Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

АС-ДС: Високопрецизни радарни нивомери LWT300 с внедрена диагностика за по-висока надеждност от ABB

27.02.2020 г.


Доказаната българска компания АС-ДС, специалист в областта на електроизграждането и автоматизацията, е официален представител на продуктите на ABB Automation Products у нас. В обхвата на дейността на фирмата е включена продажбата на електромагнитни, масови, вихрови и термични разходомери, трансмитери за налягане, ниво и мн.др. устройства. „Бихме искали да обявим пазарния дебют на серията високопрецизни радарни нивомери LWT300 с интегрирана технология LevelExpert на ABB. Устройствата са разработени с оглед улеснена употреба и подобрена надеждност в приложения с течни и твърди материали“, коментираха пред Инженер.bg от фирма АС-ДС.


 

Трансмитерите за измерване на ниво от серията LWT300 на ABB са оборудвани с диагностичен модул, който може да се използва за мониторинг с оглед подобряване на надеждността и намаляване на времето на престой. Стандартните диагностични функции, поддържани от трансмитера включват минимална и максимална температура на електрониката, входно напрежение, загуба или повреждане на сондата към устройството, наличие на натрупвания, както и за повреди в улътняването.

 

„Този тип интегрирани диагностични функции помагат при отстраняването на често срещани проблеми, без необходимостта от провеждането на задълбочени тестове. Технологията позволява също извършването на мониторинг на състоянието на нивомера, без да се изисква неговото демонтиране, като по този начин спестявате ценно време и не прекъсвате работния процес“, споделиха специалистите от АС-ДС.

 

Серията радарни нивомери LWT300 на ABB се използват широко в различни индустриални области, сред които добив на нефт и газ, нефтохимическа и химическа промишленост, производство на енергия, пречистване на води, производство на целулоза и хартия, както и във военноморския сектор. За да отговори на техническите изисквания и предизвикателства на всяко от тези приложения, серията инструменти се предлага в широка гама от конфигурации.

 

Технически характеристики на трансмитери за ниво LWT300:


 - Температурен диапазон: до 204 °C;

 - Максимално технологично налягане: 207 bar;

 - Софтуер LevelExpert за лесна конфигурация, надеждно измерване на нивото и лесно отстраняване на проблеми;

 - Модел с двукабелно захранване и HART 7 комуникация, със SIL2 или SIL3 (при резервирана конфигурация);

 - Модел с MODBUS комуникация;

 - Сертификация за работа в потенциално експлозивна атмосфера.

 

Серията радарни нивомери LWT300 включва моделите LWT310 за приложения с течности и LWT320 – за твърди материали. „Трансмитерите LWT310 се предлага с фланцеви монтаж, както и моделите LWT320. За приложения с твърди материали, препоръчваме използването на трансмитер LWT320, тъй като той е проектиран да издържа на много по-големи силови натоварвания“, обясниха в заключение от АС-ДС.

 

Повече информация за АС-ДС ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: АС-ДС, ABB

Още от КИП и А