Новини

Специализираната гимназия по електроника „Джон Атанасов“ също се присъедини към партньорите на Инженер.БГ

12.07.2019 г.

Продължаваме с добрите новини! Софийската професионална гимназия по електроника (СПГЕ) „Джон Атанасов“ вече е сред партньорите на Инженер.БГ. Училището е поредната професионална гимназия, която се включва с микросайт в Академична борса на Борса.bg. Екипът ни благодари на ръководството на учебното заведение за възможността да си сътрудничим в мисията младите хора в България да получават по-качествено, конкурентно и съответстващо на най-новите и върхови тенденции в развитието на техниката образование!


 

СПГЕ „Джон Атанасов“ е едно от най-утвърдените среднотехнически училища в страната, които обучават ученици в областта на електрониката. Учебното заведение предлага професионално образование и обучение по специалностите: „Системно програмиране“; „Приложно програмиране“; „Компютърна техника и технологии“; „Компютърни мрежи“; „Възобновяеми енергийни източници“; „Микропроцесорна техника“ и „Промишлена електроника“.

 

Гимназията е първото професионално училище в България, което сертифицира учители-инженери за обучители по специалността Възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). Системно провежда и квалификационни курсове за обучение по фотоволтаици, солартермични системи, съоръжения за производство на енергия от биомаса, термопомпи, а до момента от него са сертифицирали над 170 инсталатори.


 

Учениците от СПГЕ „Джон Атанасов“ имат възможност за провеждане на практическо обучение в реална работна среда в повече от 60 утвърдени български и международни компании-партньори на гимназията. Сред фирмите, с които столичното учебно заведение има изградени дългосрочни партньорски отношения са Бер-Хелла Термоконтрол, Лем България, Телетек Електроникс, Фесто Производство и др.

 

Повече информация за Софийска професионална гимназия по електроника (СПГЕ) „Джон Атанасов“, както и за новите проекти и инициативи на гимназията, бихте могли да намерите в микросайта на учебното заведение в Борса.bg.

 

Ако искате да изградим микросайт и на вашия университет/гимназия и да информираме бъдещите инженери и средни техници за вашите инициативи, нови специалности и програми за дуално обучение, ще се радваме да ни пишете на info.engineer.bg@gmail.com или да ни се обадите на 0886 12 65 20. Очакваме ви!

 

Източник на снимковия материал: СПГЕ „Джон Атанасов“

Още от КИП и А