Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 7 април – Регистрирайте се сега!

Новини

БГ Роботи показа роботизирани системи за заваряване, фрезоване и товарене в рамките на МТП Пловдив 2019

25.10.2019 г.

 

 

 

 


От 23 до 28 септември 2019 г. Пловдив бе арена за най-нови технически решения и върхови технологии, приложими в различни отрасли на индустрията. По време на Международния технически панаир (МТП) свои предложения и разработки представи и фирма БГ Роботи – специализирана в продажбата и интеграцията на промишлени роботи KUKA. Сред акцентите на щанда на българската компания бяха роботизирани системи за заваряване, фрезоване, както и роботизиран грипер. Ето какво разказаха за тях пред екипа на Инженер.bg от БГ Роботи.

 


„Роботизираната система за заваряване, която представяме тук, на Пловдивския панаир, е оборудвана с апарат Fronius и е изключително надеждно решение. Може да се изпълни както с нов робот, така и с такъв – втора употреба“, обясниха от компанията – партньор на роботи KUKA у нас. Обхватът на роботите е в границите от 1.5 до 3.1 m, като могат да се монтират и върху релса, което ги прави подходящи за разнообразни приложения.


Заваръчните апарати, от своя страна, са 400-амперови и обработват метали с дебелина от 0.5 до 20 mm, включително желязо, стомана, неръждаема стомана, алуминий, мед, бронз и др.


Към момента БГ Роботи разработва и специални допълнителни модули за заваряващата система. „Модул за следене на шева, на геометрията на фиксираните детайли, както и за мониторинг на параметрите на самия заваръчен апарат са част от оптимизациите, по които работим, за да улесним още повече работния процес. Предвиждаме да оборудваме системата и с модул за проверка и корекция на координатите на накрайника при удар, чрез който роботът да може да се калибрира и да продължи работа без промяна на настройките на апарата“, разказаха още от българското дружество.


Няколко български предприятия вече работят с роботизираната система с грипер – също част от експозицията на БГ Роботи на МТП 2019. Роботът е оборудван с интерфейс за комуникация с външни устройства. Системата проследява кога има обект за вземане и го натоварва на палет, като променя позицията му в съответствие с предварително зададена програма. Показаният на щанда грипер бе с товароносимост 60 kg, но се предлага и вариант до 120 kg.

 

Българската компания показа и система за фрезоване, подходяща както за меки материали (дръво, пластмаса, стиропор и пени), така и за твърди, например за стомана и алуминий.От БГ Роботи повдигнаха завесата и за предстоящите им проекти. „Съвсем скоро ще бъде готова и специална система за пръскане, която да полага лепила върху повърхности. Тя ще работи с пневматичен пистолет и ще бъде подходяща за приложение във взривоопасни зони“, споделиха от компанията.


Повече информация за БГ Роботи, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 


Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от КИП и А