Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Новини

Атикс: Ново поколение система за контрол на безопасността MSI 400 на Leuze electronic

09.09.2019 г.Доказаният немски производител на сензорни технологии Leuze electronic обяви пазарния дебют на система от ново поколение за контрол на безопасността MSI 400 с приложение в широко разнообразие от машини. „Oсновният модул на системата предлага 24 I/Os, Ethernet гейтуей функции и специални функционални блокове. Всички модели от серията MSI 400 могат да бъдат гъвкаво разширени, както и да се програмират лесно и удобно с безплатния софтуер MSI.designer“, коментираха за Инженер.bg от утвърдената българска фирма Атикс, предлагаща продуктите на Leuze electronic у нас.


 

Устройствата за сейфти мониторинг от ново поколение се отличават също и с компактната си конструкция. Заедно със сензорите за безопасност на Leuze electronic, новите разработки дават възможност за разработването на цялостни решения за автоматизация, свързани с безопасността на всеки тип машина. Технологията е подходяща при мониторинг на движението както в мобилни, така и в стационарни приложения.


 

При сейфти релето от серията MSI400 входовете за мониторинг са вградени в базовия модул, в съответствие с изискванията на стандарта EN 61800-5-2. Устройството обработва импулси от сензори до 70 kHz и ги преобразува в информация за скорост, ъгъл, позиция и посока на движение. Чрез новата технологията могат да се следят граничните стойности на променливи величини, за да се осигури безопасна работа, а именно:

 

 - Безопасен диапазон на скоростта (SSR);

 - Безопасна посока (SDI);

 - Безопасна ограничена скорост (SLS);

 - Мониторинг на безопасна скорост (SSM);

 - Безопасна ограничена позиция (SLP);

 - Мониторинг на безопасно спиране.


 

Приложения на серията MSI 400 за контрол на безопасността

 

Основно приложение на устройствата от серия MSI 400 е мониторингът на безопасно движение на колички. „Това включва следене на скоростите им на движение за спазване на специфични гранични стойности, както и на спирането в трансферни станции на количките“, обясниха от българското дружество.

 

При мониторинга на безопасното движение на машини, серията предлага мониторинг на намалена скорост за режим на настройка и поддръжка; мониторинг на дефиниран диапазон на скоростта за спазване на дадени ограничения; безопасна детекция на спиране, като например при нуждата от смяна на инструмент.


 

Предимства на системите за контрол на безопасността MSI 400

 

„Заложената в серията модулност позволява интелигентна използваемост на продуктите. Гамата предлага три базови модула с разширение до 168 входа/изхода, гейтуей функции и функционални пакети. Устройствата се характеризират с интегрирана свързаност, благодарение на използването на Industrial Ethernet протоколи, USB и ETH интерфейси, както и полеви гейтуей“, споделиха от фирма Атикс.

 

Устройствата от серията са оборудвани със сменяема програмна памет, оптичен индикатор на функциите посредством LED и предлагат глобалeн достъп чрез онлайн диагностика. „Не на последно място инструментът за програмиране MSI.designer осигурява на операторите интуитивна работна среда. Конфигурацията на устройствата е възможна само с натискане на мишката. За получаване на бързи резултати в решението е включена интегрирана симулация и професионална функция за отчети“, добавиха в заключение от компанията.

 

Повече информация за Атикс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Атикс, Leuze Electronic

Още от КИП и А