Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Ем Джи Про: Ефективен и мощен инженерен инструмент за обектно и типово проектиране atvise builder

08.02.2020 г.


Ем Джи Про е официален дистрибутор за България на първата SCADA система, базирана изцяло на чиста WEB-технология atvise®, разработена от австрийската фирма Certec EDV. Българската компания предлага всички софтуерни приложения от продуктовата линия, включително инженерния инструмент за разработка atvise® builder. „Приложението представлява ефективен, мощен и лесен за работа инструмент за обектно ориентирана разработка. Софтуерът предлага множество опростени опции за изграждане на комплексна и динамична визуализация както за начинаещи, така и за професионалисти“, информираха за Инженер.bg от Ем Джи Про.


 

В основата на atvise® builder е заложена концепцията на OPC UA (Unified Architecture) за обектно и типово проектиране, която осигурява последователно, вертикално ориентирано работно поле и редуцира усилията, необходими за параметризиране на управляваните и наблюдаваните процеси. Данните и обектите могат да бъдат взети от различни подсистеми и допълнително насочени една към друга.

 

„Необходимостта от двойно управление на данните остава в миналото, като в приложението са елиминирани също и натоварващите процедури по Export/Import на данни. Споделените данни в atvise® builder са винаги актуални, без излишни и остарели процедури по ръчно обновяване“, обясниха специалистите от българското дружество.

 

Динамизация за лесен инженеринг и проектиране

 

 - За начинаещи: лесна „динамизация“ чрез използване на предварително конфигурирани QuickDynamics приложения на atvise®;

 

 - За професионалисти: Модулът SimpleDynamics предлага множество опростени опции за изграждане на комплексна и динамична визуализация;

 

 - За експерти: опция за въвеждане на език, обособен за страните на клиента и сървъра, без необходимост от допълнителна външна среда за разработка.

 

 - Приложението atvise® builder се разпространява с всички необходими средства за разработка и редакция.


 

Използване на векторни графики, изображения и обекти

 

В самата среда за разработка на atvise® builder, дори комплексни виртуални инструменти и контроли, като например списъци с аларми, история на събитията и др., са създадени като векторни графики. Това предоставя възможност на потребителите да увеличават и скалират всеки детайл и всяко изображение. Приложението разполага също с всеобхватен каталог от предварително конфигурирани стандартни обекти под формата на чисти графични изображения, които могат да бъдат мигновено използвани чрез „хващане и плъзгане“ върху работния дисплей.

 

Сред предимствата на atvise® builder е и възможността за използване на отворени стандарти и формати, което позволява добавянето на всякакви видове плъгин или exchange модули. „Можете да разширявате възможностите на вашия HMI с помощта на всеки наличен браузър, включително HTML, SVG, Scripts, Java, Video, Flash и мн.др. Можете също безпроблемно да използвате изображения, генерирани и от други софтуерни продукти, като CorelDraw, Adobe Illustrator, Microsoft Visio и CAD“, добавиха в заключение от Ем Джи Про.


 

Повече информация за Ем Джи Про ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Ем Джи Про

Още от КИП и А