Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Атикс: Yaskawa Controls разработи нов високоефективен процесорен модул CPU 019PN от серията SLIO

26.06.2020 г.


Международната технологична компания Yaskawa Controls представи новия си процесор CPU 019PN, който е част от серията SLIO. „С него компанията попълва високия клас на тази многофункционална серия. SLIO е една от най-гъвкавите и универсални PLC системи, използваща богата гама от процесорни модули – от бюджетния компактен процесор 013C до мощните индустриални системи с новия SLIO 019PN. Това позволява на Yaskawa Controls да покрие изискванията на множество съществуващи и бъдещите приложения, чието управление е на базата на PLC контролери“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Атикс, представител на Yaskawa Controls за България.„CPU 019PN e усъвършенстван процесор по отношение на паметта и производителността, чийто голям капацитет дава възможност за изпълнението на взискателни и големи потребителски програми. Високата производителност на процесора гарантира изключително бърз работен цикъл, а разнообразието от интерфейси и функции благоприятства по-ефективната комуникация и разнообразните възможности за работа в мрежа“, посочиха още от екипа на Атикс.


Технически характеристики на SLIO CPU 019PN:


 - Вграден OPC UA сървър* и приложение за визуализация WebVisu**;

 - Контролер ProfiNet I/O и ProfiNet I-Device (интелигентно I/O устройство)*;

 - Комуникационен шлюз ProfiBus Master/Slave*;

 - Устройството работи като ProfiNet MRP клиент и поддържа разпознаване на топологията;

 - Програмиране със Speed7 Studio, Simatic Manager или TIA-Portal;

 - Интегрирана работна памет: 6 Mbytе;

 - Комуникационен интерфейс ProfiNet: два порта (като комутатор) и възможност за работа с до 128 ProfiNet устройства и до 24 активни връзки;

 - Комуникационен Ethernetинтерфейс PG/OP: 2 порта (като комутатор), до 4 активни връзки, работа като DHCP клиент;

 - Сериен комуникационен порт RS485 с поддръжка на протоколи ProfiBus Master/Slave, MPI, USS master, ASCII, STX/ETX, 3964(R), Modbus Master/Slave.


* Не се изискват лицензи;

** Изисква се VIPA SD карта 955-0000000.Повече информация за Атикс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Атикс, Yaskawa Controls

Още от КИП и А