Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

АС-ДС: Нова серия миниатюрни сензори за налягане Precont PU4 от ACS-Control-System

13.08.2019 г.

Немската фирма ACS-Control-System е доказан производител на устройства за измерване на ниво, налягане, температура и дебит за нуждите на индустриалната автоматизация. Наскоро компанията разшири своето портфолио със серията миниатюрни сензори за налягане Precont PU4, които намират широко приложение за мониторинг, контрол и непрекъснато измерване на относителното налягане на газове, пари, течности и прах, дори и в зони с повишен риск от експлозии. „Precont PU4 са предназначени за измерване на налягане до 1000 bar при температури на процеса до 150 °C. Те впечатляват със своята устойчивост на високи температури и с изключително малките си размери, които дават възможност за използването им в широк спектър от приложения, особено в ограничено монтажно пространство и в зони с потенциален риск от експлозии“, съобщиха за Инженер.bg от фирма АС-ДС, официален представител на ACS у нас.Голямото разнообразие от технологични връзки, надеждната електроника и високата прецизност на измерванията до 0.05% позволява използването на сензорите в най-различни приложения, дори и при високи изисквания по отношение на точността на измерване.


Фронтално монтираната технологична връзка на Precont PU4SC улеснява почистването на измервателната мембрана, контактуваща с флуида, дори и при CIP/SIP почистване (б.ред. CIP = почистване на място; SIP = стерилизиране на място).


Металната мембрана на Precont PU4LM отговаря напълно на стриктните изисквания на EHEDG (б.ред. Европейска група за хигиенен инженеринг и дизайн). Тя е заварена към технологичната връзка и е снабдена с принудително уплътнение, осигуряващо надеждно уплътняване между технологичната връзка и технологичния адаптер без мъртва зона. По този начин се гарантира безпроблемно измерване на налягането в критични приложения с вискозни или често променяни флуиди.


Прецизната градуировка на Precont PU4SK варира от 250 mbar до 600 bar, а диапазоните на измерване са от 400 mbar до 1000 bar. Това позволява по-лесно приложение на Precont PU4SM в зони с високо налягане поради малките размери и различната анализираща електроника на сензорите.


„Благодарение на високата си точност и цифрова настройка чрез комуникационни портове HART, RS485 Modbus-RTU или IO-Link, устройството е подходящо за широк кръг от приложения“, поясниха от АС-ДС. „Голямата здравина и качествената изработка гарантират високо качество на устройствата, които могат да издържат, дори на най-неблагоприятните условия на околната среда, било то на много ниски температури в приложения на открито, екстремни удари и вибрации или на агресивни флуиди“, допълниха от доказаната българска инженерингова и търговска фирма.


Лазерната маркировка на типовата табелка осигурява надеждна идентификация през целия експлоатационен срок на устройството. Опционално поставяните табелки, обозначаващи мястото на измерване или респективно TAG, индивидуални клиентски табели или неутрални табели, също са с лазерна маркировка.


Като опции се предлагат изпълнения без съдържание на силиций, фабрично калибриране със сертификат, индивидуална конфигурация или изпълнение с предварително зададени параметри. При желание от страна на клиента се предлага и сертификат за изпитване на материала по EN10204 3.1.


„Специалните клиентски изпълнения могат да бъдат реализирани краткосрочно при заявка, например специално изпълнение на технологичната връзка или други материали“, заявиха в заключение от АС-ДС.


Повече информация за АС-ДС ООД, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: АС-ДС ООД, ACS-Control-System

Още от КИП и А