търси подходящ инструмент за нагледно преподаване на основните принципи на спектроскопията, учен в изследователска лаборатория, търсещ решението на даден проблем, или инженер, работещ по интегрирането на спектрометър в OEM система, Flame ще ви осигури техническите характеристики и производителност, необходими за успеха на вашето UV-Vis приложение“, коментираха от Астел.


 

Технически параметри и предимства на модулните спектрометри от серия Flame:

 

 - Модулност: конфигурират се в зависимост от приложението и нуждите на клиента в диапазона 190 – 1100 nm дължина на вълната;

 - Съвместимост с други продукти: работят с източници на светлина, аксесоари и софтуер на Ocean Optics;

 - Лесни за използване:поддържат функция „plug and play”, благодарение на наличната микро USB връзка;

 - Сменяем слит: позволява на потребителите да променят разделителната способност и производителността на спектрометъра;

 - Индикаторни светодиоди: показват състоянието на захранването и данните по всяко време;

 - Компактни и леки: размери 89.1 mm x 63.3 mm x 34.4 mm и тегло 265 g.


Абсорбция на холмий, 350 – 800 nm, спектрометър Flame с 25 µm слит

 

„Предлагаме готови за приложение Flame системи за UV-Vis абсорбция, флуоресценция, Vis-NIR и NIR спектроскопия.Спектрометрите се доставят с входен слит, който е избираем от потребителя, и с включен софтуер за извършване на измерванията OceanView с 1 лиценз“, добавиха в заключение от българското дружество.

 

Повече информация за Астел ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Астел, Ocean Optics

Още от КИП и А