Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Астел: Industrial Scientific обяви пазарния дебют на RGX Gateway за безжично оповестяване при изтичане на газ

12.08.2019 г.

Международният производител на решения за детекция на газ Industrial Scientific пусна на световния пазар една от най-новите си разработки – маршрутизатор за мониторинг на опасни зони RGX Gateway. „Искате ли да сте спокойни, че вашите колеги са в безопасност? Решението е лесно с портативния RGX Gateway, разработен специално за монтаж в опасни зони, който може да изпраща данни за местоположение на газовите утечки и аларми в реално време. По този начин персоналът по поддръжката има възможността да реагира бързо и да предприеме съответните мерки“, коментираха за Инженер.bg от фирма Астел, официален представител на Industrial Scientific у нас.


 

RGX Gateway осигурява на операторите пълен поглед върху работната среда на техните екипи, изпращайки информация в реално време от монтираните в зоната газдетектори и устройства за мониторинг. В допълнение на това, локацията на всеки от работниците е видима, благодарение на „живата“ карта за наблюдение. Маршрутизаторът предава информацията чрез софтуера iNet Now посредством клетъчна, Wi-Fi или Ethernet връзка.

 

Устройството е надежден помощник за гарантиране безопасността на хората при извършване на дейности, отнемащи броени часове или дни, както и в проекти в рамките на няколко седмици. Областите на приложение на RGX Gateway са най-различни – от пряко наблюдение на тръбопроводи и съоръжения до сценарии за спешни ремонтни дейности и работа в затворени пространства.

 

Технически характеристики и основни функции на RGX Gateway:

 

 - Съвместимост с безжичните газдетектори Ventis Pro и устройствата за мониторинг Radius BZ1;

 - 168 часа непрекъснато време на работа;

 - Възможност за клетъчна, Wi-Fi или Ethernet връзка;

 - Изпращане на аларми и сигнали в реално време чрез софтуера iNet Now;

 - Автоматична актуализация и конфигуриране на устройството без необходимост от демонтиране;

 - Сертификати: cULus, клас 1;

 - Степен на защита IP65.

 


„RGX Gateway се инсталира с лекота в рамките на минути и без необходимостта от скъпа IT инфраструктура. В случай на инцидент,устройството изпраща сигналите до вас мигновено, независимо дали е монтирано в производствено предприятие, на открито или в малко затворено пространство, което значително подобрява времето за реакция“, обясниха в заключение от българското дружество.

 

Повече информация за Астел ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 


Източник на снимковия материал: Астел, Industrial Scientific, pixabay.com

Още от КИП и А