Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Новини

АС-ДС: Aplisens с пазарен дебют на нова гама взривозащитени смарт трансмитери за налягане

10.02.2020 г.


От създаването си през 1992 г., полската компания Aplisens специализира своята дейност в разработката и производството на висококачествени измервателни и контролни уреди. Наскоро дружеството допълни богатото си портфолио с нова продуктова линия взривозащитени аналогови и смарт трансмитери за налягане. „Новите устройства, модел PCE-28.SMART/EXD, са разработени за измерване налягането на газове, пари и течности в потенциално опасни индустриални среди. Трансмитерите се характеризират с измервателен диапазон до 1380 bar и висока точност 0.1%“, съобщиха за Инженер.bg от доказаната българска инженерингова и търговска фирма АС-ДС, предлагаща продуктите на Aplisens у нас.


 

Новият модел трансмитер PCE-28.SMART/EXD намира широко приложение при измерването на налягане, абсолютно налягане и пад на налягането на газове, пари и течности. Активният измервателен елемент на устройството представлява пиезорезистентен силициев сензор, изолиран от околната средата чрез диафрагма и специален тип манометричен флуид.

 

Технически характеристики на трансмитер PCE-28.SMART/EXD:

 

 - Компактна и лека конструкция;

 - Диапазон на измерване до 1380 bar (20000 psi);

 - Изходен сигнал: 4… 20 mA;

 - Точност: 0.1%;

 - Сертификати: ATEX, IECEx, DNV, BV, NACE;

 - Съвместимост с NACE;

 - Комуникация: HART протокол;

 - 1” NPT резба за свързване.

 

Компонентите и корпусът на трансмитерите PCE-28.SMART/EXD са изработени изцяло от висококачествени и устойчиви материали като неръждаема стомана и никелова сплав. „Благодарение на леката си конструкция, устройството може да бъде инсталирано към дадена система без необходимост от допълнителна монтажна скоба. Електрическото свързване на трансмитера се изпълнява посредством усукан кабел. Наличието на иглен клапан опростява процеса на инсталиране и дава възможност за настройка на нулева точка, като също така улеснява и подмяната на устройството, при необходимост от това“, поясниха от АС-ДC.

 

Заложеният комуникационен стандарт за обмен на данни с трансмитера за налягане е HART протокол. „Комуникацията с устройството се осъществява посредством KAP-03, KAP-03Ex комуникатор. Необходимо е потребителите да разполагат с компютър с HART/USB интерфейс и софтуер за конфигуриране Raport 2“, обясниха от екипа на АС-ДС. „Обменът на данни с трансмитера позволява лесно параметризиране, включително мерни единици на стойностите в началните и крайните точки на измервателния обхват и мн.др.


 

Повече информация за АС-ДС ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: АС-ДС, Aplisens, pixabay.com

Още от КИП и А