Безплатна регистрация за втората балканска конференция за 3D принтиране - Additive days 2020, 20 - 23 февруари, Sofia Tech Park!

Новини

Атикс: Новата умна камера LCAM 408i на Leuze electronic вижда как изглеждат производствените процеси отвътре

15.11.2019 г.


В качеството си на официален представител за България на международния разработчик Leuze еlectronic, фирма Атикс предлага широка палитра от технически решения в областта на оптоелектрониката и системите за идентификация и пренос на данни. Едно от последните попълнения в продуктовото портфолио на компанията е новата индустриална IP камера за визуално наблюдение на труднодостъпни места LCAM 408i. „Благодарение на здравия корпус със степен на защита IP65/67, изработен от анодизиран алуминий, и лесно почистващото се стъкло, новата камера на Leuze Electronic е особено подходяща за мониторинг на производствените процеси в машинно-инструменталната индустрия“, коментираха за Инженер.bg от българското дружество.


 

Разделителната способност на 5-мегапикселовата IP камера и Gigabit Ethernet интерфейсът предлагат високо качество на изображението и дават възможност на операторите за визуализация на производствени процеси, дори при тежки индустриални условия. Новият модел LCAM 408i се характеризира с фокусно разстояние от 4 mm и цветно видеозаснемане с максимална честота на кадрите от 53 fps.

 

Технически характеристики на индустриална камера LCAM 408i:

 

 - Работно напрежение: 18 - 30 V DC;

 - Интерфейси: Gigabit Ethernet, M12 X-кодиран;

 - Протокол и видео формат: RTP/RTSP, MJPEG;

 - Изглед на живо: Webbrowser (HTML5), VLC-Player, Leuze-Viewer;

 - Камера: CMOS Imager, макс. 2592x1944 пиксела;

 - Честота на кадрите: от 14 fps при 2592x1944 пиксела до 53 fps при 640x480 пиксела;

 - Разстояние на обекта за заснемане: 1 - 5 m;

 - Размери: 113x75x55 mm;

 - Работна температура: -30 до +70 °C;

 - Степен на защита: IP 65/67.


 

Индустриалната IP камера LCAM 408i осигурява визуалното наблюдение на зони, недостъпни за операторите в производството. „Това опростява отстраняването на неизправности в случай на повреда и помага да се избегнат евентуални технически проблеми. Камерата е подходяща за приложения като мониторинг на задната страна на CNC машини, както и наблюдение на процеси в складове“, обясниха от Атикс.

 

Чрез M12 връзките и захранването от 24 V, новата умна камера LCAM 408i може лесно да бъде интегрирана в управлението на всяка производствена машина. „Конфигурацията на устройството се извършва с помощта на стандартен браузър или директно от контролния панел, като не се изисква използването на допълнителен софтуер. Камерата се предлага с възможност за почистване на оптиката чрез връзка със сгъстен въздух“, поясниха в заключение от фирма Атикс.

 

Повече информация за Атикс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Атикс, Leuze Electronic

Още от КИП и А