Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Астел: Unity Scientific представя ново поколение инфрачервен спектрометър SpectraStar XT за прецизен анализ на храни

13.03.2019 г.

Иновативен спектрометър SpectraStar XT за лабораторни анализи и качествен контрол в хранително-вкусовата индустрия е сред новите предложение в богатата продуктова палитра на фирма Астел, водещ доставчик на аналитична апаратура и контролно-измервателна техника. „SpectraStar XT осигурява забележителна точност и надеждност за бързо изследване на твърди хранителни продукти, течности и суспензии. Той намира широко приложение при анализи за съдържание на влага, протеини, мазнини, захари и фибри, използва се и за изследване на аминокиселини“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Астел.


 

SpectraStar XT работи на принципа на инфрачервената спектроскопия, доказал се метод за получаване на прецизни и ясни резултати, който се основава на измерване електромагнитните вибрации на връзките в молекулите. При този метод веществото обикновено се облъчва със светлина с дължина на вълната между 800 до 2500 nm, отчита се абсорбцията и разсейването на светлината след взаимодействието с пробата, по което се съди за съдържанието на изследваната субстанция. „SpectraStar XT е сред първите спектрометри в индустрията, чиято дължина на вълната достига 2600 nm“, поясниха от Астел.„Инфрачервеният спектрометър SpectraStar XT на Unity Scientific е с изцяло нов дизайн, с обновени ключови компоненти и нов софтуер за рутинен анализ, който е интуитивен и лесен за работа. Солиден и надежден, този анализатор е еднакво подходящ за инсталиране в производствена среда или в лаборатория. Лекотата на работа, високата производителност и бързата възвръщаемост на инвестицията го превръщат в предпочитано решение”, коментираха от Астел.


„SpectraStar XT е разработен на базата на революционната технология True Alignment Spectroscopy (TAS). На основата на TAS диагностиката се тества съответствието на спектрометъра със заложените стандарти“, допълниха от доказаното българско търговско дружество.


С помощта на новия софтуер за рутинен анализ UScan и тактилния дисплей, анализът на проби със спектрометъра SpectraStar XT се извършва бързо и лесно. Софтуерът предлага различни възможности за представяне на информацията, бързо визуализиране и контрол върху процеса на анализ.

 

При конструирането на SpectraStar XT са използвани висококачествени компоненти. Затвореният корпус без вентилатор, филтри или водно охлаждане гарантира надеждната работа на спектрометъра, дори и в запрашена среда. Това прави уреда особено подходящ за контрол на производствени процеси. „SpectraStar XTе предназначен за днешните индустриални условия, при които лекотата на използване, гъвкавостта, надеждността и производителността са от решаващо значение”, допълниха в заключение от Астел.


 

Повече информация за Астел ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Астел, Unity Scientific, pixabay.com

Още от КИП и А